22:36 uur 15-09-2020

PerkinElmer lanceert DA 7350™-instrument en cloudgebaseerde software voor kwaliteitscontrole bij voedselproductie

Oplossing draagt bij aan het verminderen van afval, het verhogen van de productconsistentie en productiviteit en het verlagen van de kosten

WALTHAM, Massachusetts–(BUSINESS WIRE)– PerkinElmer, Inc., een wereldleider op het gebied van innovatie voor een gezondere wereld, introduceerde vandaag het DA 7350™-instrument en de Process Plus™ cloudgebaseerde software om continue kwaliteitscontrole voor productieprocessen van voedingsmiddelen en voedingsingrediënten mogelijk te maken. Met de nieuwe oplossing kunnen voedselproducenten de efficiëntie en opbrengst verhogen en de marges verbeteren door het verminderen van afval, het optimaliseren van het gebruik van dure grondstoffen en het verbeteren van de productconsistentie. Dit innovatieve product maakt deel uit van het kwaliteits- en veiligheidsassortiment van PerkinElmer, met oplossingen voor vlees, zuivel, schaal- en schelpdieren, eetbare oliën en cannabis.

De PerkinElmer DA 7350-oplossing, die gebruik maakt van camera- en NIR-technologie en kleiner en lichter van stuk is dan instrumenten van de vorige generatie, meet belangrijke productieparameters, zoals vocht-, eiwit-, vet- en asgehaltes, in realtime. De Process Plus-software voert deze meetinformatie continu door naar fabriekscontrolesystemen, bewakingsapparatuur in de controlekamer of elk door de fabriek goedgekeurd apparaat met webondersteuning (inclusief mobiele telefoons), zodat zaken als drogen, conditioneren/hydrateren of debiet en mengverhoudingen voortdurend handmatig of automatisch bijgesteld kunnen worden.

Voor klanten met complexe productieomgevingen met een hoge verwerkingscapaciteit kan de technologie in meerdere productielijnen worden toegepast, zodat kwaliteitsparameters van verschillende productielijnen in een fabriek tegelijkertijd maar onafhankelijk van elkaar gemeten en gecontroleerd kunnen worden. De gegevens van het DA 7350-instrument zijn ook compatibel met de DA 7250™ NIR-analyser van PerkinElmer — door het samenbrengen van productiegegevens die op verschillende manieren worden verzameld, kan een vollediger beeld worden gecreëerd van de productieomgeving.

“Consumenten eisen een bepaald kwaliteitsniveau en consistentie van hun favoriete voedselmerken en producenten willen producten creëren die zowel aan de specificaties en productiviteitsdoelstellingen als aan de consumentenverwachtingen voldoen” aldus Greg Sears, vice-president en general manager, Food, van PerkinElmer. “Met onze DA 7350-oplossing beschikken voedselproducenten over de juiste informatie op het juiste moment, zodat ze waar nodig bij kunnen sturen en de efficiëntie, kwaliteit en kostenbesparingen op peil houden.”

Ga voor meer informatie over het productaanbod van PerkinElmer voor voedselveiligheid en -kwaliteit naar www.perkinelmer.com/category/food-safety-quality.

Over PerkinElmer

PerkinElmer ondersteunt wetenschappers, onderzoekers en clinici bij de aanpak van hun meest uitdagende problemen in wetenschap en gezondheidszorg. Op basis van onze missie, innovatie voor een gezondere wereld, leveren we unieke oplossingen voor diagnostiek, biowetenschappen, voedselproductie en toegepaste markten. We werken strategisch samen met klanten om het vroegtijdig verwerven van nog nauwkeuriger resultaten mogelijk te maken, geholpen door grondige marktkennis en technische expertise. Ons gedreven team van ongeveer 13.000 medewerkers wereldwijd ondersteunt met veel toewijding klanten bij het streven naar gezondere gezinnen, het verbeteren van de levenskwaliteit en het in stand houden van het welzijn en de levensduur van mensen wereldwijd. Het bedrijf rapporteerde in 2019 een jaaromzet van ongeveer 2,9 miljard dollar, heeft klanten in 190 landen en maakt deel uit van de S&P 500-index. Aanvullende informatie is beschikbaar via telefoonnummer +1-877-PKI-NYSE, of op www.perkinelmer.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Media
Jennifer McNeil

+1 508 361-5901

Jennifer.mcneil@perkinelmer.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr