14:33 uur 21-11-2017

Norsk Titanium kondigt strategische investering aan van Rose Park Advisors’ Disruptive Innovation Fund

Oslo, Noorwegen–(BUSINESS WIRE)– Norsk Titanium, de pionier op het gebied van metaal additive manufacturing heeft vandaag bekend gemaakt dat het een significante investering heeft ontvangen uit Rose Park Advisors’ Disruptive Innovation Fund, bekend van de toepassing van de theorie van Disruptive Innovation® ontwikkeld voor mede-oprichter Clayton Christensen. Voorwaarden voor de investering zijn niet naar buiten gebracht.

“Deze strategische investering van Rose Park Advisors onderstreept de mogelijkheid van Norsk Titanium’s Rapid Plasma Deposition™ (RPD™)-technologie om het metaal-fabricageproces te vernieuwen”, zei Norsk Titanium bestuursvoorzitter John Andersen, Jr. “Er ijn weinig mensen die breder gerespecteerd worden door meer zakelijke leiders dan Dr. Christensen. Wij zijn vereerd door zijn erkenning van onze technologie en businessmodel.”

“Onze sterke relaties in de commerciële ruimtevaart hebben onze mogelijkheid geboden om onze processen te verbeteren en een platformtechnologie te ontwikkelen onder het strenge toezicht van de meest gereguleerde sector van allemaal.” Mr. Andersen vervolgde: “Hiermee kan Norsk Titanium zijn ambitie nastreven om toegang te geven tot zijn RPD™-technologie in de sector voor commerciële ruimtevaart en daarbuiten. Door onze klanten ongeëvenaarde toepassingsmogelijkheden te bieden hopen we erop revolutionaire veranderingen te kunnen versterken in de fabricageprocessen van metaal over de hele wereld.”

“Hoewel mensen de term ‘toevallig’ gebruiken en de meeste start-ups geloven dat ze vernieuwend zijn, zijn er maar weinig bedrijven die het juiste business model onder de juiste omstandigheden hebben om daadwerkelijk vernieuwende successen te boeken”, zei Matt Christensen, mede-oprichter en Managing Partner van Rose Park Advisors. “Norsk Titanium heeft een echte vernieuwende mogelijkheid ontdekt. Ons onderzoek in actie zien is altijd opwindend en om het te zien in metaalfabricage (waar een van de klassieke historische voorbeelden van vernieuwing optrad) is nog beter. Wij zijn heel blij dat we Norsk Titanium mogen helpen om dit volledige potentieel te bereiken.”

Dr. Om Nalamasu, CTO van Applied Materials en President van Applied Ventures, voegde toe: “De hightechsector wordt bepaald door de opvattingen en inzichten van Dr. Christensen, en wij verwelkomen de erkenning van Norsk Titanium’s RPD™-techmologie voor de vernieuwende leerstellingen.”

Jeremy Barnes, een partner in Triangle Holdings, een ruimtevaart-investeringsbedrijf dat eigendom is van fondsen die door partners van de Fortress Investment Group worden beheerd, weerspiegelt het sentiment: “Wij werken met trots samen met Rose Park Advisors in deze uiterst uitdagende samenwerking.”

In oktober 2017 begon Boeing met het leveren van vliegtuigen aan commerciële dienstverleners waarin aanvullend geproduceerde Ti64 structurele luchtvaartcomponenten zijn opgenomen die gemaakt zijn met RPD™-technologie – weer een mijlpaal in de ruimtevaartsector voor Norsk Titanium’s FAA certified, 3D-printing proces. Eerder in oktober kondigde Governor Andrew M. Cuomo aan dat Norsk Titanium begonnen is met de activiteiten voor de toekomstige productie van componenten voor Boeing en Spirit AeroSystems in de eerste metaal additive fabricagelocatie op industriële schaal in Plattsburgh, New York.

Over Norsk Titanium AS

Norsk Titanium AS is ‘s werelds toonaangevende leverancier van luchtvaartwaardige, met additieven geproduceerde, structurele titanium componenten. Het bedrijf is vooraanstaand in de luchtvaartindustrie door zijn gepatenteerde Rapid Plasma Deposition™ (RPD™)-proces dat titanium draad omzet in complexe componenten die geschikt zijn voor structurele en veiligheidskritieke toepassingen. Het onderzoeks- en ontwikkelingsteam van Norsk Titanium zet zich in voor het vervangen van de inefficiënte smeedprocessen en machinale bewerking door een technologie van precision wire deposition die substantiële kostenbesparing voor de luchtvaart, defensie en commerciële toepassingen mogelijk maakt. Bezoek voor meer informatie www.norsktitanium.com.

Over Rose Park Advisors LLC

Rose Park Advisors is een gespecialiseerde investeringsfirma die de theorie van Disruptive Innovation® toepast ontwikkeld door mede-oprichter Clayton Christensen om te investeren in bedrijven waarvan de businessmodellen goed geschikt zijn om voordeel te behalen uit industriële verandering. Rose Park Advisors streeft vernieuwende mogelijkheden voor binnen industrieën, regio’s en op bedrijfsgrootte en fase. Voor meer informatie kunt u kijken op www.roseparkadvisors.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

 

Contacts

Griffin Communications Group
Lauren Quesada, 281-744-7938
Lauren@griffincg.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr