08:00 uur 15-06-2021

Allegra van Hövell-Patrizi benoemd tot nieuwe CEO van Aegon Nederland

DEN HAAG, Nederlands–(BUSINESS WIRE)– Aegon heeft vandaag bekendgemaakt dat Allegra van Hövell-Patrizi met directe ingang Maarten Edixhoven opvolgt als CEO van Aegon Nederland en lid van de Management Board van Aegon N.V.

Allegra werkt sinds eind 2015 bij Aegon en werd in 2016 benoemd tot Chief Risk Officer en lid van de Management Board van Aegon N.V. Zij heeft een Italiaanse achtergrond en begon haar carrière in de financiële dienstverlening in 1996 bij McKinsey & Company, gevolgd door het Britse vermogensbeheerbedrijf F&C Investments en Prudential plc.

“Wij zijn zeer verheugd dat iemand van het kaliber en de ervaring van Allegra de nieuwe CEO van Aegon Nederland wordt”, zegt Lard Friese, CEO van Aegon N.V. “Allegra heeft laten zien dat zij over de juiste combinatie van leiderschapskwaliteiten en diepgaand inzicht in onze business beschikt om de Nederlandse onderneming te leiden in de volgende fase van haar transformatie.”

In reactie op haar benoeming zegt Allegra van Hövell-Patrizi: “Ik ben erg dankbaar voor het vertrouwen dat in mij is gesteld. Ik kijk ernaar uit om samen met onze collega’s in Nederland te werken aan het nog wendbaarder en klantgerichter maken van ons Nederlandse bedrijf.”

De selectieprocedure voor het aanstellen van een nieuwe Chief Risk Officer voor Aegon N.V. is in volle gang. Totdat een opvolger is benoemd, zal CFO Matt Rider tijdelijk de verantwoordelijkheid voor Risk Management in de Management Board op zich nemen.

Voor het officiële Engelstalige persbericht verwijzen wij naar de corporate website.

Over Aegon

Aegon’s geschiedenis gaat meer dan 175 jaar terug – tot de eerste helft van de negentiende eeuw. Inmiddels is Aegon uitgegroeid tot een internationale onderneming met activiteiten in Noord- en Zuid-Amerika, Europa en Azië. Als aanbieder van levensverzekeringen, pensioenen en vermogensbeheer behoort het bedrijf tot de toonaangevende financiële dienstverleners ter wereld. Aegon heeft een duidelijke doelstelling mensen in staat te stellen zelf bewust keuzes te maken voor een gezonde financiële toekomst. Meer informatie op aegon.com.

Contacts

Contacten
Media relations

Kathrin de Graaf

06 12 37 66 16

kathrin.degraaf@aegon.com

Investor relations

Jan Willem Weidema

070 344 8028

janwillem.weidema@aegon.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr