08:00 uur 11-10-2019

Thomas Wellauer voorgedragen als lid van de Raad van Commissarissen van Aegon; Robert Dineen treedt terug

DEN HAAG, Nederland–(BUSINESS WIRE)– Aegon draagt Thomas Wellauer voor als lid van de Raad van Commissarissen. Robert W. Dineen treedt terug als lid van de Raad van Commissarissen in verband met zijn benoeming tot Non-Executive Chairman van de Amerikaanse vermogensbeheerder First Eagle.

Thomas Wellauer (1955), tot voor kort Chief Operating Officer van de wereldwijde herverzekeraar Swiss Re, wordt voorgedragen vanwege zijn internationale ervaring in de verzekeringssector. Het voorstel tot zijn benoeming is goedgekeurd door de Nederlandsche Bank (DNB) en zal ter goedkeuring worden voorgelegd aan de eerstvolgende Algemene Vergadering van Aandeelhouders (15 mei 2020).

“We heten Thomas van harte welkom in de Raad van Commissarissen en kijken ernaar uit om met hem samen te werken. Zijn internationale ervaring en diepgaande kennis van de verzekeringssector zijn van grote waarde voor de raad”, aldus William Connelly, voorzitter van de Raad van Commissarissen.

Robert Dineen treedt met ingang van vandaag terug. Hij trad in mei 2014 toe tot de Raad van Commissarissen en werd in 2018 herbenoemd. Robert Dineen was lid van de Remuneration Committee en de Risk Committee.

William Connelly: “We zijn Robert dankbaar voor zijn bijdrage aan de Raad van Commissarissen en de verschillende commissies. Zijn inzichten, gebaseerd op een brede ervaring in de financiële sector, zijn voor ons van grote waarde geweest”.

Een overzicht van de leden van de Raad van Commissarissen en informatie over de samenstelling van de Raad zijn beschikbaar op www.aegon.com.

Voor het officiële Engelstalige persbericht verwijzen wij naar de corporate website.

Over Aegon

Aegon’s geschiedenis gaat 175 jaar terug – tot de eerste helft van de negentiende eeuw. Inmiddels is Aegon uitgegroeid tot een internationale onderneming met activiteiten in meer dan 20 landen in Noord- en Zuid-Amerika, Europa en Azië. Als aanbieder van levensverzekeringen, pensioenen en vermogensbeheer behoort het bedrijf tot de toonaangevende financiële dienstverleners ter wereld. Aegon heeft een duidelijke doelstelling om mensen te helpen financiële zekerheid te bereiken in alle fasen van hun leven. Meer informatie op aegon.com

Contacts

Media relations

Dick Schiethart
070 344 8821

dick.schiethart@aegon.com

Investor relations

Jan Willem Weidema
070 344 8028

janwillem.weidema@aegon.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr