15:29 uur 04-02-2020

T-Mobile CZ en Slowaakse Telekom hebben Mavenir geselecteerd voor hun volgende generatie op NFV gebaseerde geharmoniseerde IMS

RICHARDSON, Texas– (BUSINESS WIRE) – Mavenir, de toonaangevende end-to-end cloud-native netwerksoftwareprovider voor CSP’s, heeft aangekondigd dat het zijn cloud-native, geconvergeerde IMS-oplossing met succes heeft geïmplementeerd voor beide T-Mobile Tsjechië (TMCZ) en Slovak Telekom (ST). Deze gemeenschappelijke en geharmoniseerde oplossing is ontworpen om de bestaande voetafdruk aanzienlijk te verminderen, netwerkvereenvoudiging te bieden en daarom aanzienlijke kostenbesparingen voor beide operators te realiseren.

Als een bestaande Mavenir-klant voor VoLTE, IMS en geconvergeerde vaste en mobiele TAS, heeft T-Mobile CZ zijn multi-miljoen VoLTE-abonnees (prepaid, postpaid, VoWiFi, fixed) verplaatst naar een op NFV gebaseerde software-infrastructuuroplossing, terwijl het doorgaat om dezelfde functies en functies te ondersteunen en de 2019 beste mobiele netwerkbenchmark te winnen. Slovak Telekom is overgestapt op dezelfde oplossing, maar vervangt een legacy hardware-eerste generatie IMS-implementatie van een leverancier door een open NFV-gebaseerde oplossing. Slovak Telekom is onlangs begonnen met het migreren van zijn huidige VoLTE-abonnees van het oude IMS, het toevoegen van nieuwe VoLTE-abonnees en het migreren van zijn vaste abonnees. Beide werkmaatschappijen zijn samen van plan gebruik te maken van gedeelde datacenters op 2 locaties in twee landen, en de gemeenschappelijke implementatie om de operationele effectiviteit te verbeteren en de complexiteit in de netwerken te verminderen.

T-Mobile CZ and Slovak Telekom Have Selected Mavenir for Their Next-Generation NFV-Based Harmonized IMS

RICHARDSON, Texas–(BUSINESS WIRE)– Mavenir, the industry’s leading end-to-end cloud-native network software provider for CSPs, has announced that it has successfully deployed its cloud-native, converged IMS solution for both T-Mobile Czech Republic (TMCZ) and Slovak Telekom (ST). This common and harmonized solution is designed to significantly reduce existing footprint, provide network simplification, and therefore achieve significant cost savings for both operators.

As an existing Mavenir customer for VoLTE, IMS, and converged fixed and mobile TAS, T-Mobile CZ has moved its multi-million VoLTE subscribers (prepaid, postpaid, VoWiFi, fixed) to an NFV-based, software infrastructure solution, while continuing to support the same features and functions and winning the 2019 best mobile network benchmark. Slovak Telekom has moved to the same solution but is replacing a legacy vendor proprietary hardware 1st generation IMS implementation to an open NFV-based solution. Slovak Telekom started recently to migrate its current VoLTE subscribers from legacy IMS, add new VoLTE subscribers and migrate its fixed subscribers. Together, both operating companies intend to leverage shared data centers in 2 locations across two countries, and the common implementation to improve operational effectiveness and reduce complexity in the networks.

“We continue with the transformation of our leading networks for our Czech and Slovak customer base, where the convergent Mavenir IMS Voice solution perfectly fits our demand and serves our future technology and cost reduction strategy,” said Branimir Maric, CTIO at T-Mobile CZ and Slovak Telekom. “We selected Mavenir for their ability to solve and overcome IMS deployment challenges quickly, as well as their proven NFV and system integration expertise.”

“Mavenir is helping customers evolve their networks to cloud-native software that uses industry standard commercial off the shelf (COTS) hardware,” said Pardeep Kohli, President, and CEO of Mavenir. “We are excited to help our customers achieve maximum efficiency in operational expenses, while providing industry leading features and services that will delight their subscribers.”

About Mavenir

Mavenir is the industry’s only End-to-End, Cloud Native Network Software Provider, redefining network economics for Communication Service Providers (CSPs). Our innovative solutions pave the way to 5G with 100% software-based, end-to-end, Cloud Native network solutions. Leveraging industry-leading firsts in VoLTE, VoWiFi, Advanced Messaging (RCS), Multi-ID, vEPC and vRAN, Mavenir accelerates network transformation for more than 250+ CSP customers in over 130 countries, which serve over 50% of the world’s subscribers.

We embrace disruptive, innovative technology architectures and business models that drive service agility, flexibility, and velocity. With solutions that propel NFV evolution to achieve web-scale economics, Mavenir offers solutions to CSPs for revenue generation, cost reduction, and revenue protection.

Mavenir, the M logo, and CloudRange are trademarks owned by Mavenir Systems, Inc.

Copyright © 2020 Mavenir Systems, Inc. All Rights Reserved.

Contacts

Maryvonne Tubb

Mavenir PR

NA-Loren Guertin

MatterNow

EMEA-Kevin Taylor

GlobalResultsPR

Check out our twitter: @NewsNovumpr