22:45 uur 28-09-2020

Mavenir neemt ip.access over voor uitbreiding van het OpenRAN-radioportfolio voor CSP’s en zakelijke privénetwerken

OpenRAN-evolutie voegt 2G/3G toe binnen een Single Unified RAN ter ondersteuning van ‘Multi-G’ Radio Access

CAMBRIDGE, Engeland & RICHARDSON, Texas, VS–(BUSINESS WIRE)– Mavenir, een toonaangevend end-to-end cloud-native netwerksoftwareleverancier voor communicatiedienstenleveranciers (CSP’s), kondigt vandaag aan dat het ip.access Ltd heeft overgenomen, een toonaangevende leverancier van kleine celoplossingen geschikt voor 2G, 3G, 4G en 5G. Deze overname versterkt de toonaangevende positie van Mavenir in OpenRAN-radio op drie fronten:

  • Communicatiedienstenleveranciers: voegt 2G- en 3G-capaciteit toe aan het OpenRAN-portfolio
  • Zakelijk: voegt een volledige suite zakelijke radio-oplossingen toe voor het privénetwerkaanbod, inclusief OnGo/CBRS-gecertificeerde oplossingen
  • Niet-traditionele netwerken: gebruik van marktleidende software gedefinieerde vRAN-oplossingen voor luchtvaart, scheepvaart, landelijke en externe netwerken met de volgende generatie oplossingen in de lucht, over land en op zee.

“Gebruikers willen hun 2G/3G-netwerken transformeren op het moment dat ze naar 4G en 5G migreren”, zei Pardeep Kohli, President en CEO, Mavenir. “We verwachten dat we een naadloos, Multi-Radio Access-technologie single-RAN-aanbod kunnen bieden zodat gebruikers kunnen profiteren van geavanceerde radio-oplossingen voor alle lagen.”

“ip.access biedt een sterke basis in 2G, 3G en 4G, ook in de zakelijke ruimte, waarvan wij denken dat dit de toonaangevende positie van Mavenir in de markt versterkt”, zei Aniruddho Basu, SVP en GM Emerging Business, Mavenir. “Het combineren van onze activa versterkt onze en-to-end-netwerkpositie, biedt een “Multi-G” single-RAN-evolutiepad voor providers, en creëert een martkleidend aanbod voor de zakelijke markt voor privénetwerken.”

“Veel abonnees in veel netwerken en geografieën hebben behoefte aan GSM- 3G-services met LTE, zelfs zodra 5G wordt geïntroduceerd. De OpenRAN- en zakelijke oplossingen van Mavenir, gecombineerd met de Multi-Radio Access-technologieën positioneert het gecombineerde bedrijf perfect voor die toekomst”, zegt Richard Staveley, ip.access CEO.

Nick Johnson, oprichter en CTO van ip.access voegde toe, “CBRS/OnGo in de VS en gedeelde spectruminitiatieven in Europa zijn slechts enkele van de potentiële kansen. Het zijn niet alleen consumentendiensten, maar ook industriële privénetwerken, professionele gesloten groepsnetwerken voor financiële dienstverlening, gezondheidszorg, ontspanning en hospitality, en nog veel meer. We kunnen niet wachten om onze langdurige ervaring in privénetwerken toe te passen in aanvulling op het bestaande portfolio van Mavenir bij het bedienen van deze sterk gegroeide klantenbasis.”

ip.access zal actief zijn als een bedrijfseenheid binnen de Emerging Business-groep van Mavenir en de verwachting is dat het sterke synergiën zal ontwikkelen met de OpenRAN-, Cloud Core-, Edge- en Analytics-suites van Mavenir voor een aantrekkelijk end-to-end-netwerkaanbod voor de CSP- en zakelijke/branchesegmenten. ip.access heeft zichzelf al keer-op-keer bewezen met meer dan 50 livenetwerken wereldwijd geïmplementeerd bij CSP’s en honderden privénetwerken voor industriële, kritieke infrastructuren, gegevensmonetisatie, veiligheid en bewaking.

Over ip.access:

ip.access ontwikkelt oplossingen op providerniveau sinds 2002 en is toonaangevend in de markt voor Small Cell- en Presence Sensor-oplossingen. Het bedrijf bedient communicatiedienstenleveranciers, privéondernemingen en andere speciale toepassingsmarkten wereldwijd met een portfolio kleine celoplossingen. Met langdurig trackrecord in de samenwerking met vertrouwde partners aan geïntegreerde oplossingen en diensten, biedt ip.access een volledig spectrum aan waarde voor klanten wereldwijd. ip.access.com

Over Mavenir:

Mavenir is een toonaangevende end-to-end, cloud-native netwerksoftware en -oplossingen/systeemintegratieprovider, gericht op het versnellen van de transformatie van softwarenetwerken voor communicatie serviceproviders (CSP’s). Mavenir biedt een uitgebreide end-to-end productportfolio voor elke laag van de netwerkinfrastructuur. Van 5G applicatie-/servicelagen tot pakketkern en RAN, Mavenir loopt voorop in geëvolueerde, cloud-native netwerkoplossingen die innovatieve en veilige ervaringen voor eindgebruikers mogelijk maken. Door gebruik te maken van innovaties in IMS (VoLTE, VoWiFi, Advanced Messaging (RCS)), Private Networks en vEPC, 5G Core en OpenRAN vRAN, versnelt Mavenir de netwerktransformatie voor meer dan 250+ CSP-klanten in meer dan 120 landen, die meer dan 50% bedienen van ‘s werelds abonnees.

Mavenir omarmt disruptieve, innovatieve technologische architecturen en bedrijfsmodellen die de wendbaarheid, flexibiliteit en snelheid van diensten bevorderen. Met oplossingen die de evolutie van NFV stimuleren om economie op internetschaal te bereiken, biedt Mavenir oplossingen om CSP’s te helpen met kostenreductie, omzetgeneratie en omzetbescherming. www.mavenir.com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Mavenir:

Maryvonne Tubb/Denise Hogberg

PR@mavenir.com

ip.access:

Emmanuela Spiteri
emmanuela.spiteri@ipaccess.com

GlobalResults PR

Kevin Taylor
Mavenir@globalresultspr.com

MatterNowPR

Loren Guertin
mavenir@matternow.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr