22:58 uur 20-10-2020

Shell Deepwater selecteert Bentley’s iTwin -platform voor projectrealisatie

Bentley investeert in FutureOn voor onderzeese planning, engineering en zichtbaarheid

EXTON, Pa.–(BUSINESS WIRE)– Bentley Systems, Incorporated is een toonaangevende wereldwijde leverancier van complete softwareoplossingen en digital twin-cloudservices voor het verbeteren van het ontwerp, de bouw en de exploitatie van infrastructuur. Vandaag kondigde het bedrijf aan dat Shell met betrekking tot diens diepwateractiviteiten heeft gekozen voor Bentley’s digital twin-oplossing om capital projects te stroomlijnen en de tijd tot de eerste oliewinning te verkorten.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20201020006269/nl/

The solution spans project conception in the early phase design through to handover. (Photo: Image courtesy of Shell Deepwater)

The solution spans project conception in the early phase design through to handover. (Photo: Image courtesy of Shell Deepwater)

Met het plan om in de komende 10 jaar verschillende onderzeese koppelingsprojecten te realiseren, heeft Shell Deepwater Projects een belangrijke kans om capital projects sneller te voltooien en projecten in een kortere tijd op te leveren door de implementatie van een geïntegreerde digitale project- en engineeringomgeving. De oplossing omvat de projectopzet in de beginfase tot en met de overdracht.

“Shell Deepwater Projects ontwikkelt een geïntegreerd workflow- en dataplatform van systeemselectie tot de overdracht van de installatie om onze capital projects te stroomlijnen en de tijd tot de eerste oliewinning te verkorten,” aldus GT Ju, General Manager Gulf of Mexico Deepwater Projects. “Het platform wordt in samenwerking met Bentley ontwikkeld met behulp van het open en schaalbare cloud-gebaseerde Azure-platform van Bentley’s iTwin, dat zorgt voor interoperabiliteit tussen eigenaren en systemen gebruikt bij toeleveringsbedrijven. Een end-to-end platform biedt ons zichtbaarheid en transparantie inzake project- en engineeringgegevens in ons gehele portfolio. Wij geloven dat dit van doorslaggevend belang zal zijn voor het realiseren van concurrerende projecten.”

Nicholas Cumins, Chief Product Officer bij Bentley Systems, zei over het project: “Groot denken – Kleinschalig bewijzen – Snel opschalen.” Dit vat de algemene werkwijze van Shell en Bentley samen met betrekking tot dit initiatief. Het iTwin-platform van Bentley is bij uitstek geschikt om gericht, veilige en visuele toegang te bieden tot projectgegevens komend van toeleveringsbedrijven en het ecosysteem van capital projects. De keuze van Shell voor het iTwin-platform van Bentley bevestigt onze open benadering van digital twins en onderstreept het vermogen van het platform om op te schalen naar de grootste, meest complexe capital projects en gebruikssituaties voor dynamische engineering. ”

Investering van Bentley’s Acceleration Fund

Daarnaast kondigde Bentley aan dat het investeringsfondsen verstrekt aan FutureOn, een Noors softwarebedrijf dat diepzeeprojecten ondersteunt om de digitalisering binnen de olie- en gasindustrie te versnellen. De investering vormt de basis voor FutureOn en Bentley om de volgende generatie digital twin-technologie te leveren, die olie- en gasecosystemen kunnen gebruiken voor het beheren en analyseren van gegevens, het integreren in bestaande systemen, het visualiseren van analyses en om snel samen ideeën te ontwikkelen.

FutureOn bouwt voort op meer dan 20 jaar ervaring in visuele engineering, met name op het gebied van onderzeese olie en gas. Het bedrijf zal zijn bekroonde field design-applicatie (FieldAP) en API-gecentreerde samenwerkingsplatform (FieldTwin) combineren met Bentley’s digital twin-platform (iTwin) om softwaregebruikers zoals Shell Deepwater vooruit te helpen. Zowel FutureOn- als Bentley-platforms gebruiken open webstandaarden om complexe integratie en aanpassing mogelijk te maken. Het gecombineerde aanbod wordt al geïmplementeerd in verkennings- en productieworkflows voor het creëren en beheren van onderzeese digital twins.

