16:05 uur 18-06-2019

Norsk Titanium start demonstratieproject voor technologieparaatheid met Safran Landing Systems

PARIJS–(BUSINESS WIRE)– Norsk Titanium (Norsk) kondigt een memorandum van overeenstemming aan met Safran Landing Systems voor demonstratie van de technologieparaatheid en -volwassenheid van Norsks productieproces met additieven in een daadwerkelijke titanium smeedwerktoepassing.

In het testplan zal Norsks Rapid Plasma Deposition™ (RPD™)-proces worden gedemonstreerd op een landingsgestelcomponent en zullen de mogelijkheden van het proces met additieven voor het bereiken van Safrans hoge materiaal- en productienormen worden getoond. Na succesvolle demonstratie van technologieparaatheid zal het team van Safran Landing Systems en Norsk voorbereid zijn op kwalificatie, certificering en productie van dit component en andere in de onderdelenfamilie van Safran Landing Systems.

Norsk is de eerste FAA-goedgekeurde, OEM-gekwalificeerde leverancier ter wereld van met additieven geproduceerde, structurele titanium-componenten. Norsks bedrijfseigen RPD™-proces, waarmee titaniumdraad wordt getransformeerd tot complexe componenten voor structurele en veiligheidscruciale toepassingen, is al sinds april 2017 actief in serieproductie van commerciële OEM-titaniumcomponenten.

“De relatie met Safran is er één met vele unieke gebeurtenissen voor Norsk. Het is de eerste activiteit die ontwikkeld is voor levering aan meerdere OEM’s. Het is het eerste structureel belangrijke onderdeel en ook de eerste langetermijnsamenwerking tussen Europa en Noord-Amerika. Norsk is er trots op onderdeel te zijn van deze mijlpalen”, zei Michael Canario, President en CEO van Norsk Titanium.

“Safran ziet Norsk Titaniums technologie als een mogelijke optie voor Safrans materiaal- en additievenproductiestrategie”, zei Sébastien Messé, Additive Manufacturing Chief Engineer van Safran Landing Systems.

“De relatie met Norsk heeft een belangrijke mijlpaal bereikt met de mogelijkheid om componenten te certificeren door middel van RPD™-technologie”, zei Alain Frehring, Executive Vice President Purchasing van Safran Landing Systems.

Bezoek www.norsktitanium.com voor meer informatie over Norsk. Norsk toont ook zijn RPD™-technologie tijdens de internationale Paris Air Show van 17-20 juni.

Over Norsk Titanium

Norsk Titanium is ‘s werelds toonaangevende leverancier van luchtvaartwaardige, met additieven geproduceerde, structurele titaniumcomponenten. Het bedrijf is vooraanstaand in de luchtvaartindustrie door zijn gepatenteerde Rapid Plasma Deposition™ (RPD™)-proces dat titaniumdraad omzet in complexe componenten die geschikt zijn voor structurele en veiligheidskritieke toepassingen. Norsk Titanium is een preferente leverancier van Boeing en heeft zich toegewijd tot het verlagen van de kosten van vliegtuigonderdelen en straalmotoren voor ’s werelds eersteklas luchtvaartfabrikanten. RPD™ is het eerste FAA-goedgekeurde, 3D-geprinte, structurele titanium van de wereld, dat een substantiële besparing op de doorlooptijd en kosten voor de luchtvaart, defensie en commerciële klanten oplevert. www.norsktitanium.com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Lauren Quesada, Griffin Communications Group
Lauren@griffincg.com; +1 281-744-7938

Check out our twitter: @NewsNovumpr