08:00 uur 30-10-2020

Frans Blom voorgedragen als lid van de Raad van Commissarissen van Aegon

Aegon draagt Frans Blom voor als lid van de Raad van Commissarissen voor een termijn van vier jaar.

DEN HAAG, Nederland–(BUSINESS WIRE)– Frans Blom (1962) heeft een brede ervaring in management consultancy die hij heeft opgedaan tijdens de 30 jaar dat hij voor Boston Consulting Group (BCG) heeft gewerkt, een in de VS gevestigde management consulting firma met een wereldwijde aanwezigheid. Sinds 2018 is hij ook lid van de Raad van Commissarissen van vermogensbeheerder Van Lanschot Kempen, vanaf april 2020 in de rol van voorzitter. Het voorstel tot benoeming van Frans Blom tot lid van de Raad van Commissarissen van Aegon is goedgekeurd door De Nederlandsche Bank (DNB) en zal ter goedkeuring worden voorgelegd aan de Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Aegon in 2021. Tot die tijd zal Frans Blom de vergaderingen van de Raad van Commissarissen als toehoorder bijwonen.

“We heten Frans van harte welkom bij Aegon en kijken uit naar de samenwerking in de Raad van Commissarissen. Hij heeft diverse senior functies bekleed in de management consultancy en heeft banken, verzekeraars en pensioenuitvoerders geadviseerd over hun groeistrategieën, prestatieverbeteringsprogramma’s en bedrijfstransformaties. Dit onderstreept zijn inzichten in bedrijfsstrategie en het stimuleren van verandering, evenals zijn diepgaande kennis van de financiële dienstverlening”, aldus William Connelly, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Aegon.

Voor het officiële Engelstalige persbericht verwijzen wij naar de corporate website.

Over Aegon

Aegon’s geschiedenis gaat meer dan 175 jaar terug – tot de eerste helft van de negentiende eeuw. Inmiddels is Aegon uitgegroeid tot een internationale onderneming met activiteiten in meer dan 20 landen in Noord- en Zuid-Amerika, Europa en Azië. Als aanbieder van levensverzekeringen, pensioenen en vermogensbeheer behoort het bedrijf tot de toonaangevende financiële dienstverleners ter wereld. Aegon heeft een duidelijke doelstelling mensen in staat te stellen zelf bewust keuzes te maken voor een gezonde financiële toekomst. Meer informatie op aegon.com

Contacts

Media relations

Dick Schiethart
070 344 8821

dick.schiethart@aegon.com

Investor relations

Jan Willem Weidema
070 344 8028

janwillem.weidema@aegon.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr