22:48 uur 17-06-2019

GSMA maakt korte metten met valse claims die de toekomst van 5G bedreigen

Invloed van 5G op weersvoorspellingsdiensten bestaat niet, volgens GSMA

LONDEN–(BUSINESS WIRE)– De GSMA haalde vandaag uit tegen valse beweringen dat 5G-systemen andere services, zoals weersvoorspellingen, zullen schaden. De mobiele industrie heeft binnen toonaangevende internationale normalisatie-instituten al aangetoond dat 5G veilig naast andere services kan worden gebruikt, inclusief weersdetectiediensten, commerciële satellieten, radar en andere toepassingen die gebruikmaken van aangrenzende ethergolven.

De GSMA is ervan overtuigd dat 5G-services en weersdetectiesystemen naast elkaar kunnen bestaan en waarschuwt tegen het geloof hechten aan degenen die beweren dat 5G-netwerken een negatieve invloed zullen hebben op de weersvoorspellingsdata.

“5G en weersvoorspellingen kunnen en zullen naast elkaar bestaan – het is belachelijk om iets anders te suggereren,” aldus Brett Tarnutzer, hoofd Spectrum bij GSMA. “Om te suggereren dat onze 7-daagse voorspelling zal verdwijnen door 5G is gewoon fakenews. We kunnen niet toestaan dat deze schriktactieken ons beletten te profiteren van de enorme maatschappelijke en economische voordelen van 5G-netwerken. We dringen er bij iedereen op aan om gewoon naar de feiten te kijken en zich niet te laten leiden door misleidende retoriek.”

Feit is dat 5G en weersvoorspellingen naast elkaar kunnen bestaan

Bestaande diensten kunnen worden veiliggesteld zonder de uitrol van 5G te belemmeren door de toepassing van redelijke benaderingen ter beperking van interferentie. De weersdetectiegemeenschap baseert zijn scenario op een tien jaar oud afgedankt programma van weersensoren die nooit zijn ingezet. Hun argumenten houden geen rekening met hoe 5G daadwerkelijk werkt en met de bewezen benaderingen voor het beheersen van interferentieproblemen, zonder dat overdreven beperkende beveiligingen moeten worden aangenomen.

Slecht spectrumbeheer schaadt 5G

Europa is momenteel bezig met het identificeren en toewijzen van spectrum voor 5G, wat ervoor zal zorgen dat het wereldwijd technologisch en economisch concurrerend blijft. Voor het beschermen van bestaande services ondersteunen de feiten niet het aannemen van nieuwe technische limieten die 50 procent of meer van het spectrum onbruikbaar zouden maken voor 5G-services. Dit zou slecht spectrumbeheer zijn en resulteren in beperkte 5G-implementaties in Europa en wereldwijd, waarbij onnodig een schaarse publieke hulpbron wordt verspild.

De sociaaleconomische voordelen van 5G in gevaar

Het beperken van de uitrol van ultrasnelle 5G-netwerken brengt de grote sociaaleconomische voordelen in gevaar die burgers en bedrijven naar verwachting zullen halen uit 5G. Verwacht wordt dat de mobiele industrie $ 565 miljard zal toevoegen aan het wereldwijde BNP en $ 152 miljard aan belastinginkomsten van 2020 tot 2034, alleen al uit het mmWave-spectrum. Landen lopen het risico deze baten te verliezen als mobiele operators geen toegang krijgen tot dit vitale spectrum.

“We vragen aan Europa en andere landen over de hele wereld om een campagne van onjuiste informatie niet de deur naar een nieuwe wereld van mogelijkheden die door 5G gebracht worden, te laten sluiten,” voegde Tarnutzer eraan toe. “Van mobiel breedband met glasvezelachtige snelheden, tot ons huis en digitale fabrieken en precisiechirurgie: zonder het mmWave-spectrum zal geen van deze use-cases zijn volledig potentieel bereiken. Beslissingen nemen over 5G die niet gebaseerd zijn op de feiten, zal de potentiële impact van 5G op gemeenschappen en economieën ernstig ondermijnen.”

-EINDE-

Over de GSMA

De GSMA vertegenwoordigt de belangen van mobiele operators wereldwijd en verenigt meer dan 750 operators met meer dan 350 bedrijven in het bredere mobiele ecosysteem, waaronder makers van handsets en apparaten, softwarebedrijven, leveranciers van apparatuur en internetbedrijven, alsook organisaties in aangrenzende sectoren. De GSMA produceert ook de toonaangevende MWC-evenementen die jaarlijks worden gehouden in Barcelona, Los Angeles en Shanghai, evenals de Mobile 360-serie van regionale conferenties.

Voor meer informatie kunt u terecht op de GSMA corporate website op www.gsma.com. Volg de GSMA op Twitter: @GSMA

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Mediacontacten:
Voor de GSMA
Alia Ilyas, Public Policy PR Director
+44 (0)7970 637622
ailyas@gsma.com

GSMA-persbureau
pressoffice@gsma.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr