16:22 uur 06-04-2020

GSMA veroordeelt aanvallen tegen masten voor mobiele telefoons

Gezondheidsexperts bevestigen dat er geen verband is tussen 5G en COVID-19

LONDEN–(BUSINESS WIRE)– Politie- en terrorismebestrijdingsinstanties onderzoeken brandstichtingen tegen masten voor mobiele telefoons in het VK. De GSMA veroordeelt deze gewelddaden die bedoeld zijn om onze communicatienetwerken in tijden van crisis te verzwakken.

Onze visie bij de GSMA is om de kracht van connectiviteit te ontsluiten zodat mensen, industrie en samenleving kunnen gedijen. We moeten ons verenigen in de wereldwijde strijd tegen COVID-19 en het nepnieuws en gewelddadige acties bestrijden die de 5G-communicatietechnologie koppelen aan de verspreiding van het virus. Deze desinformatiecampagne zet aan tot angst, agressie en vandalisme tegen de kritieke infrastructuur en essentiële onderhoudsmedewerkers die onze openbare diensten en onze economie draaiende houden.

National Medical Director van Engeland, Stephen Powis, wordt in de media op grote schaal geciteerd met de uitspraak: “Het 5G-verhaal is compleet en volslagen onzin, het is kletspraat, het is het ergste soort nepnieuws.”

De GSMA roept internetreuzen, contentproviders en socialemediaplatforms op hun inspanningen te versnellen om het nepnieuws te verwijderen dat 5G koppelt aan de verspreiding van COVID-19.Full Fact, de onafhankelijke liefdadigheidsorganisatie in het VK die feiten controleert, heeft bevestigd dat er geen verband bestaat tussen 5G en COVID-19. We dringen er ook bij regeringen over de hele wereld op aan snel actie te ondernemen tegen desinformatie, vandalisme en bedreigingen tegen technici van mobiele netwerken die in het veld werken.

“De telecomsector werkt 24 uur per dag om vitale gezondheids-, onderwijs- en hulpdiensten online te houden, bedrijven draaiende te houden en vrienden en families verbonden te houden,” aldus Mats Granryd, Director General van de GSMA, de wereldwijde instantie van de communicatiesector. “Het is betreurenswaardig dat kritieke communicatie-infrastructuur wordt aangevallen op basis van regelrechte onjuistheden. We dringen er bij iedereen op aan de gezondheidsautoriteiten te vertrouwen en ervan uit te gaan dat de communicatietechnologie veilig is. Er is geen verband tussen 5G en COVID-19.”

Vorige maand bevestigde een onafhankelijke internationale watchdog dat er geen risico is op schade voor mensen, inclusief kinderen, door blootstelling aan radiofrequenties van mobiele netwerken, waaronder 5G. In haar bevindingen heeft de Internationale Commissie voor Bescherming tegen Niet-Ioniserende Straling 20 extra jaren onderzoek geëvalueerd en herhaalde het eerdere garanties van de Wereldgezondheidsorganisatie. Meer informatie is beschikbaar op https://www.icnirp.org/cms/upload/presentations/ICNIRP_Media_Release_110320.pdf

-EINDE-

Over de GSMA

De GSMA vertegenwoordigt de belangen van mobiele operators wereldwijd en verenigt meer dan 750 operators en bijna 400 bedrijven in het bredere mobiele ecosysteem, waaronder makers van handsets en apparaten, softwarebedrijven, leveranciers van apparatuur en internetbedrijven, alsook organisaties in aangrenzende sectoren. De GSMA produceert ook de toonaangevende MWC-evenementen die jaarlijks worden gehouden in Barcelona, Los Angeles en Shanghai, evenals de Mobile 360-serie van regionale conferenties.

Voor meer informatie kunt u terecht op de GSMA corporate website op www.gsma.com. Volg de GSMA op Twitter: @GSMA.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Mediacontacten:
Voor de GSMA

Persbureau van de GSMA

pressoffice@gsma.com

Gearóid Cashman
Associate Director
M +44 79 7679 0169

E gcashman@webershandwick.com
2 Waterhouse Square, 140 Holborn,

Londen, EC1N 2AE, Verenigd Koninkrijk

webershandwick.co.uk
webershandwick.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr