14:43 uur 10-11-2020

Sintavia behaalt de ISO 14001-certificering voor milieubeheersysteem

Certificering helpt het bedrijf bij het meten en verbeteren van de milieu-efficiëntie

HOLLYWOOD, Fla. – (BUSINESS WIRE) – Sintavia, LLC, de toonaangevende fabrikant van Tier One-additieven die de luchtvaart-, defensie- en ruimtevaartindustrie ondersteunt, heeft vandaag aangekondigd dat het de ISO 14001-goedkeuring heeft behaald voor zijn milieubeheersysteem in zijn Hollywood, Florida, plaats. De nieuwe accreditatie, die wordt afgegeven aan bedrijven die aantonen dat ze voldoen aan een reeks milieunormen, vertegenwoordigt de derde ISO-certificering die Sintavia sinds 2015 behaalde.

“Sinds de oprichting van de Additive Manufacturer Green Trade Association (AMGTA) in november vorig jaar, heeft Sintavia zichzelf gedefinieerd als een leider in het verbeteren, via AM, van de industriële ecologie van de fabricage van precisiemetalen”, aldus Brian Neff, Chief Executive Officer van Sintavia. “De ISO 14001-certificering zet niet alleen deze focus voort, maar stelt Sintavia ook in staat om duurzame productie-efficiëntie te meten en de voortgang op weg naar duurzaamheidsdoelstellingen te volgen.”

Sintavia Achieves ISO 14001 Certification for Environmental Management System

Certification will assist company in measuring and improving environmental efficiency

HOLLYWOOD, Fla.–(BUSINESS WIRE)– Sintavia, LLC, the leading Tier One additive manufacturer supporting the Aerospace, Defense, & Space industry, announced today that it had achieved ISO 14001 approval for its environmental management system at its Hollywood, Florida, location. The new accreditation, which is issued to companies that demonstrate conformance to a set of environmental standards, represents the third ISO certification attained by Sintavia since 2015.

This press release features multimedia. View the full release here: https://www.businesswire.com/news/home/20201110005019/en/

(Graphic: Business Wire)

(Graphic: Business Wire)

“Since co-founding the Additive Manufacturer Green Trade Association (AMGTA) last November, Sintavia has defined itself as a leader in improving, via AM, the industrial ecology of precision metal manufacturing,” said Brian Neff, Sintavia’s Chief Executive Officer. “The ISO 14001 certification not only continues this focus, but also allows Sintavia to measure sustainable manufacturing efficiencies and monitor progress towards sustainability goals.”

The environmental management system certification includes the scope of metal additive design and manufacturing as well as metrological and metallurgical testing. In addition to the ISO 14001 certification, Sintavia also holds AS9100 and ISO 17025 certifications, and is the only company in the world with Nadcap approvals for laser additive manufacturing, electron beam additive manufacturing, and in-house heat treatment. In 2018, the company joined the Green Business Bureau (GBB) and has since earned the coveted GBB Platinum Level of certification.

About Sintavia

Sintavia is the global leader in applied additive manufacturing for the Aerospace, Defense, & Space industry. With high-speed printers co-located alongside precision post processing equipment, a full complement of mechanical testing equipment, and a full metallurgical and powder laboratory, Sintavia is able to optimize parameters, serially manufacture, and audit quality parts for aerospace applications. A founding member of the Additive Manufacturer Green Trade Association, Sintavia is committed to the highest quality standards in the industry and holds multiple Nadcap and other aerospace accreditations.

For more information visit http://www.sintavia.com.

Contacts

Sintavia, LLC

Lindsay Lewis, Marketing Manager

+1 954.474.7800

Check out our twitter: @NewsNovumpr