12:50 uur 23-04-2020

Vodafone Idea implementeert Mavenir OpenRAN-oplossing

Plannen uitbreiding van TDD & Massive MIMO-implementaties in 2020

MUMBAI, India & RICHARDSON, Texas– (BUSINESS WIRE) – Vodafone Idea Limited (VIL), de toonaangevende telecomoperator van India, heeft de op Open RAN gebaseerde implementaties in India uitgebreid met OpenRAN-oplossingsproviders. VIL’s OpenRAN is geïmplementeerd op meerdere Cell-sites en vervoert sinds december 2019 commercieel verkeer. De implementatie is uitgevoerd met behulp van Mavenir’s Open RAN-oplossingen voor 4G die gedesaggregeerde oplossingen bieden met behulp van CoTS-apparatuur en nieuwe radiopartners.

VIL zet zich in voor OpenRAN en zal de uitrol van TDD- en Ma-MIMO-sites in andere steden dit jaar uitbreiden.

Vodafone Idea heeft de grootste inzet van Ma-MIMO in India gedaan, waardoor de capaciteit op belangrijke markten aanzienlijk is vergroot.

“Vodafone Idea bouwt een robuust, toekomstbestendig 4G + netwerk met de nieuwste technologie-implementaties. Na het succesvol uit elkaar halen van onze belangrijkste kernnetwerkelementen, is het uitsplitsen van het RAN een natuurlijke volgende stap voor ons. We zijn verheugd om Mavenir te helpen voor dit initiatief, dat niet alleen de kosten kan verlagen, maar ook opwindende nieuwe mogelijkheden kan creëren die zijn aangepast aan onze bedrijfsvereisten “, aldus Vishant Vora, Chief Technology Officer, Vodafone Idea Limited.

“Vodafone Idea loopt voorop op het gebied van technologie en innovatie en wil de meest veelzijdige en effectieve oplossingen gebruiken en implementeren”, zegt Pardeep Kohli, president en CEO van Mavenir. “Mavenir’s OpenRAN-software is ontwikkeld om te voldoen aan de strengste eisen van operators voor een volledig geladen site, inclusief VIL’s vereisten voor beschikbaarheid, netwerk-KPI’s voor verbeterde klantervaring, inclusief doorvoer en overdrachten tussen technologieën.”

Vodafone Idea Deploys Mavenir OpenRAN Solution

Plans expansion of TDD & Massive MIMO deployments in 2020

MUMBAI, India & RICHARDSON, Texas–(BUSINESS WIRE)– Vodafone Idea Limited (VIL), India’s leading telecom operator, has expanded Open RAN based deployments in India with OpenRAN solution providers. VIL’s OpenRAN has been deployed on multiple Cell sites and are carrying commercial traffic since December 2019. The deployment has been carried out using Mavenir’s Open RAN solutions for 4G which provide dis-aggregated solutions using CoTS equipment and new Radio partners.

This press release features multimedia. View the full release here: https://www.businesswire.com/news/home/20200423005364/en/

VIL is committed to OpenRAN and will extend the deployment of TDD and Ma-MIMO sites in other cities this year.

Vodafone Idea has done the largest deployment of Ma-MIMO in India substantially enhancing capacities in key markets.

“Vodafone Idea is building a robust, future ready 4G+ network with latest technology deployments. After having successfully disaggregated stack of our key core network elements, disaggregating the RAN is a natural next step for us. We are happy to partner Mavenir for this initiative, which has a potential to not only reduce costs but also create exciting new capabilities customized to our business requirements,” said Vishant Vora, Chief Technology Officer, Vodafone Idea Limited.

“Vodafone Idea is at the forefront of technology and innovation, looking to utilize and deploy the most versatile and effective solutions,” said Pardeep Kohli, Mavenir’s President and CEO. “Mavenir’s OpenRAN software has been developed to meet the most stringent operator requirements for a fully loaded site, including VIL’s requirements for availability, network KPIs for enhanced customer experience including throughput and handovers across technologies.”

Vodafone Idea has been engaged with best in class partners within OpenRAN space to develop a robust solution catering to traffic requirements of Indian Network and build a 4G+ network by advancing deployment of 5G technologies in VIL’s 4G network.

OpenRAN refers to disaggregated RAN functionality built using open interface specifications between elements. It can be implemented in vendor-neutral hardware and software-defined technology based on open interfaces and community-developed standards. More information is available here.

About Vodafone Idea Limited

Vodafone Idea Limited is an Aditya Birla Group and Vodafone Group partnership. It is India’s leading telecom service provider. The Company provides pan India Voice and Data services across 2G, 3G and 4G platform. With the large spectrum portfolio to support the growing demand for data and voice, the company is committed to deliver delightful customer experiences and contribute towards creating a truly ‘Digital India’ by enabling millions of citizens to connect and build a better tomorrow. The Company is developing infrastructure to introduce newer and smarter technologies, making both retail and enterprise customers future ready with innovative offerings, conveniently accessible through an ecosystem of digital channels as well as extensive on-ground presence. The Company is listed on National Stock Exchange (NSE) and Bombay Stock Exchange (BSE) in India.

For more information, please visit: www.vodafoneidea.com

About Mavenir:

Mavenir is the industry’s only end-to-end, cloud-native Network Software Provider focused on accelerating software network transformation and redefining network economics for Communications Service Providers (CSPs). Mavenir offers a comprehensive end-to-end product portfolio across every layer of the network infrastructure stack. From 5G application/service layers to packet core and RAN, Mavenir leads the way in evolved, cloud-native networking solutions enabling innovative and secure experiences for end users. Leveraging innovations in IMS (VoLTE, VoWiFi, Advanced Messaging (RCS)), Private Networks as well as vEPC, 5G Core and OpenRAN vRAN, Mavenir accelerates network transformation for more than 250+ CSP customers in over 140 countries, which serve over 50% of the world’s subscribers.

Mavenir embraces disruptive, innovative technology architectures and business models that drive service agility, flexibility, and velocity. With solutions that propel NFV evolution to achieve web-scale economics, Mavenir offers solutions to help CSPs with cost reduction, revenue generation, and revenue protection. www.mavenir.com

Contacts

Maryvonne Tubb

Mavenir PR

pr@mavenir.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr