09:15 uur 18-10-2018

Bestuursleden dienen als de cruciale link voor beveiliging en corporate governance, blijkt uit onderzoek van Diligent

NEW YORK–(BUSINESS WIRE)–

Zevenentachtig procent van de bedrijven maakt zich zorgen over de beveiliging van hun bestuurscommunicatie en gegevensdeling; meer dan de helft van de bestuursleden gebruikt nog steeds hun persoonlijke e-mail voor bestuurscommunicatie.

Bestuursleden en leidinggevenden nemen onvoldoende voorzorgsmaatregelen bij het voeren van bestuurscommunicatie, volgens een nieuw rapport van Diligent Corporation, getiteld ‘Directors’ Digital Divide: Boardroom Practices Aren’t Keeping Pace With Technology.’ Uit de enquête bleek dat hoewel 87% van de bedrijven bezorgd is over de beveiliging van hun bestuurscommunicatie en gegevensdeling, meer dan de helft (55%) van hun bestuursleden nog steeds gebruik maakt van persoonlijke e-mail voor bestuurscommunicatie. Hiermee stellen ze zichzelf en de besturen bloot aan mogelijke cyberaanvallen.

In dit onderzoek voerde Forrester Consulting onderzoek uit naar bestuursleden, algemene adviseurs en beheerders uit 11 landen om beter inzicht te krijgen in de huidige mondiale toestand van bestuur te midden van snelle technologische disruptie. Diligent heeft toegang tot meer bestuurskamers dan welk ander bedrijf ook en is daarom uniek gepositioneerd om inzicht te bieden in cyberrisico’s, regelgeving en cultuurpraktijken van bedrijven, en in de manier waarop deze kritieke bestuursgebieden verbeterd kunnen worden.

“Technologie overtreft de snelheid van de bestuurspraktijken van organisaties en hun vermogen om deze te moderniseren,” aldus Brian Stafford, CEO van Diligent Corporation. “Het Forrester-rapport onderstreept de noodzaak voor bestuursleden om de manier waarop ze communiceren en samenwerken snel te ontwikkelen en te stroomlijnen, vooral omdat zij daadwerkelijk toezicht houden op het cyberbeveiligingsbeleid van de organisatie.”

Pervasieve databeheerkwetsbaarheden

Aangezien technologie zorgt voor radicale veranderingen binnen bedrijven, moeten besturen hun governance-praktijken verbeteren om risicovolle communicatiepraktijken te elimineren. Twee derde van besturen maakt gebruik van onbeveiligde communicatiemethoden en slechts 42% maakt gebruik van beheersoftware voor besturen met e-mail- of berichtenfuncties. Bijna 30% van bestuursleden geeft toe dat ze het afgelopen jaar een mobiele telefoon, tablet of laptop hebben verloren of zijn kwijtgeraakt, waarmee het verlies van gevoelige informatie de meest voorkomende inbreuk op de beveiliging is. Nog eens 23% geeft toe dat ze papieren activa hebben verloren of zijn kwijtgeraakt.

Deze bevindingen dragen begrijpelijkerwijs bij aan het feit dat 87% van besturen bezorgd is over hun vermogen om hun communicatie en data te beveiligen. Bovendien moeten de meeste besturen nog steeds een Enterprise Governance Management (EGM)-oplossing implementeren om toezicht te houden op cyberrisico’s of potentiële bedrijfscrises.

Governance bereikt een keerpunt

Op dit moment denkt slechts 16% van bestuursleden en governance-professionals dat technologie hun vermogen om risicogebieden te begrijpen heeft verbeterd. Hoewel bestuursleden beseffen wat hun rol binnen de organisatie is, is het aan hen om overal voor goed bestuur te zorgen. Recente wetten, zoals de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), benadrukken deze hoofdverantwoordelijkheid, terwijl bijna de helft van de ondervraagde wereldwijde bedrijven verklaarde dat ze moeite hebben met het beveiligen van documenten en het voldoen aan de nalevingsvereisten. Uit de gegevens bleek ook dat 37% van bestuursleden van mening is dat beheertechnologie voor besturen ertoe zou kunnen bijdragen dat voldaan wordt aan de nalevingsvereisten.

“De Forrester-onderzoeksgegevens bevestigen opnieuw dat bestuursleden hun best doen om gelijke tred te houden met de zakelijke omgeving om hen heen, vooral nu cyberdreigingen steeds gebruikelijker worden. Als waakhonden van de organisatie moeten bestuursleden het op zich nemen om dezelfde beveiligingsmaatregelen te nemen die zij vragen van de bedrijven waarop zij toezicht houden. Simpel gezegd, het is aan hen om het overzicht te bieden en hun organisaties te beschermen,” besloot Stafford.

Hoe besturen optimaal gebruik kunnen maken van disruptieve technologieën om waarde te genereren

Diligent concludeerde ook dat er een kans is voor besturen om beter gebruik te maken van de technologieën die zorgen voor organisatorische inzichten, zodat betere en veiligere bestuurspraktijken worden geboden. Eenenzeventig procent van schriftelijke rapporten die vóór vergaderingen worden ontvangen, is vaak één of meer weken oud, wat aangeeft dat er meer gebruik moet worden gemaakt van digitale hulpmiddelen.

Hoewel end-to-end digitaal beheer geen geringe prestatie is, zal software die buiten de directiekamer werkt absoluut noodzakelijk zijn om voor effectiever bestuur te zorgen. Bestuursleden zijn op zoek naar technologie om het proces voor het delen van gegevens te organiseren, te faciliteren en te beveiligen om betere EGM-oplossingen te bereiken.

Diligent kwam erachter dat de invoering van technologische oplossingen langzamer is dan verwacht, omdat technologie op dit moment minder dan een derde van de bestuursverantwoordelijkheden oplost. Verrassend genoeg worden onderwijs en opleiding niet als de oplossing gezien, met slechts 10% van de respondenten die toegang tot onderwijs- en opleidingsmaterialen aangeeft als oplossing om hen te helpen hun werk beter te doen.

Over Diligent

Diligent, de leider in Enterprise Governance Management, levert veilige oplossingen voor corporate governance en samenwerking voor besturen en senior executives. Meer dan 14.000 klanten in meer dan 90 landen en op alle zeven continenten vertrouwen op Diligent voor de veilige distributie van bestuursmaterialen, alsook beveiligde berichtenuitwisseling, geïntegreerde compliance, bestuursevaluatie en entiteitsbeheer. Governance Cloud is de enige oplossing die tegemoet komt aan de evoluerende bestuurlijke behoeften van toonaangevende organisaties. Ga naar www.diligent.com voor meer informatie.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

 

Contacts

Voor Diligent Corporation
Greg Nyhan, 646-215-6884
gnyhan@mww.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr