18:45 uur 30-04-2019

Landhuis in Barcelona, ontworpen door modernistische architect Jeroni Granell i Manresa, te koop op veiling van Concierge Auctions

LONDEN–(BUSINESS WIRE)– De toonaangevende marktplaats Concierge Auctions verkoopt Villa Torres, een herenhuis uit 1912, ontworpen door een van Barcelona’s bekendste modernistische architecten, Jeroni Granell i Manresa (1867-1931), vooral bekend van zijn ontwerpen voor de glas-in-loodramen van het Palau de la Música Catalana in Barcelona. Het landgoed, een van de grootste privéterreinen van de regio, werd oorspronkelijk aangeboden voor 12,5 miljoen euro en zal op 6 juni voor 4,5 miljoen euro of meer verkocht worden. Bieden kan vanaf 4 juni.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20190430005910/nl/

Villa Torres | Concierge Auctions (Photo: Business Wire)

Villa Torres | Concierge Auctions (Photo: Business Wire)

Gebouwd in de wereldberoemde modernistische stijl waar Barcelona bekend om staat, biedt Villa Torres 765 vierkante meter woonruimte, met acht slaapkamers en negen badkamers. De woning heeft vier verdiepingen en beschikt over heldere en ruime ontvangstruimtes, een bioscoopzaal, spa, fitnessruimte, uitkijktoren, wijnkelder, lift en een aantal terrassen met een prachtig uitzicht over Barcelona en de Middellandse Zee. Het historische pand is gelegen op een perceel van 4 hectare, inclusief een infinity-zwembad. Het werd recentelijk gerestaureerd met alle moderne voorzieningen, maar de typische oude elementen, zoals een originele gevel en origineel tegelwerk, gewelfde plafonds, hydraulische tegelvloeren en glas-in-lood ramen, zijn nog steeds zichtbaar.

De woning is gelegen in de welvarende wijk Sarrià, op slechts 5 km van het stadscentrum van Barcelona. Het gebied staat bekend om zijn typische oude architectuur en natuurlijke bronnen en grenst aan het Collserola Park, het grootste stadspark ter wereld dat 22 keer zo groot is als het Central Park van New York City. De luchthaven van Barcelona, El Prat, is op 20 minuten met de auto te bereiken.

Charlie Smith, Europees Adviseur voor Concierge Auctions, merkt op: “Villa Torres is een van de mooiste residenties in Barcelona. Als een van het beperkt aantal huizen dat ontworpen werd door Jeroni Granell i Manresa, biedt het landgoed een tijdloze indruk en een unieke geschiedenis. Prachtig gerestaureerd en met modern comfort, is het een erg leefbare eigendom, ideaal als gezinswoning of vakantieverblijf.”

Bekijk het landgoed hier. De eigendom kan dagelijks vrijblijvend bezocht worden van 11u-14u, of op afspraak.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Alice Lacey alice@relevanceinternational.com
+442038688700

Check out our twitter: @NewsNovumpr