15:00 uur 17-05-2019

Aegon: Algemene Vergadering van Aandeelhouders stemt in met alle agendapunten

DEN HAAG, Nederland–(BUSINESS WIRE)– De Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AVA) van Aegon N.V. heeft op 17 mei 2019 ingestemd met alle agendapunten, waaronder de vaststelling van de jaarrekening over het boekjaar 2018.

De aandeelhouders hebben ingestemd met het voorstel tot herbenoeming van Alex Wynaendts als voorzitter van de Raad van Bestuur van Aegon voor een nieuwe periode van vier jaar. Tevens hebben de aandeelhouders ingestemd met het voorstel tot herbenoeming van Ben Noteboom als lid van de Raad van Commissarissen voor eveneens een periode van vier jaar.

Het slotdividend over 2018 van EUR 0,15 per gewoon aandeel is door aandeelhouders goedgekeurd. Daarmee komt het totale dividend over het boekjaar 2018 uit op EUR 0,29 per gewoon aandeel. Het slotdividend wordt naar keuze van de aandeelhouder in contanten of in gewone aandelen uitgekeerd. De waarde van het dividend in aandelen zal ongeveer hetzelfde zijn als de waarde van het dividend in contanten.

De fractie ter bepaling van het dividend in aandelen zal worden bepaald op basis van de gemiddelde koers van Aegon aan de beurs van Amsterdam (Euronext) tijdens de vijf handelsdagen in de periode van 10 juni tot en met 14 juni 2019. Het dividend wordt op vrijdag 21 juni 2019 uitbetaald. Meer informatie over het dividend is te vinden op aegon.com.

Alle details van de besluiten die tijdens de AVA zijn genomen, worden hier gepubliceerd.

Voor het officiële Engelstalige persbericht verwijzen wij naar de corporate website.

Over Aegon

Over Aegon Aegon’s geschiedenis gaat 175 jaar terug – tot de eerste helft van de negentiende eeuw. Inmiddels is Aegon uitgegroeid tot een internationale onderneming met activiteiten in meer dan 20 landen in Noord- en Zuid-Amerika, Europa en Azië. Als aanbieder van levensverzekeringen, pensioenen en vermogensbeheer behoort het bedrijf tot de toonaangevende financiële dienstverleners ter wereld. Aegon heeft een duidelijke doelstelling om mensen te helpen financiële zekerheid te bereiken in alle fasen van hun leven. Meer informatie op aegon.com

Contacts

Contacts
Media relations
Dick Schiethart
070 344 8821
dick.schiethart@aegon.com

Investor relations
Jan Willem Weidema
070 344 8028
janwillem.weidema@aegon.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr