17:18 uur 19-01-2024

Het voedsel op ons bord had de grootste impact: voor de allereerste keer gecombineerde koolstofvoetafdruk en biodiversiteitvoetafdruk in de stad Tampere in Finland

De stad Tampere is de eerste die haar eigen biodiversiteitvoetafdruk berekent. De stad en de universiteit van Jyväskylä ontwikkelden een berekeningsmethode afgestemd op de organisatie van de stad. Voor de eerste keer tonen de resultaten de impact van een grote stedelijke organisatie-inkoop op globale biodiversiteit.

TAMPERE, Finland–(BUSINESS WIRE)– Verlies van biodiversiteit en aftakeling van het ecosysteem zijn nauw verstrengeld met klimaatsverandering, wat een enorme uitdaging op wereldschaal teweegbrengt. Om deze uitdaging het hoofd te bieden, zullen veranderingen nodig zijn in consumptiepatronen en consumptiegedrag in alle sectoren van de gemeenschap.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20240119738348/nl/

The biodiversity footprint of City of Tampere by consumption categories. Photo: City Of Tampere.

The biodiversity footprint of City of Tampere by consumption categories. Photo: City Of Tampere.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Stad Tampere
Ontwikkelingsspecialist

Emmi Nieminen

Tel.: +358 44 423 5136

E-mail: emmi.nieminen@tampere.fi

Universiteit van Jyväskylä
Professor Janne Kotiaho

Tel.: +358 50 594 6881

E-mail: janne.kotiaho@jyu.fi

Universiteit van Jyväskylä
PhD Researcher

Sami El Geneidy

Tel.: +358 40 532 9892

E-mail: sami.s.elgeneidy@jyu.fi

Check out our twitter: @NewsNovumpr