22:38 uur 23-05-2019

Mindbreeze ontvangt attest conform de BSI Cloud Requirements

Geverifieerde transparantie garandeert veiligheid

LINZ, Oostenrijk–(BUSINESS WIRE)– Mindbreeze ontvangt een attest voor de dienst Mindbreeze InSpire SaaS in overeenstemming met de specificaties van de C5-vereistencatalogus (Cloud Computing Compliance Controls Catalogue, afgekort tot C5), die door het Duitse federale bureau voor informatieveiligheid (BSI) wordt gepubliceerd. De klanten genieten van de dienst Mindbreeze InSpire SaaS, die professioneel wordt gerund in de datacentra van Mindbreeze. KPMG Alpen-Treuhand GmbH Wirtschaftsprüfungs- und Steuerberatungsgesellschaft heeft het attest afgegeven.

“Het aantal clouddiensten op het gebied van gegevensanalyse neemt gestaag toe. Daardoor wordt het nog belangrijker dat klanten het aanbod van leveranciers goed doornemen. C5 voorziet in het gereglementeerde IT-veiligheidsniveau dat vergelijkbaar is met een laag IT-beschermingsniveau dat door cloudcontrols wordt versterkt,” verklaart Klaus Schatz, Managing Director van KPMG Advisory GmbH.

Het C5-attest (ISAE 3000 verslag type 2) is een erkende en gemachtigde verificatie voor alle klanten die gebruikmaken van Mindbreeze in de cloud (Mindbreeze InSpire SaaS), waarmee het hoge veiligheidsniveau voor informatie op een controleerbare manier wordt aangetoond.

De “Cloud Computing Compliance Controls”-catalogus van BSI beschrijft de minimumeisen waaraan aanbieders van clouddiensten moeten voldoen. De vastgelegde algemene parameters vormen een onderscheidend kenmerk van de C5 van BSI en garanderen transparantie van de systeembeschrijving, de rechtsbevoegdheid, de locaties voor gegevensopslag, gegevensverwerking en gegevensbeveiliging, de bevoegdheden voor vrijgeving en onderzoek, en de certificering.

“Voor bedrijven die al grote hoeveelheden gegevens in cloudoplossingen beheren, is ze in de cloud opslaan en onze dienst via de cloud gebruiken de beste keuze. De gegevensbronnen zijn op de gebruikelijke manier via connectors verbonden, de inhoud wordt geanalyseerd, correlaties worden herkend en dan gekoppeld. Met deze flexibiliteit laten we onze klanten kiezen hoe ze Mindbreeze in hun bedrijf willen implementeren,” licht Daniel Fallmann, founder en managing director van Mindbreeze, toe.

Over Mindbreeze

Mindbreeze is een topaanbieder van apparaten en clouddiensten voor zoekfunctionaliteiten voor bedrijven, toegepaste artificiële intelligentie en kennisbeheer. De inzichtzoekmachine begrijpt informatie en biedt een geconsolideerd overzicht van de bedrijfskennis – los van waar (gegevensbronnen) en hoe (gestructureerd, ongestructureerd) de gegevens zijn opgeslagen. Via een wereldwijd partnernetwerk bedient Mindbreeze alle tijdzones.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Press contact:
Ulrike Kogler
T: +43 732 606162-620
E: pr@mindbreeze.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr