00:10 uur 29-01-2021

Western Union opgenomen in Bloomberg’s Gender-Equality Index 2021

DENVER–(BUSINESS WIRE)– Western Union (NYSE: WU), toonaangevend dienstverlener op het gebied van internationale geldverzendingen en betalingen in verschillende valuta’s, heeft aangekondigd dat het als een van 380 bedrijven wereldwijd is opgenomen in de Bloomberg Gender-Equality Index (GEI) 2021. De GEI beoordeelt gendergelijkheid op vijf onderdelen: vrouwelijk leiderschap en talentontwikkeling, gelijke beloning bij gelijkwaardig werk, inclusieve bedrijfscultuur, beleid aangaande seksuele intimidatie en vrouwvriendelijk merk. Dit is het tweede opeenvolgende jaar dat Western Union in de index voorkomt.

‘Het feit dat wij in de Bloomberg GEI zijn opgenomen getuigt van de passie en inzet van Western Union voor diversiteit, gelijkheid en inclusie’, aldus Hikmet Ersek, President en Chief Executive Officer van Western Union. ‘Als een wereldwijd merk met diverse en multiculturele belanghebbenden, hebben we ons ingezet om een inclusieve cultuur op te bouwen die volgens ons van cruciaal belang is voor onze organisatorische gezondheid en innovatiekracht, en uiteindelijk voor onze prestaties en het toekomstige succes van het bedrijf.’

De GEI geeft inzicht in de gendergerelateerde praktijken en beleidslijnen van beursgenoteerde ondernemingen en vergroot de reikwijdte van de ESG-gegevens (Environmental, Social, Governance) die beschikbaar zijn voor beleggers. De uitgebreide, transparante scoringsmethode van GEI stelt beleggers in staat de prestaties van bedrijven te beoordelen en te vergelijken met sectorgenoten.

‘De bedrijven die zijn opgenomen in de GEI 2021 breiden het universum van ESG-gegevens uit met gendergerelateerde gegevens waar beleggers tegenwoordig om vragen’, aldus Peter T. Grauer, voorzitter van Bloomberg. ‘Hun inzet voor openbaarmaking maakt de weg vrij voor inclusie en stimuleert transparantie in de markten.’

Door gendergerelateerde statistieken bekend te maken aan de hand van het GEI-kader hebben de bedrijven die zijn opgenomen in de GEI van 2021 zich ertoe verbonden een uitgebreid overzicht te geven van hun investeringen in gendergelijkheid op de werkplek en in de gemeenschappen waarin zij actief zijn. Op deze manier leggen zij de lat hoger voor andere bedrijven binnen dezelfde sector. Western Union is opgenomen in de index van dit jaar omdat het op of boven een internationale drempel scoort. Deze drempel is door Bloomberg vastgesteld om een hoog niveau van openbaarmaking en algemene prestaties in de vijf pijlers van het kader te weerspiegelen.

Zowel het kader als de GEI functioneren op vrijwillige basis en zijn onafhankelijk. Ga voor meer informatie naar de website van GEI.

WU-G

Over Western Union

The Western Union Company (NYSE: WU) is een toonaangevend dienstverlener op het gebied van internationale geldverzendingen en betalingen in verschillende valuta’s. Het uitgebreide platform van het bedrijf verbindt de digitale en fysieke wereld met elkaar en biedt consumenten en ondernemingen de mogelijkheid om snel, gemakkelijk en veilig geld te verzenden en ontvangen en betalingen te doen. Per eind september 2020 bestaat het netwerk van Western Union uit meer dan 550.000 agentschappen die diensten aanbieden in meer dan 200 landen en gebieden en geld kunnen verzenden naar miljarden rekeningen. Daarnaast is westernunion.com, het snelst groeiende kanaal in 2019, beschikbaar in meer dan 75 landen en diverse gebieden, om wereldwijd geld te verzenden en ontvangen. Met zijn internationale bereik zorgt Western Union dat geld beschikbaar wordt voor familie, vrienden en ondernemingen zodat meer mensen over geld kunnen beschikken en economische groei wordt bevorderd. Ga voor meer informatie naar www.westernunion.com

Contacts

Western Union Global Communications

Claire Treacy

Claire.Treacy@westernunion.com

Bloomberg LP

Veronika Henze

+1-646-324-1596

Vhenze@bloomberg.net

Liidia Liuksila

+1 212-617-5424

Lliuksila@bloomberg.net

Check out our twitter: @NewsNovumpr