“De investering van het Bentley Acceleration Fund is een belangrijke mijlpaal voor FutureOn en zal de groei van ons bedrijf stimuleren door zowel de FutureOn-technologie te verbeteren als ons bereik te vergroten”, aldus Paal Roppen, CEO van FutureOn. “Tegenwoordig is digitalisering belangrijker dan ooit voor de olie- en gasindustrie, gelet op de aanhoudende uitdagende marktomstandigheden. Innovatieve en baanbrekende digital twin-technologieën zoals we die ontwikkelen samen met Bentley, zullen vooruitstrevende organisaties zoals Shell Deepwater helpen om de prestaties omtrent projecten en bedrijfsmiddelen te verbeteren.”

Over FutureOn

FutureOn is een flexibel en jong Noors softwarebedrijf met een passie voor innovatie en een creatieve geest. Het bedrijf beschikt over een grote groep slimme denkers die al jaren aansprekende visuele content leveren aan de olie- en gasindustrie. Nu hebben zij hun creatieve vaardigheden ingezet voor de ontwikkeling van een softwareplatform. Dat platform genaamd FieldTwin verandert de manier waarop olie- en gasingenieurs hun wereld zien volledig, en zij werken nu samen op manieren die ze in het verleden niet eens voor mogelijk hielden. Voor meer informatie gaat u naar www.futureon.com .

Over het Acceleration Fund van Bentley Systems

Het Acceleration Fund van Bentley Systems werd in 2020 opgericht om te investeren in nieuwe en toekomstige deelnemers in open ecosystemen ter bevordering van infrastructurele digital twins. De doelstelling van het Bentley Systems Acceleration Fund is het versnellen van het opzetten en het beheer van digital twins en het stimuleren van technologieën en innovaties die hiermee mogelijk worden gemaakt. Dit doet het fonds door nieuwe ondernemingen te ondersteunen, minderheidsinvesteringen te doen en digitale ontwikkelaars aan te trekken en uit te breiden. Investeringen tot nu toe zijn onder meer Digital Water Works, Digital Construction Works, Virtuosity en The Cohesive Companies. Chief Acceleration Officer Santanu Das beantwoordt vragen van potentiële ecosysteemdeelnemers op www.bentleyaccelerationfund.com .

Over Bentley Systems

Bentley Systems (Nasdaq: BSY) is het softwarebedrijf voor infrastructuurtechniek. We bieden innovatieve software om de wereldwijde infrastructuur te verbeteren met de intentie zowel de wereldeconomie als de verduurzaming van de leefomgeving te optimaliseren. Onze toonaangevende softwareoplossingen worden gebruikt door professionals en organisaties van elke omvang voor het ontwerp, de bouw en de exploitatie van wegen en bruggen, spoorwegen en transport, water en afvalwater, openbare voorzieningen en nutsvoorzieningen, gebouwen en campussen en industriële voorzieningen. Ons aanbod omvat op MicroStation gebaseerde applicaties voor modellering en simulatie, ProjectWise voor projectrealisatie, AssetWise voor bedrijfsmiddelen- en netwerkprestaties, en het iTwin-platform voor infrastructurele digital twins. Bentley Systems heeft meer dan 4.000 collega’s in dienst en genereert een jaaromzet van meer dan $ 700 miljoen in 172 landen. www.bentley.com

Bentley, het Bentley-logo, AssetWise, Digital Construction Works (DCW), iTwin, MicroStation, ProjectWise, The Cohesive Companies en Virtuosity zijn gedeponeerde of niet-gedeponeerde handelsmerken of servicemerken van Bentley Systems, Incorporated of een van haar directe of indirecte volledige dochterondernemingen. Alle andere merken en productnamen zijn handelsmerken van hun respectievelijke eigenaren.

Contacts

Perscontact:

Christine Byrne

+1 203 805 0432

Christine.Byrne@bentley.com
Volg ons op Twitter:

@BentleySystems

Check out our twitter: @NewsNovumpr