08:00 uur 29-05-2019

Bas NieuweWeme benoemd tot CEO van Aegon Asset Management

DEN HAAG, Nederland–(BUSINESS WIRE)– Sarah Russell (1962, Australische) treedt terug als lid van de Management Board van Aegon en CEO van Aegon Asset Management. Zij wordt opgevolgd door Bas NieuweWeme (1972, Nederlander).

“We zijn Sarah heel dankbaar voor haar passie en haar loyaliteit aan Aegon”, aldus Alex Wynaendts, CEO van Aegon. “Sarah heeft de afgelopen negen jaar een succesvolle vermogensbeheerder neergezet die klaar is voor een nieuwe fase. De benoeming van Bas laat zien dat Aegon onverminderd gericht blijft op het uitbouwen van een winstgevende vermogensbeheerder. Bas brengt nieuwe inzichten mee die hij heeft opgedaan bij vooraanstaande internationale vermogensbeheerders”.

Sarah Russell: “Dit is het juiste moment voor nieuw leiderschap. Het was een voorrecht om leiding te mogen geven aan Aegon Asset Management. We hebben samen met toegewijde collega’s een internationale organisatie opgebouwd, waarmee we onze klanten kunnen helpen financiële zekerheid op te bouwen in alle fasen van hun leven”.

Bas NieuweWeme: “Het is een eer om leiding te mogen geven aan deze organisatie met zo’n rijk verleden aan lange-termijnbeleggingen en met onderscheidende beleggingsproposities voor zijn klanten”.

Bas NieuweWeme was Managing Director en Global Head van de Institutional Relationship Group van PGIM, de vermogensbeheerder van Prudential Financial. Sarah Russell zal in samenwerking met Bas NieuweWeme voor een goede overgang zorgen. De benoeming van Bas NieuweWeme is goedgekeurd door de toezichthouders. De aangekondigde veranderingen gaan in per 24 juni 2019.

Voor het officiële Engelstalige persbericht verwijzen wij naar de corporate website.

Over Aegon

Aegons geschiedenis gaat 175 jaar terug – tot de eerste helft van de negentiende eeuw. Inmiddels is Aegon uitgegroeid tot een internationale onderneming met activiteiten in meer dan 20 landen in Noord- en Zuid-Amerika, Europa en Azië. Als aanbieder van levensverzekeringen, pensioenen en vermogensbeheer behoort het bedrijf tot de toonaangevende financiële dienstverleners ter wereld. Aegon heeft een duidelijke doelstelling om mensen te helpen financiële zekerheid te bereiken in alle fasen van hun leven. Meer informatie op aegon.com

Contacts

Media relations
Dick Schiethart
070 344 8821
dick.schiethart@aegon.com

Investor relations
Jan Willem Weidema
070 344 8028
janwillem.weidema@aegon.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr