13:59 uur 11-10-2018

Western Union lanceert digitale rekening-naar-rekening-overschrijvingen met hoge bedragen van het VK naar de hele wereld

LONDEN & DENVER (VS)–(BUSINESS WIRE)–

Consumentenoverschrijvingen tot £50.000 rechtstreeks vanaf een smartphone naar bankrekeningen over de hele wereld

De Western Union Company, een leider in wereldwijde grensoverschrijdende geldbewegingen in verschillende valuta, kondigde vandaag de instap aan in de miljardensector van rekening-naar-rekening-bankoverschrijvingen voor consumenten, door de lancering van digitale overschrijvingen met grote bedragen van het Verenigd Koninkrijk naar de hele wereld.

Consumenten in het Verenigd Koninkrijk kunnen nu tot £50.000 verzenden via hun smartphone vanaf wu.com of de mobiele Western Union®-app, rechtstreeks van bankrekening naar bankrekening in vele landen in de hele wereld.

In de afgelopen jaren onderging Western Union een intensieve digitale transformatie, waarbij een meerlaagse digitale strategie werd gestimuleerd om klanten hun transacties mobiel te laten starten – via app of webbrowser. Vandaag de dag ziet de digitale tak van Western Union voortdurende groei in de dubbele cijfers en 70 procent van de digitale transacties is afkomstig van mobiele apparaten.

Het bedrijf versterkte de investeringen in realtime nalevingscontroles en breidde het uitbetalingsnetwerk van banken uit tot miljarden rekeningen, waardoor klanten nu in staat zijn om grote geldbedragen te verzenden, te beginnen in het VK en later ook in andere grote geldverzendende landen.

“Met deze lancering voegen we nog een belangrijk element toe aan ons doel om aan de verschillende geldoverschrijvingsbehoeften van onze klanten te voldoen. Veel van deze klanten zijn wereldburgers met bezittingen en holdings in meerdere landen,” zegt Graham Baker, U.K. Country Head Global Money Transfer, Western Union.

“De mogelijkheid om 24 uur per dag, 7 dagen per week wereldwijd £50.000 per transactie te verzenden, stelt onze klanten, bestaande uit een mix van welgestelde expats en lokale inwoners, in staat om grotere geldbedragen in vertrouwen te verzenden. Zij sturen geld tussen bankrekeningen in verschillende landen, voor grote aankopen als onroerend goed of voor financiële transacties als hypotheken of investeringen”, verklaart hij.

Western Unions jaarlijkse wereldwijde digitale opbrengsten waren meer dan $400 miljoen in 2017 – meer dan veel van de digitale startups in de sector. De digitale groei van het bedrijf bleef sterk, met 22 procent groei in de opbrengsten op wu.com in kwartaal twee van dit jaar. In hetzelfde kwartaal werd ongeveer 30 procent van het wereldwijd via wu.com verzonden kapitaal naar rekeningen gestuurd.

“Naast ons bestaande digitale aanbod voor wereldwijde zakelijke klanten, hebben we onze digitale rekening-naar-rekening-service gepersonaliseerd op basis van ons snelgroeiende wereldwijde netwerk voor uitbetaling. Nu kunnen onze klanten die geld overschrijven zich ook verbinden met miljarden rekeningen in meer dan 70 landen; en dit zal blijven toenemen”, zegt Jean Claude Farah, President, Global Payments, Western Union.

Western Unions wereldwijde netwerk voor uitbetaling is verbonden aan lokale banken, nationale betalingsverrekeningen, externe verwerkers van betalingen en mobiele portemonnees, prepaid- en andere kaartverbindingen.

Western Union bedient meer dan 150 miljoen consumenten en zakelijke klanten per jaar, die geld verzenden of ontvangen via het web, apps, rekeningen, mobiele portemonnees of retail naar meer dan 200 landen en gebieden.

In het VK werd volgens de Wereldbank1 in 2017 meer dan $26 miljard aan persoonlijke overschrijvingen verzonden naar de rest van de wereld, waarbij meer dan 60 procent van dit bedrag aan bankrekeningen gericht was. Meer dan $13 miljard van dit bedrag werd aan een combinatie van ontwikkelde en opkomende landen verzonden, waarbij Nigeria en India veelal vooropliepen, gevolgd door Frankrijk, Duitsland, Pakistan, Polen en China.

Western Union is al 30 jaar actief in het VK en verzorgde in 2017 geldbewegingen naar meer dan 200 landen en gebieden.

Over Western Unions grensoverschrijdende platform

Western Unions grensoverschrijdende platform voor verschillende valuta – met een robuuste digitale aanwezigheid, een sterke verrekenings-, kas- en nalevingsinfrastructuur en een enorm wereldwijd netwerk van meer dan een half miljoen locaties, miljarden consumentenrekeningen en mobiele portemonnees – is de norm voor internationale geldbewegingen. Met locaties in meer dan 200 landen en gebieden, verwerkte Western Unions platform gemiddeld 32 transacties per seconde in 2017, waarbij $300 miljard werd verzonden in 130 valuta.

Western Union verbindt de digitale en fysieke geldwerelden en is dankzij het technologie-aanbod, de API’s, de wisselkoers- en verrekeningsmodule, het netwerk van agentschappen en de anti-witwas- en fraudedetectiemogelijkheden één van de grootste digitale en fysieke geldbewegingen voor consumenten en bedrijven in de hele wereld.

Bezoek voor meer informatie de newsroom van Western Union op www.westernunion.com/news.

Over Western Union

De Western Union Company is een wereldleider in grensoverschrijdende geldbewegingen in verschillende valuta. Ons omnikanaalplatform verbindt de digitale en de fysieke wereld en stelt consumenten en bedrijven in staat om geld te verzenden en te ontvangen en snel, gemakkelijk en betrouwbaar te betalen. Op 30 juni 2018 bestond ons netwerk uit 550.000 retailagentschappen in meer dan 200 landen en gebieden die diensten aanbieden onder de merknamen Western Union, Vigo en Orlandi Valuta, met de mogelijkheid om geld te verzenden naar miljarden bankrekeningen. Daarnaast is westernunion.com, ons snelst groeiende kanaal in 2017, in 45 landen en gebieden beschikbaar voor het verzenden van geld naar de hele wereld. In 2017 verzonden we een hoofdsom van meer dan $300 miljard in bijna 130 valuta en verwerkten we binnen al onze diensten 32 transacties per seconde. Met het wereldwijde bereik kan Western Union met de geldbewegingen familie, vrienden en bedrijven met elkaar verbinden, financiële inclusie mogelijk maken en economische groei ondersteunen. Kijk voor meer informatie op www.westernunion.com.

1 De Bilateral Remittance Matrix 2017 van de Wereldbank (laatst geraadpleegd: april 2018)

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

 

Contacts

Neem voor meer informatie contact op met:
Western Union
Pia De Lima, +1 954 260 5732
pia.delima@wu.com
of
Carolina Laurijssen, +44 (0) 7740 542 203
carolina.laurijssen@wu.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr