08:44 uur 13-09-2018

CorFlow maakt USD 9,7 miljoen aan startkapitaal vol

  1. BAAR, Zwitserland–(BUSINESS WIRE)– CorFlow Therapeutics AG (www.corflow-therapeutics.ch) heeft vandaag aangekondigd dat het bedrijf de 2e afsluiting van haar Seed+ financieringsronde heeft voltooid. Tot op heden en sinds de oprichting van CorFlow in 2016 heeft het bedrijf in totaal USD 9,7 miljoen (CHF 9,4 miljoen) aan startkapitaal opgehaald. De zaadrondes werden gefinancierd door ervaren particuliere beleggers in medische instrumenten die de afgelopen decennia verschillende baanbrekende interventionele cardiologietechnologieën hebben ondersteund. De mijlpalen die in de komende maanden moeten worden bereikt, zullen de basis vormen voor het verhogen van de A-ronde in 2019 om de O&O-, klinische en regelgevende activiteiten van het bedrijf voor de lange termijn veilig te stellen.

De zaadopbrengsten zullen de eerste klinische studie voor MOCA I (MVO met CoFITM-systeembeoordeling) in Europa financieren. De MOCA I-studie is een veiligheids- en haalbaarheidsstudie van het nieuw ontwikkelde CorFlow Controlled Flow Infusion (CoFITM)-systeem dat zal worden bestudeerd bij 40 patiënten met acute een hartaanval. Klinische onderzoeksdossiers voor de MOCA I-studie zijn momenteel aan de gang in zes toonaangevende cardiovasculaire centra in Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk, België en Duitsland.

Naast de veiligheids- en haalbaarheidaspecten van de CorFlow-technologie zal de MOCA I-studie de mate van microvasculaire obstructie (MVO) meten met behulp van het eigen dynamische Microvascular Resistance (dMVRTM)-concept van Corflow en deze peri-procedurele dMVR-waarden vergelijken met Magnetic Resonance Imaging (MRI) met contrast na de procedure. Bovendien zal de MOCA I-studie het behandelingseffect van de CoFITM-infusie met lage stroming van reeds goedgekeurde therapeutische middelen onderzoeken om MVO te verminderen bij patiënten met een acute hartaanval.

In verschillende klinische studies is bewezen dat MVO een onafhankelijke voorspeller is voor hartfalen en overlijden. Hartfalen draagt in belangrijke mate bij aan de stijgende gezondheidszorgkosten in de wereld. De CorFlow-technologie maakt detectie en behandeling van MVO mogelijk terwijl de hartaanvalpatiënten nog steeds in het katheterlaboratorium (kathlab) zijn onmiddellijk na heropening van de grotere epicardiale slagaders met een stent. CorFlow is het enige bedrijf dat een gecombineerde diagnostische en therapeutische technologie biedt om deze grote onvervulde medische behoefte aan te pakken. Ongeveer 50% van alle patiënten met een acute hartaanval ontwikkelt MVO, wat neerkomt op ongeveer 200.000 patiënten per jaar.

Jon H. Hoem, CEO en mede-oprichter van CorFlow, verklaarde: “Het CorFlow-team is erg dankbaar voor de aanhoudende en substantiële vroege ondersteuning die we krijgen van onze particuliere investeerders. We zijn zeer verheugd over de groeiende belangstelling voor microvasculaire disfunctie en zijn van mening dat de CorFlow-oplossingen nieuwe manieren bieden om patiënten met microvasculair letsel te behandelen. Dit komt op een moment dat de verbetering in uitkomsten voor acute hartaanvalpatiënten wereldwijd stagneerde, en we hopen dat een verbeterde microvasculaire functie kan bijdragen aan betere resultaten voor deze patiënten.”

CorFlow blijft de niet-klinische gegevens delen met Europese, Amerikaanse en Japanse vooraanstaande cardiologische opinieleiders. Het bedrijf heeft deze gegevens in 2018 gepresenteerd op toonaangevende cardiologievergaderingen zoals het American College of Cardiology (ACC), EuroPCR, de European Society of Cardiology (ESC) en zal dit ook doen tijdens de komende Transcatheter Cardiovascular Therapeutics (TCT)-conferentie in San Diego.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

CorFlow Therapeutics AG
Jon H. Hoem
+41 79 606 2 902
jhoem@corflow-therapeutics.ch

Check out our twitter: @NewsNovumpr