07:44 uur 26-06-2020

Stad Tampere: een concept- en uitvoeringswedstrijd voor een nieuwe sportcampus zal beginnen

TAMPERE, Finland– (BUSINESS WIRE) – Tampere – de meest aantrekkelijke stad van Finland – krijgt een nieuw modern cluster van beweging en sport. De concept- en implementatiewedstrijd van het Hakametsä Sport Campus-project begint in juni en duurt tot november 2020. De ontwikkeling van het Hakametsä-gebied, 14 hectare in totaal, is een nieuw soort investering in topsport, sportzaken en de promotie van sport, gezondheid en welzijn.

Het doel van de wedstrijd is om een partner te vinden voor de stad Tampere in de ontwikkeling van het gebied. De taak van de deelnemers is het opstellen van een alomvattend conceptplan voor het Hakametsä-gebied dat voldoet aan de eisen die de gemeente stelt aan het sportnetwerk en aansluit bij de visie voor de Hakametsä Sportcampus. Bedrijven en zakelijke consortia met voldoende financiële en operationele middelen kunnen deelnemen aan de wedstrijd. Van de concurrenten wordt verwacht dat ze multidisciplinaire expertgroepen vormen.

City of Tampere: A Concept and Implementation Competition for a New Sports Campus Will Begin

TAMPERE, Finland–(BUSINESS WIRE)– Tampere – the most attractive city in Finland – will gain a new modern cluster of exercise and sports. The concept and implementation competition of the Hakametsä Sport Campus project will start in June and continue until November 2020. The development of the Hakametsä area, 14 hectares in total, is a new kind of an investment in elite sport, sports business, and the promotion of sports, health, and wellbeing.

The aim of the competition is to find a partner for the City of Tampere in the development of the area. The task of the competitors is to prepare a comprehensive concept plan for the Hakametsä area that fulfils the requirements set by the City for the sports network and complies with the vision for the Hakametsä Sport Campus. Companies and business consortia with sufficient financial and operational resources can participate in the competition. The competitors are expected to form multidisciplinary expert groups.

The Hakametsä area is known for Finnish ice hockey that has been played in the Tampere Ice Stadium since 1965. When the Elite League games transfer to the new UROS LIVE arena, Hakametsä will become a diverse sports and wellbeing venue.

The vision for the Hakametsä Sport Campus combines exercise, sports, operating premises, business premises, and housing into a modern entity with synergy between the functions. The Hakametsä area is located roughly three kilometres from the centre of Tampere in a rapidly growing area and along the (new) tramline connection that will start operations in 2021.

For further information and instructions for participating in the concept and implementation competition, please visit the City of Tampere website. The competition language is Finnish.

www.tampere.fi/hakametsankilpailu

Contacts

Markus Joonas

Project Manager

+358 50 345 0705

markus.joonas@tampere.fi

Tero Tenhunen

Project Director

Five-star City Centre Tampere

+358 50 540 2860

tero.tenhunen@tampere.fi

Check out our twitter: @NewsNovumpr