08:00 uur 23-06-2020

Aegon benoemt Duncan Russell tot Chief Transformation Officer

DEN HAAG, Nederland–(BUSINESS WIRE)– Aegon heeft Duncan Russell (1978, Brits) per 1 september 2020 benoemd in de nieuwe rol van Chief Transformation Officer. Hij zal rapporteren aan CEO Lard Friese en wordt lid van Aegon’s Management Board.

Duncan Russell zal nauw samenwerken met de Raad van Bestuur bij het uitzetten van de strategische richting die het bedrijf opgaat en hij wordt verantwoordelijk voor Group Strategy en Corporate Development.

“Ik ben erg blij dat ik de benoeming van Duncan Russell als onze Chief Transformation Officer kan aankondigen”, zegt Aegon CEO Lard Friese. “Duncan heeft ruime ervaring in de financiële dienstverlening en vormt een goede aanvulling op ons team. Hij is de juiste persoon om leiding te geven aan de ontwikkeling van onze strategie en initiatieven te ontplooien om onze prestaties te verbeteren. Wij hebben eerder nauw samengewerkt en ik verheug me op de hernieuwde samenwerking.”

Duncan Russell komt van Admiral Group Plc, waar hij de functie bekleedde van CFO van Admiral Financial Services. In Nederland heeft hij gewerkt voor NN Group N.V., waar hij verantwoordelijk was voor Group Capital Management, Treasury, Business Development en Group Strategy. Daarvoor was Duncan Russell Managing Director bij J.P. Morgan.

De benoeming van Duncan Russell is goedgekeurd door de toezichthouders.

Voor het officiële Engelstalige persbericht verwijzen wij naar de corporate website.

Over Aegon

Aegon’s geschiedenis gaat 175 jaar terug – tot de eerste helft van de negentiende eeuw. Inmiddels is Aegon uitgegroeid tot een internationale onderneming met activiteiten in meer dan 20 landen in Noord- en Zuid-Amerika, Europa en Azië. Als aanbieder van levensverzekeringen, pensioenen en vermogensbeheer behoort het bedrijf tot de toonaangevende financiële dienstverleners ter wereld. Aegon heeft een duidelijke doelstelling om mensen te helpen financiële zekerheid te bereiken in alle fasen van hun leven. Meer informatie op aegon.com.

Contacts

Media relations

Dick Schiethart
070 344 8821

dick.schiethart@aegon.com

Investor relations

Jan Willem Weidema
070 344 8028

janwillem.weidema@aegon.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr