09:35 uur 17-07-2018

Cushman& Wakefield gaat de Ierse vestiging van de Sherry FitzGerald Group kopen

DUBLIN–(BUSINESS WIRE)–

  • Meer dan 100 specialisten in commercieel onroerend goed in Dublin, Limerick en Galway worden onderdeel van een van de grootste adviesbedrijven in onroerend goed ter wereld
  • Managing Director Aidan Gavin wordt Cushman & Wakefield’s Hoofd Ierland en wordt lid van het uitvoerend comité van het VK en Ierland

Cushman & Wakefield, dat wereldwijd onroerendgoeddiensten aanbiedt, heeft vandaag bekend gemaakt dat het een definitieve overeenkomst is aangegaan voor de aankoop van de commerciële onroerend goed-tak van de Sherry FitzGerald Group in Ierland. De deal wordt naar verwacht definitief begin september 2018.

Cushman & Wakefield heeft al een aandeel van 20% in het Ierse commerciële onroerendgoedbedrijf dat dienst doet als exclusieve vestiging in Ierland – en twee jaar geleden de naam Cushman & Wakefield Ireland aannam. Het bedrijf, dat meer dan 100 professionals op het gebied van commercieel onroerend goed heeft met kantoren in Dublin, Limerick en Galway, zal nu volledig geïntegreerd worden in Cushman & Wakefield, een van de grootste onroerendgoeddienstverleners ter wereld met 48.000 medewerkers in ongeveer 400 kantoren en 70 landen.

Managing Director Aidan Gavin wordt Cushman & Wakefield’s Hoofd Ierland en wordt ook lid van het uitvoerend comité van het VK en Ierland.

Cushman & Wakefield behoudt de nauwe samenwerking met de bredere Sherry FitzGerald Group, die nog eens 97 kantoren hebben in Ierland.

Colin Wilson, Chief Executive Officer, EMEA, Cushman & Wakefield, zei: “Dit is een uitdagende nieuwe stap in een uitzonderlijke relatie die 20 jaar geleden begon en die de significante toename aangeeft van grensoverschrijdende projecten waarbinnen onze teams hebben samengewerkt. Wij verwachten verdere groei nu de Ierse economie zich blijft versterken en wij volledig naar een enkel bedrijf integreren met echte naadloze activiteiten tussen Ierland en het VK. Wij zijn toegewijd aan het met succes uitbreiden van de schaal en prestatie van onze substantiële EMEA-activiteiten om uitstekende resultaten aan onze klanten te bieden.”

Aidan Gavin, Hoofd Ierland van Cushman & Wakefield, zei: “Onze activiteiten zijn enorm versterkt sinds we de naam Cushman & Wakefield hebben aangenomen en het is het juiste moment in de markt. We hebben nu de mogelijkheid om naar de volgende fase te gaan door de bronnen van onze wereldwijde netwerk te gebruiken om de toekomst van het Ierse onroerend goed te vormen.”

Steven McKenna, Chief Executive Officer van de Sherry FitzGerald Group, zei: “Voor de Sherry FitzGerald Group biedt deze verkoop de mogelijkheid om onze ambitieuze plannen te steunen voor de doorgaande ontwikkeling van onze basisactiviteiten bij Sherry FitzGerald. Wij openen binnenkort ons 100ste kantoor in Ierland en zijn ook net zo gericht op het bieden van een slimmer aanbod voor onze klanten via vindingrijke technologie. Het is voor Cushman & Wakefield van belang dat ze enig eigenaar zijn van hun Ierse bedrijf en voor ons om een eenvoudig eigenaarschap en enkelvoudig merk te hebben. Wij gaan graag verder met onze uiterst nauwe professionele relatie met Cushman & Wakefield Ireland.”

Als onderdeel van de transactie zal Cushman & Wakefield ook een minderheidsaandeel nemen in de commerciële onroerend goed-onderdelen van Cork en Belfast. De resterende aandelen, in handen van aandeeldirecteuren, blijven ongewijzigd.

Over Cushman & Wakefield

Cushman & Wakefield is een vooraanstaande dienstverlener voor onroerend goed die uitzonderlijke waarde levert door ideeën om te zetten voor bewoners en eigenaars van onroerend goed. Cushman & Wakefield behoort tot de grootste dienstverleners voor onroerend goed met 48.000 medewerkers in naar schatting 400 vestigingen in 70 landen. In 2017 had het bedrijf inkomsten van $ 6,9 miljard uit kerndiensten van het management van eigendom, faciliteiten en projecten, leasing, kapitaalmarkten, adviesdiensten andere diensten. Bezoek voor meer informatie www.cushmanwakefield.com of volg @CushWake op Twitter.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

 

Contacts

Cushman & Wakefield
Richard Coleman, +44 (0)203 296 4326
Hoofd EMEA Communications
richard.coleman@cushwake.com
of
Sherry FitzGerald Group
Jill O’Neill, +353 86 252 3277
Directeur, External Communications
jill.oneill@sherryfitz.ie

 

Check out our twitter: @NewsNovumpr