16:17 uur 27-03-2020

Diligent biedt naadloze toegang tot videoconferenties op alle beheerplatforms van het bord om veilige, virtuele bestuursvergaderingen te garanderen terwijl het personeel op afstand schakelt

Nieuwe functionaliteit in Diligent Boards, BoardEffect en Community by Diligent vermindert de beveiligingsrisico’s die gepaard gaan met virtuele vergaderingen door met één klik toegang te bieden tot videoconferentieoplossingen

NEW YORK– (BUSINESS WIRE) – Diligent heeft vandaag een nieuwe, veiligere manier van videoconferenties aangekondigd voor al haar boardmanagementtoepassingen – waaronder Diligent Boards voor ondernemingen, BoardEffect voor non-profitorganisaties en Community by Diligent voor scholen en lokale overheden – als bestuursvergaderingen en gevoelige leiderschapsgesprekken verschuiven naar een afgelegen setting vanwege de COVID-19-pandemie en als voorbereiding op de toekomst van werk.

Directeuren en leidinggevenden kunnen met één klik deelnemen aan vertrouwelijke virtuele vergaderingen vanuit de suite van veilige boardtoepassingen van Diligent, waardoor het risico wordt verkleind dat gepaard gaat met het delen van uitnodigingslinks naar onveilige apparaten op thuisnetwerken en persoonlijke e-mailaccounts die gemakkelijk kunnen worden onderschept. Toegang tot links naar virtuele vergaderingen binnen de platforms van Diligent omvat toonaangevende videotoepassingen zoals Zoom, WebEx en Go-To-Meeting.

Diligent Offers Seamless Video Conferencing Access Across All Board Management Platforms to Ensure Secure, Virtual Board Meetings as the Workforce Shifts Remote

New functionality in Diligent Boards, BoardEffect, and Community by Diligent mitigates security risks associated with virtual meetings by offering one-click access to video conferencing solutions

NEW YORK–(BUSINESS WIRE)– Diligent announced today a new, more secure approach to video conferencing across its board management applications – including Diligent Boards for enterprise, BoardEffect for nonprofits, and Community by Diligent for schools and local government – as board meetings and sensitive leadership discussions shift to a remote setting due to the COVID-19 pandemic and in preparation for the future of work.

Directors and executives can join confidential virtual meetings with one click from within Diligent’s suite of secure board applications – mitigating the risk associated with sharing meeting invite links to unsecure devices on home networks and personal email accounts that can easily be intercepted. Access to links to virtual meetings within Diligent’s platforms includes leading video applications like Zoom, WebEx, and Go-To-Meeting.

This update comes as organizations increase the frequency of confidential board and committee meetings to manage the COVID-19 crisis, in addition to preparing for long-scheduled quarterly board meetings and annual shareholder meetings. As video conferences become an increasingly important collaboration tool across the organization, corporations will require advanced security protocols to protect sensitive, confidential meeting information from leakage or attack.

Diligent has built its suite of leading modern governance applications with these security challenges in mind and is preparing board directors and company executives for a future of work that is much more virtual. In addition to improving the user experience, the enhanced video conference functionality removes the liability of distributing meeting invite links in shared calendars across devices and on unsophisticated personal networks.

“Modern governance is crucial during these unprecedented times. The sudden shift to remote meetings is a major adjustment but also preparing us for the future of work, where executives and boards will require better, more private and secure, mobile tools.” said Brian Stafford, CEO of Diligent. “Diligent is committed to innovating to support our clients. Board members already have the routine of going into our application for all their materials. With the shift to virtual meetings, we are centralizing the meetings on Diligent, making it easier for directors to join the video conference and helping companies securely distribute meeting information.”

Diligent’s functionality to support virtual meetings is built within its board management applications – Boards, BoardEffect and Community – and can help organizations large and small collaborate, communicate, and manage crises remotely and securely, which is imperative to driving modern governance during the ongoing response to COVID-19. To learn more about moving meetings virtual, visit: https://insights.diligent.com/crisis-management/virtual-meetings-how-to-get-your-board-up-running.

About Diligent

Diligent is leading the way in modern governance. Diligent empowers leaders to turn governance into a competitive advantage through unparalleled insight and highly secure, integrated SaaS applications, helping organizations thrive and endure in today’s complex, global landscape. The company’s trusted, cloud-based applications streamline the day-to-day work of board management and committees, support collaboration and secure information sharing throughout the organization, manage subsidiary and entity data, and deliver the insights and information leaders need to mitigate governance deficits and seize new opportunities.

The largest global network of corporate directors and executives, Diligent is relied on by more than 17,000 organizations and 650,000 leaders in over 90 countries. With award-winning customer service across the globe, Diligent serves more than 50% of the Fortune 1000, 70% of the FTSE 100, and 65% of the ASX. Diligent also operates the largest global platform for nonprofits boards in BoardEffect and a leading platform for school boards with Community by Diligent.

Visit www.diligent.com to learn how modern governance helps organizations outperform and turn governance into a strategic advantage.

Contacts

Nicholas Koulermos

Diligent@5wpr.com
646-843-1812

Check out our twitter: @NewsNovumpr