15:35 uur 10-03-2022

Western Union schort activiteiten in Rusland en Wit-Rusland op

DENVER–(BUSINESS WIRE)– De Western Union Company (NYSE: WU) staat de wereld bij in het veroordelen van de niet-uitgelokte en ongerechtvaardigde invasie van Oekraïne. We delen allemaal de schok, het ongeloof en het verdriet rond deze tragedie en humanitaire ramp. Onze harten gaan uit naar de mensen in Oekraïne en naar onze collega’s, klanten, agenten en partners die getroffen zijn.

De afgelopen weken hebben onze teams gewerkt om onze Oekraïense klanten, inclusief de miljoenen die gedwongen zijn ontheemd, zo goed mogelijk te ondersteunen. Dit omvat donaties ter ondersteuning van humanitaire hulpverlening en gratis geldtransferdiensten.

We zijn ook een uitgebreide dialoog aangegaan met een breed scala aan belanghebbenden in een serieuze poging om tot de juiste beslissing te komen met betrekking tot onze diensten in Rusland en Wit-Rusland. We hebben interne en externe overwegingen grondig geëvalueerd, inclusief de gevolgen voor onze gewaardeerde teamgenoten, partners en klanten. In het licht van de aanhoudende tragische impact van Ruslands langdurige aanval op Oekraïne, zijn we uiteindelijk tot het besluit gekomen om onze operaties in Rusland en Wit-Rusland op te schorten.

Western Union Suspends Operations in Russia and Belarus

DENVER–(BUSINESS WIRE)– The Western Union Company (NYSE: WU) stands with the world in condemning the unprovoked and unjustified invasion of Ukraine. All of us share the shock, disbelief, and sadness around this tragedy and humanitarian disaster. Our hearts go out to the people of Ukraine and to our colleagues, customers, agents, and partners who have been impacted.

For the past weeks, our teams have been working to support our Ukrainian customers, including the millions who have been forcibly displaced, in the best ways we can. This includes donations to support humanitarian relief efforts and fee-free money transfer services.

We also have engaged in extensive dialogue with a wide variety of stakeholders in an earnest effort to arrive at the right decision regarding our services in Russia and Belarus. We have thoroughly evaluated internal and external considerations, including the consequences for our valued teammates, partners, and customers. Ultimately, in light of the ongoing tragic impact of Russia’s prolonged assault on Ukraine, we have arrived at the decision to suspend our operations in Russia and Belarus.

We join the international community in expressing sincere hope for a diplomatic and peaceful resolution. Meanwhile, our priorities remain the well-being and safety of our employees as well as continuing to support the people of Ukraine, including the growing number of refugees seeking safety.

WU-G

About Western Union

The Western Union Company (NYSE: WU) is a global leader in cross-border, cross-currency money movement and payments. Western Union’s platform provides seamless cross-border flows and its leading global financial network bridges more than 200 countries and territories and over 130 currencies. We connect consumers, businesses, financial institutions, and governments through one of the world’s widest reaching networks, accessing billions of bank accounts, millions of digital wallets and cards, and a substantial global network of retail locations. Western Union connects the world to bring boundless possibilities within reach. For more information, visit www.westernunion.com.

Contacts

Media Relations:

Erin Caffrey

Erin.Caffrey@wu.com

Claire Treacy

Claire.Treacy@westernunion.com

Investor Relations:

Tom Hadley

WesternUnion.IR@westernunion.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr