08:00 uur 23-09-2019

Aegon heeft voornemen om Maarten Edixhoven in Management Board te benoemen en richt internationale divisie op

DEN HAAG, Nederland–(BUSINESS WIRE)– Aegon gaat zijn activiteiten in Zuid- en Oost-Europa en Azië bundelen in Aegon International. Ook heeft Aegon het voornemen om Maarten Edixhoven in de Management Board te benoemen.

Sinds begin 2019 heeft Aegon zijn activiteiten in drie strategische categorieën onderscheiden: Manage for Value, Drive for Growth en Scale up for the Future. Het grootste deel van Aegon’s investeringen gaat naar de categorie Drive for Growth. Deze activiteiten behoren tot de kern van de strategie, omdat ze de belangrijkste bron van groei van kapitaalgeneratie zijn. De Aegon-onderdelen in de categorie Scale up for the Future richten zich op kansrijke nieuwe mogelijkheden.

Alle bedrijven van Aegon in Azië en Zuid- en Oost-Europa zijn onderdeel van Drive for Growth en Scale up for the Future. Het is een logische vervolgstap om nu de organisatie van deze activiteiten aan te passen.

Aegon International wordt op 1 januari 2020 opgericht. De nieuwe divisie heeft als doel groei te versnellen en synergiën te behalen door nieuwe verdienmodellen te ontwikkelen en de efficiency te verhogen. Aegon International voegt het management van de activiteiten in Zuid- en Oost-Europa en Azië samen. De nieuwe divisie komt onder leiding te staan van Marco Keim. Marco Keim geeft momenteel leiding aan de activiteiten van Aegon in continentaal Europa.

Onderdeel van de veranderingen is dat Maarten Edixhoven, CEO van Aegon Nederland, direct aan CEO Alex Wynaendts gaat rapporteren en zal worden benoemd in de Management Board, onder voorbehoud van goedkeuring van de toezichthouder.

De rol van CEO Aegon Asia zal verdwijnen. Andrew Byrne, de huidige CEO van Aegon Asia, zal het bedrijf op 1 januari 2020 verlaten.

Alex Wynaendts: “De afgelopen drie jaar hebben we onder leiding van Andrew onze bedrijven in Azië met succes geherstructureerd en de financiële prestaties verbeterd. Ons Aziatische bedrijf is nu klaar voor een nieuwe groeifase. Ik wil Andrew graag bedanken voor zijn waardevolle bijdrage.”

Voor het officiële Engelstalige persbericht verwijzen wij naar de corporate website.

Over Aegon

Aegon’s geschiedenis gaat 175 jaar terug – tot de eerste helft van de negentiende eeuw. Inmiddels is Aegon uitgegroeid tot een internationale onderneming met activiteiten in meer dan 20 landen in Noord- en Zuid-Amerika, Europa en Azië. Als aanbieder van levensverzekeringen, pensioenen en vermogensbeheer behoort het bedrijf tot de toonaangevende financiële dienstverleners ter wereld. Aegon heeft een duidelijke doelstelling om mensen te helpen financiële zekerheid te bereiken in alle fasen van hun leven. Meer informatie op aegon.com.

Contacts

Media relations

Dick Schiethart
070 344 8821

dick.schiethart@aegon.com

Investor relations

Jan Willem Weidema
070 344 8028

janwillem.weidema@aegon.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr