14:12 uur 02-04-2019

CSG lanceert eerste blockchain-technologielab voor de gehele BSS-industrie

GREENWOOD VILLAGE, Colo.–(BUSINESS WIRE)–CSG (NASDAQ: CSGS), de vertrouwde partner in het vereenvoudigen van de complexiteit van bedrijfstransformatie in het digitale tijdperk, kondigde vandaag de opening aan van een technologielaboratorium om blockchaintechnologie toe te passen bij de ondersteuning van wholesale-bedrijfssystemen (BSS), met name op het gebied van intercarrier overeenkomsten.

CSG’s lab, onderdeel van de voortdurende leiderschapsrol van het bedrijf in de groothandel-sector, zal zich richten op het oplossen van de moeilijkste zakelijke uitdagingen van de industrie door gebruik te maken van de bredere toepassing van blockchain, evenals nieuwe toepassingen van de technologie verkennen op gebieden zoals handel, routering, roaming, fraude en partnerbeheer (video).

“In een tijdperk waarin verandering de nieuwe constante is, is het absoluut noodzakelijk dat bedrijven naar innovatie en technologie kijken als een middel om de vraag van de consument bij te houden”, zegt Chad Dunavant, hoofd van het wereldwijde productbeheer van CSG.

CSG Launches First Blockchain Technology Lab for the Wholesale BSS Industry

GREENWOOD VILLAGE, Colo.–(BUSINESS WIRE)– CSG (NASDAQ: CSGS), the trusted partner in simplifying the complexity of business transformation in the digital age, today announced the opening of a technology lab to adopt blockchain technology across the wholesale business support systems (BSS) industry – specifically in the area of intercarrier settlements.

CSG’s lab, part of the company’s ongoing leadership in the wholesale industry, will focus on solving the industry’s toughest business challenges by leveraging the wider application of blockchain, as well as explore new applications for the technology in areas including trading, routing, roaming, fraud and partner management (video).

“In an era where change is the new constant, it is imperative companies look to innovation and technology as a means to keep pace with consumer demand,” said Chad Dunavant, head of global product management, CSG. “Our leadership and knowledge in the wholesale space creates a competitive edge to identify opportunities where blockchain technology can harness success for our customers.”

CSG will leverage its expertise in interconnect and wholesale to identify ways the technology can facilitate rapid and cost-efficient wholesale settlement between carriers and their partners to deliver all types of services to their customers. This includes leveraging blockchain technology to reduce the amount of time it takes to put contracts in place between carriers, as well as speeding up the process for carriers to settle financial agreements, lowering collection times.

As blockchain continues to evolve, this initiative will also look at ways the technology can integrate with CSG wholesale solutions, while harnessing the company’s leading market presence and its product lines to help position its customers for success. Initially, research conducted in the lab will focus on five key areas of intercarrier settlements:

    • Agreement Blockchain
    • Event Record Blockchain
    • Financial Transaction Blockchain
    • Account Blockchain
    • Financial Settlement Blockchain

CSG is a leader in the BSS industry for wholesale market with a long-standing track record in disciplines including trading, routing, QoS assurance and inter-carrier billing and settlement. The company serves more than 300 operators and carriers worldwide – including more than half of the companies that make up the ITW Global Leaders Forum. CSG offers end-to-end capabilities for wholesale carriers including buying, routing, pricing, selling and deal management for bilateral and swap details.

About CSG

CSG simplifies the complexity of business transformation in the digital age for the most respected communications, media and entertainment service providers worldwide. With over 35 years of experience, CSG delivers revenue management, customer experience and digital monetization solutions for every stage of the customer lifecycle. The company is the trusted partner driving digital transformation for leading global brands, including Arrow Electronics, AT&T, Bharti Airtel, Charter Communications, Comcast, DISH, Eastlink, iflix, MTN, TalkTalk, Telefonica, Telstra and Verizon.

For more information, visit our website at csgi.com and follow us on LinkedIn, Twitter and Facebook.

Contacts

Brad Jones
Public Relations
CSG
+1 (303) 200-3001
brad.jones@csgi.com

Liz Bauer
Investor Relations
CSG
+1 (303) 804-4065
liz.bauer@csgi.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr