10:10 uur 20-04-2018

Amazon Studios Greenlights Utopia sluit algehele deal met Gillian Flynn

SEATTLE–(BUSINESS WIRE)– (NASDAQ: AMZN)— Amazon Studios heeft vandaag bekend gemaakt dat het groen licht heeft gegeven voor de productie van Utopia, een negendelige episode van de bekroonde Gillian Flynn, de bestseller-auteur en schrijver van het voor een Golden Globe genomineerde Gone Girl en HBO’s zeer populaire Sharp Objects. Flynn heeft ook een totaaldeal getekend met Amazon Studios voor televisie met Utopia als eerste project. Utopia zal exclusief beschikbaar zijn op Prime Video in meer dan 200 landen en regio’s.

Utopia is gebaseerd op de Britse serie met dezelfde naam geschreven door Dennis Kelly. De serie is een co-productie tussen Endemol Shine North America en Kudos, een Endemol Shine Group UK productiestudio, en Amazon Studios.

Een groep jong volwassenen, die online kennismaken, worden genadeloos achtervolgd door een schimmig diepe overheidsinstelling nadat ze in het bezit komen van een haast mythische cult underground stripverhaal. Ze ontdekken dat de samenzweringstheorieën in de strip wellicht echt zijn en verborgen worden achter een gevaarlijke, unieke en ironische doelstelling om de wereld te redden.

“Wij zijn grote fans van Gillian Flynn’s geweldige werk”, zei Nick Hall, Hoofd alternatieve series bij Amazon Studios. “Zij schrijft verhalen die haar lezers doorlopend in spanning houden en ondermijnt de verwachtingen achter haar karakters. Zij gaat Prime Video-leden een serie bieden die ze niet zullen vergeten, en Utopia’s relevantie zal kijkers over de hele wereld binden.”

Utopia is voor mij puur creatief kattenkruid. Dennis Kelly’s show greep me en hij bood me de kans om zijn wereld te verkennen, erin rond te waren en het tot mijn eigen, vreemde plek te maken. Utopia gaat over het verkennen van resonante zaken binnen een duistere verhaallijn, het is een serie die nodig en actueel is, veel energie vergt, maar echt leuk is om te maken”, zei Gillian Flynn.

Diederick Santer, CEO van Kudos zei: “Dennis Kelly en het team van Kudos maakten een unieke, duistere en aangrijpende Britse thriller, en wij er trots op dat het door Gillian Flynn zo briljant is bewerkt voor een nieuw wereldwijd publiek.”

Flynn is de maker, uitvoerend producten en showrunner van Utopia, en uitvoerend producers zijn Jessica Rhoades (waarmee Flynn samenwerkte bij Sharp Objects), Sharon Hall, Karen Wilson, Dennis Kelly en Diederick Santer. Sharon Levy, President, Unscripted & Scripted Television, Endemol Shine North America, zal de productie coördineren voor Endemol Shine.

Prime Original-series zijn beschikbaar voor Prime-leden voor streaming en bekijken via de Prime Video-app voor tv’s, aangesloten apparaten met Amazon Fire TV, en mobiele apparaten, of online met andere Prime Original-series op Amazon.com/originals, zonder extra kosten voor hun lidmaatschap. Klanten die in aanmerking komen en nog geen Prime-lid zijn kunnen zich aanmelden voor een gratis proefperiode op www.amazon.com/prime. Bezoek voor een lijst van alle met Prime Video compatibel apparaten www.amazon.com/howtostream. De inhoud is beschikbaar via de Prime Video-app en PrimeVideo.com in meer dan 200 landen en regio’s.

Over Prime Video

Prime Video is een premium on-demand entertainmentdienst die klanten de meeste keuze voor kijken biedt – met eenvoudige zoekmogelijkheden om te vinden wat ze willen zien op één plek.

  • Inbegrepen bij Prime: Bekijk duizenden populaire films en televisieshows, waaronder de bekroonde Prime Originals als The Grand Tour, The Marvelous Mrs. Maisel and Sneaky Pete, Academy Award-winning Manchester by the Sea en The Salesman en Academy Award-nominatie The Big Sick, exclusieve programma’s, live sport en zelf gepubliceerde inhoud die in meer dan 240 landen en regio’s wereldwijd beschikbaar is
  • Bekijk meer met Prime Video Channels: Prime-leden kunnen meer dan 100 kanalen toevoegen zoals HBO, SHOWTIME, STARZ, CBS All Access, Cinemax, en meer—zonder extra apps te downloaden en zonder kabel. Betaal alleen voor wat u wilt en annuleer op elk gewenst moment. Bezoek voor een volledige lijst met kanalen www.amazon.com/channels
  • Huur of koop: Honderdduizenden titels, waaronder nieuw uitgebrachte films en actuele tv-shows die beschikbaar zijn voor on-demand huur en koop voor alle Amazon -klanten
  • Directe toegang: Kijk overal en altijd via de Prime Video-app op tv’s, mobiele apparaten, Amazon Fire TV, Fire TV Stick, Fire tablets en Apple TV of online. Bezoek voor een lijst van alle compatibel apparaten www.amazon.com/howtostream
  • Verbeterde ervaring: Haal alles uit uw kijkervaring met 4K Ultra HD en High Dynamic Range (HDR) compatible content. Kijk achter de schermen van uw favoriete films en tv-shows met exclusieve X-Ray-toegang, mogelijk gemaakt door IMDb. Opslaan voor later met bepaalde mobiele downloads voor offline kijken

Als aanvulling op Prime Video omvat het Prime-lidmaatschap onbeperkte snelle gratis verzendmogelijkheden binnen alle categorieën op Amazon, meer dan twee miljoen liedjes en duizenden playlists en stations met Prime Music, veilige foto-opslag met Prime Photos, onbeperkt lezen met Prime Reading, onbeperkte toegang tot de catalogus met digitale luisterboeken met Audible Channels for Prime, een wisselende selectie van gratis digitale spellen en in-game verdiensten met Twitch Prime, vroege toegang tot bepaalde Lightning Deals, exclusieve toegang en kortingen tot bepaalde items en meer. Voor een abonnement op Prime of meer informatie bezoekt u: www.amazon.com/prime.

Over Amazon

Amazon laat zich leiden door vier principes: een obsessie voor de klant in plaats van een focus op concurrenten, een passie voor innovatie, toewijding aan operationele uitmuntendheid en langetermijndenken. Klantbeoordelingen, winkelen met 1 klik, gepersonaliseerde aanbevelingen, Prime Fulfillment by Amazon, AWS, Kindle Direct Publishing, Kindle, Fire-tablets, Fire TV, Amazon Echo en Alexa zijn enkele door Amazon geïntroduceerde producten en diensten. Ga voor meer informatie naar www.amazon.com/about en volg @AmazonNews.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

 

Contacts

Amazon.com, Inc.
Mediahulplijn
Amazon-pr@amazon.com
www.amazon.com/pr

Check out our twitter: @NewsNovumpr