16:41 uur 18-07-2018

Norsk Titanium blijft groeien in de staat New York

FARNBOROUGH, Engeland–(BUSINESS WIRE)–

New York Site toegevoegd aan de goedgekeurde leverancierslijst van Spirit AeroSystems

Norsk Titanium (Norsk), ‘s werelds eerste door de FAA goedgekeurde leverancier van met additieven geproduceerde, bouwkundige titaniumcomponenten voor de ruimtevaart, kondigde nog een belangrijke mijlpaal in gekwalificeerde productie aan. De vestiging Plattsburgh Development and Qualification Center (PDQC) van Norsk werd officieel toegevoegd aan de goedgekeurde ASL-lijst (Aero) van Spirit AeroSystems in afwachting van de start van gekwalificeerde productie later dit jaar. In combinatie met de recente aankondigingen van PDQC die zijn toegevoegd aan de Qualified Producer’s List (QPL)-lijst van Boeing en de certificering krachtens AS9100D, is deze nieuwe kwalificatie de sleutel tot het bevorderen van de beschikbaarheid van Norsk’s innovatieve technologie in de ruimtevaartindustrie. Spirit AeroSystems is ‘s werelds grootste onafhankelijke producent van vliegtuigonderdelen.

“Deze belangrijke prestaties zijn mogelijk gemaakt door de vooruitziendheid van de staat New York en Empire State Development en de belofte die zij Norsk door gedaan hebben. We zijn bijzonder trots op onze PDQC-kwaliteit en operationele teams, en waarderen het rotsvaste vertrouwen dat onze klanten in Norsk hebben getoond door deze kwalificaties te verlenen”, aldus Tamara Morytko, Chief Operating Officer van Norsk.

PDQC, dat momenteel negen van Norsk’s eigen Rapid Plasma Deposition™  (RPD™) titaniumdrukmachines huisvest, is het product van de samenwerking tussen Norsk en de staat New York, en de voortdurende vooruitgang van Norsk van de RPD™-technologie die zijn oorsprong vindt in Noorwegen. De Noorse fabriek van Norsk, het Engineering and Technology Center, blijft gekwalificeerde en goedgekeurde RPD™-machines gebruiken. PDQC zal ruimtevaartcomponenten produceren voor Boeing, Spirit en andere fabrikanten van ruimtevaartcomponenten.

“Norsk blijft zich sterk ontwikkelen en verandert de toekomst van de productie van ruimtevaartcomponenten en versterkt Plattsburgh, New York als een belangrijk nieuw centrum voor wereldwijde transportapparatuur en ruimtevaartproductie”, verklaart Garry Douglas, President en CEO van de Kamer van Koophandel in het noorden van het land. “We zijn blij dat we opnieuw in Farnborough zijn met onze Norsk-partners om de enerverende  verhalen te vertellen over wat zich allemaal in Plattsburgh afspeelt. Voorwaarts en opwaarts!”

Titanium 3D-printen is in de afgelopen jaren gegroeid, maar Norsk heeft baanbrekende technologie ontwikkeld die het naar een hoger niveau tilt. Het gepatenteerde RPD™-proces van Norsk maakt gebruikt van titaniumdraad met plasmatoortsen voor het printen van titanium structurele componenten op industriële schaal. RPD™ heeft laten zien dat het kan worden gebruikt voor het produceren van grote structurele onderdelen van meer dan 45 kilo (100 lbs). RPD™ is ook 50-100 keer sneller dan systemen op poederbasis en gebruikt 25-50% minder titanium dan huidige smeedprocessen. Deze technologie kan worden toegepast in luchtvaart, vervoer, olie en gas, en maritiem.

Norsk Titanium zal de RPD™-technologie bij de volgende Farnborough International Airshow 2018, juli 16-20, demonstreren in hal 4, stand 41430. Ga voor meer informatie naar norsktitanium.com.

Over Norsk Titanium

Norsk Titanium AS is ‘s werelds toonaangevende leverancier van luchtvaartwaardige, met additieven geproduceerde, structurele titaniumcomponenten. Het bedrijf is vooraanstaand in de luchtvaartindustrie door zijn gepatenteerde Rapid Plasma Deposition™ (RPD™)-proces dat titaniumdraad omzet in complexe componenten die geschikt zijn voor structurele en veiligheidskritieke toepassingen. Norsk Titanium is een preferente leverancier van Boeing en heeft zich toegewijd tot het verlagen van de kosten van vliegtuigonderdelen en straalmotoren voor ‘s werelds eersteklas luchtvaartfabrikanten. Norsk’s RPD™-technologie levert ‘s werelds eerste FAA-goedgekeurde, 3D-geprinte, ruimtevaartcomponenten van titanium. Dit resulteert in aanzienlijke doorlooptijd- en kostenbesparingen voor luchtvaart-, defensie- en commerciële klanten. www.norsktitanium.com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

 

Contacts

Griffin Communications Group
Lauren Quesada, 281-744-7938
Lauren@griffincg.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr