04:13 uur 27-10-2023

Amazon Web Services lanceert AWS European Sovereign Cloud

AWS European Sovereign Cloud wordt een nieuwe, onafhankelijke cloud voor Europa die klanten in sterk gereguleerde industrieën en de publieke sector meer keuze en flexibiliteit geeft om de veranderende eisen op het gebied van gegevensresidentie en -veerkracht in de Europese Unie (EU) aan te pakken

Met AWS European Sovereign Cloud kunnen klanten alle door hen gecreëerde metadata in de EU houden

Alleen in de EU gevestigde AWS-medewerkers die zich in de EU bevinden, hebben controle over de activiteiten en ondersteuning voor de AWS European Sovereign Cloud

Klanten, AWS-partners en toezichthouders die de nieuwe AWS European Sovereign Cloud verwelkomen, zijn onder meer het Duitse Federale Bureau voor Informatiebeveiliging (BSI), het Duitse federale ministerie van Binnenlandse Zaken en Gemeenschap (BMI), het Duitse federale ministerie van Digitale Zaken en Transport, het Finse ministerie van Financiën, het Nationaal Agentschap voor Cyber- en Informatiebeveiliging (NÚKIB) in Tsjechië, het Nationaal Directoraat Cyberbeveiliging van Roemenië, SAP, Dedalus, Deutsche Telekom, O2 Telefónica in Duitsland, Heidelberger Druckmaschinen AG, Raisin, Scalable Capital, de Volksbank, Telia Company, Accenture, AlmavivA, Deloitte, Eviden, Materna en msg group

BERLIJN–(BUSINESS WIRE)– Amazon Web Services (AWS), een Amazon.com bedrijf (NASDAQ:AMZN), kondigde vandaag de lancering aan van de AWS European Sovereign Cloud, een nieuwe, onafhankelijke cloud voor Europa die is ontworpen om klanten in de publieke sector en in sterk gereguleerde sectoren te helpen voldoen aan de strengste wettelijke gegevensresidentie- en operationele vereisten. De AWS European Sovereign Cloud wordt in Europa gevestigd en geëxploiteerd en zal fysiek en logisch gescheiden zijn van de bestaande AWS-regio’s, met dezelfde beveiliging, beschikbaarheid en prestaties als de bestaande AWS-regio’s. Dit biedt klanten extra keuzemogelijkheden om te voldoen aan hun behoeften op het gebied van gegevensresidentie, operationele autonomie en veerkracht. De AWS European Sovereign Cloud wordt gelanceerd met de eerste AWS-regio in Duitsland en zal beschikbaar zijn voor alle Europese klanten. Ga voor meer informatie naar aws.amazon.com/compliance/europe-digital-sovereignty/.

Net als bij bestaande AWS-regio’s zullen klanten de controle en zekerheid hebben dat AWS zonder hun toestemming geen klantgegevens zal openen of gebruiken voor welk doel dan ook, en zullen ze toegang hebben tot de sterkste soevereiniteitscontroles onder toonaangevende cloudproviders. Alleen in de EU gevestigde AWS-werknemers die zich in de EU bevinden, zullen controle hebben over de activiteiten en ondersteuning voor de AWS European Sovereign Cloud. Voor klanten met uitgebreide behoeften op het gebied van gegevensresidentie zal de AWS European Sovereign Cloud klanten in staat stellen om alle metadata die ze creëren (zoals de rollen, machtigingen, resource labels en configuraties die ze voor AWS gebruiken) in de EU te houden, en zal het zijn eigen facturerings- en verbruiksmetingssystemen hebben.

“De AWS European Sovereign Cloud versterkt onze inzet om AWS-klanten de meest geavanceerde reeks soevereiniteitscontroles, privacywaarborgen en beveiligingsfuncties te bieden die in de cloud beschikbaar zijn,” aldus Max Peterson, Vice President van Sovereign Cloud bij AWS. “Al ruim tien jaar werken we samen met overheden en regelgevende instanties in heel Europa om inzicht te krijgen in de veranderende behoeften op het gebied van cyberbeveiliging, gegevensprivacy en -lokalisatie, en meer recentelijk digitale soevereiniteit. Dit nieuwe aanbod zal klanten en partners in heel Europa een grotere keuze geven om de operationele onafhankelijkheid te bereiken die zij nodig hebben, zonder afbreuk te doen aan de breedste en diepste cloudservices die miljoenen klanten vandaag de dag al kennen en gebruiken.”

“De ontwikkeling van een Europese AWS-cloud zal het voor veel organisaties in de publieke sector en bedrijven met hoge vereisten op het gebied van gegevensbeveiliging en gegevensbescherming veel eenvoudiger maken om AWS-services te gebruiken,” stelde Claudia Plattner, President van het Duitse Federale Bureau voor Informatiebeveiliging (BSI). “Wij zijn ons bewust van de innovatieve kracht van moderne cloudservices en willen helpen deze veilig beschikbaar te maken voor Duitsland en Europa. De C5 (Cloud Computing Compliance Criteria Catalogue), die is ontwikkeld door het BSI, heeft aanzienlijk vormgegeven aan de normen voor cyberbeveiliging in de cloud, en AWS was zelfs de eerste cloudserviceprovider die het C5-testcertificaat van het BSI ontving. In dit opzicht zijn we erg verheugd dat we de lokale ontwikkeling van een AWS-cloud constructief kunnen begeleiden, wat ook zal bijdragen aan de Europese soevereiniteit, in termen van veiligheid.”

De AWS European Sovereign Cloud zal ‘sovereign-by-design’ zijn en voortbouwen op meer dan tien jaar ervaring van AWS met het exploiteren van meervoudige onafhankelijke clouds voor de meest kritische en beperkte workloads. Klanten die meer opties nodig hebben om te voldoen aan strenge eisen op het gebied van isolatie en gegevensresidentie in het land, kunnen gebruik maken van bestaande aanbiedingen zoals AWS Outposts of AWS Dedicated Local Zones om AWS European Sovereign Cloud-infrastructuur in te zetten op locaties die ze kiezen. AWS Outposts zijn volledig beheerde oplossingen die AWS-infrastructuur en -services leveren aan vrijwel elke on-premise of edge-locatie voor een consistente hybride ervaring. Ze zijn ontworpen voor workloads die ter plaatse moeten blijven vanwege vereisten op het gebied van latentie, gegevensverwerking en gegevensresidentie, waarbij klanten deze workloads naadloos samen met hun andere workloads in AWS willen laten uitvoeren. AWS Dedicated Local Zones zijn een soort infrastructuur die is gebouwd voor exclusief gebruik door een klant of gemeenschap en op een door de klant gespecificeerde locatie is geplaatst. Ze zijn ontworpen om de operationele overhead van het beheer van on-premise infrastructuur op schaal te verminderen en kunnen worden geconfigureerd om te voldoen aan de specifieke wettelijke vereisten van een klant.

Klanten van AWS European Sovereign Cloud zullen profiteren van dezelfde lage latentie en hoge beschikbaarheid die ze verwachten van bestaande AWS-regio’s, en van toegang tot ‘s werelds meest uitgebreide en breed toegepaste cloud om innovatie te stimuleren. De AWS European Sovereign Cloud zal meerdere beschikbaarheidszones bieden, een infrastructuur die op afzonderlijke en verschillende geografische locaties is geplaatst, met voldoende afstand om het risico dat een enkele gebeurtenis de bedrijfscontinuïteit van klanten beïnvloedt aanzienlijk te verminderen, maar wel dichtbij genoeg om te zorgen voor een ​​lage latentie voor applicaties met hoge beschikbaarheid die gebruik maken van meerdere beschikbaarheidszones. Elke beschikbaarheidszone heeft onafhankelijke stroomvoorziening, koeling en fysieke beveiliging en is verbonden via redundante netwerken met ultralage latentie.

AWS biedt de grootste en meest uitgebreide cloudinfrastructuur ter wereld, met 102 beschikbaarheidszones verspreid over 32 geografische regio’s. Er zijn plannen om nog eens 15 beschikbaarheidszones en vijf extra AWS-regio’s te lanceren in Canada, Duitsland, Maleisië, Nieuw-Zeeland en Thailand. De AWS-infrastructuur in Europa omvat momenteel acht AWS-regio’s in Frankfurt, Ierland, Londen, Milaan, Parijs, Stockholm, Spanje en Zürich en meer dan 120 CDN-punten (Content Distribution Network) in meer dan 25 steden in 19 Europese lidstaten. Enkele van de grootste AWS-ontwikkelingsteams zijn gevestigd in Europa, met belangrijke centra in Dublin, Dresden en Berlijn. Tegenwoordig creëert Amazon duizenden hoogwaardige banen en investeert het miljarden euro’s in de Europese economieën. In de hele EU heeft Amazon meer dan 100.000 permanente banen gecreëerd, en veel belangrijke onderdelen van AWS, waaronder het AWS Nitro System en Amazon CloudWatch, worden in de EU gebouwd. AWS European Sovereign Cloud zal de economische ontwikkeling stimuleren door te investeren in infrastructuur, banen en vaardigheden in gemeenschappen en landen in heel Europa. Als onderdeel van de voortdurende inzet om bij te dragen aan de ontwikkeling van digitale vaardigheden, zal AWS extra lokaal personeel aannemen en ontwikkelen om de AWS European Sovereign Cloud te exploiteren en te ondersteunen.

Klanten, AWS-partners en toezichthouders verwelkomen AWS European Sovereign Cloud

Organisaties in de Europese Unie behoren tot de miljoenen actieve klanten die AWS gebruiken in meer dan 190 landen wereldwijd. AWS biedt de meest uitgebreide nalevingscontroles en ondersteunt 143 beveiligingsnormen en nalevingscertificeringen, zodat klanten overal ter wereld aan de regelgeving kunnen voldoen. Om tegemoet te komen aan extra behoeften op het gebied van residentie, operationele autonomie en veerkracht voor data in Europa, werkt AWS nauw samen met Europese toezichthouders en nationale cyberbeveiligingsinstanties om de AWS European Sovereign Cloud te bouwen. Veel toezichthouders, klanten en AWS-partners in heel Europa verwelkomen de nieuwe AWS European Sovereign Cloud.

“We zijn verheugd over de toezegging van AWS om zijn infrastructuur uit te breiden met een onafhankelijke Europese cloud. Dit geeft bedrijven en organisaties in de publieke sector meer keuze om te voldoen aan de eisen van digitale soevereiniteit,” verklaarde Dr. Markus Richter, Chief Information Officer van de Duitse federale overheid. “Cloudservices zijn essentieel voor de digitalisering van de overheid. Met de ‘Cloudstrategie van de Duitse overheid’ en de ‘EVB-IT Cloud’-contractstandaard is de basis gelegd voor cloudgebruik in het openbaar bestuur. Ik ben erg te spreken over de samenwerking met AWS om soevereiniteit op praktische wijze en gezamenlijk te implementeren in lijn met onze cloudstrategie.”

“De Duitse en Europese economieën liggen op koers voor digitalisering. Vooral de sterke Duitse ‘Mittelstand’ (kleine en middelgrote ondernemingen) hebben een soevereine digitale infrastructuur nodig die aan de hoogste eisen voldoet om concurrerend te kunnen blijven op de wereldmarkt,” merkte Stefan Schnorr, staatssecretaris bij het Duitse federale ministerie van Digitale Zaken en Transport, op. “Voor onze digitale onafhankelijkheid is het belangrijk dat rekenkracht lokaal in Duitsland wordt gegenereerd en dat er verder wordt geïnvesteerd in de digitalisering van de lokale economie. We verwelkomen daarom de aankondiging van AWS om de Europese cloud in Duitsland te vestigen.”

“De aankondiging van AWS van een onafhankelijke Europese cloud biedt organisaties die te maken hebben met de strengste regelgeving meer keuze in hun digitale soevereiniteitsstrategie,” stelde Jarkko Levasma, Chief Information Officer van de Finse overheid bij het ministerie van Financiën. “Om met succes mensgerichte en veilige diensten aan burgers en bedrijven te kunnen leveren, hebben overheidsinstellingen cloudoplossingen nodig die compatibel zijn met gegevensbescherming en andere wetgeving.”

“Datasoevereiniteit en -residentie staan ​​nu voorop in de Europese en nationale veiligheidsdebatten. Daarom is de aankondiging van AWS van een onafhankelijke Europese cloud inderdaad de juiste beslissing op het juiste moment, die uiteindelijk ook de transatlantische samenwerking zal versterken,” verklaarde Tomas Krejci, adjunct-directeur van het Nationaal Agentschap voor Cyber- en Informatiebeveiliging (NÚKIB) in Tsjechië. “Met het oog op de veranderende regelgeving, spreken we onze erkentelijkheid uit dat het zwaarder gereguleerde organisaties zoals die in de publieke sector meer keuze zal bieden in hun digitale soevereiniteitsstrategie. Een volledig onafhankelijke cloud, die passende niveaus van cyberbeveiliging biedt, samen met de zekerheid dat aan strenge eisen op het gebied van gegevensbescherming wordt voldaan, zal zowel overheidsinstanties als burgers in het algemeen altijd ten goede komen.”

“We verwelkomen de aankondiging van AWS om zijn huidige Europese infrastructuur verder uit te breiden met een nieuwe onafhankelijke cloud. Dit zal publieke en private organisaties helpen om hun overgang naar de cloud te versnellen en tegelijkertijd innovatie en gegevensbeveiliging te verbeteren ten behoeve van Europese burgers,” aldus Dan Cimpean, directeur van het Nationaal Directoraat Cyberbeveiliging van Roemenië. “Omdat Roemenië zich sterk maakt voor de ontwikkeling van vaardigheden en competenties op het gebied van cyberbeveiliging en als gastland optreedt voor het European Cybersecurity Competence Center, verwelkomen we deze stap van AWS ook als een langetermijninvestering in cloud- en beveiligingsvaardigheden in Europa.”

SAP SE is marktleider in software voor bedrijfstoepassingen. Met een wereldwijd netwerk van klanten, partners, medewerkers en opinieleiders helpt SAP de wereld beter te laten functioneren en het leven van mensen te verbeteren. SAP en AWS blijven samenwerken om de digitale transformatie te versnellen en hun klanten over de hele wereld te ondersteunen. “Als marktleider in software voor bedrijfstoepassingen met sterke wortels in Europa werkt SAP al lang samen met AWS namens klanten om de digitale transformatie wereldwijd te versnellen,” zei Peter Pluim, President van SAP Enterprise Cloud Services en SAP Sovereign Cloud Services. “De AWS European Sovereign Cloud biedt verdere mogelijkheden om onze relaties in Europa te versterken, omdat we nu een bredere keuze kunnen bieden aan onze klanten bij hun overstap naar de cloud. We waarderen de voortdurende samenwerking met AWS en de nieuwe mogelijkheden die deze investering kan brengen voor onze gezamenlijke klanten in de hele regio.”

Dedalus is een van de grootste softwarebedrijven op het gebied van gezondheidszorg ter wereld dat zorgsoftware aan het hele spectrum van patiëntenzorg levert. Dedalus bedient 6.700 gezondheidszorgorganisaties, 5.700 diagnostische en laboratoriumcentra en honderden regio’s over de hele wereld, en helpt zorgverleners bij de zorg voor meer dan 540 miljoen patiënten. Sinds 2021 maakt Dedalus gebruik van AWS om softwareoplossingen voor de gezondheidszorg te bieden, waaronder native en platformdiensten voor de zorgdossiers van Dedalus, evenals cloud-gerelateerde implementatiemogelijkheden. “Vandaag staan ​​we aan de vooravond van een transformatief tijdperk. De introductie van de AWS European Sovereign Cloud vertegenwoordigt niet alleen een verbetering van de infrastructuur, het is een paradigmaverschuiving,” aldus Andrea Fiumicelli, voorzitter van Dedalus. “Dit geavanceerde kader stelt Dedalus in staat ongeëvenaarde diensten aan te bieden voor het veilig en efficiënt opslaan van patiëntgegevens in de AWS-cloud. We blijven ons compromisloos inzetten om onze Europese klanten te voorzien van best-in-class oplossingen, ondersteund door vertrouwen en technologische uitmuntendheid.”

Met vestigingen in ruim 20 landen en meer dan 27.000 medewerkers is T-Systems een van de toonaangevende aanbieders van digitale diensten in Europa. De dochteronderneming van Deutsche Telekom heeft haar hoofdkantoor in Duitsland en is aanwezig in Europa, maar ook in geselecteerde kernmarkten en strategische productielocaties. T-Systems biedt een mondiale productie- en toeleveringsketen aan bedrijven die wereldwijd actief zijn. T-Systems en AWS zijn in 2021 een strategische samenwerking aangegaan om klanten te ondersteunen in hun digitale reis. “Deutsche Telekom verwelkomt de aankondiging van de AWS European Sovereign Cloud, die de toewijding van AWS aan voortdurende innovatie voor Europese bedrijven benadrukt,” merkte Greg Hyttenrauch, Senior Vice President, Global Cloud Services bij T-Systems, op. “De AWS-oplossing biedt organisaties meer keuze bij het verplaatsen van gereguleerde workloads naar de cloud en extra opties om te voldoen aan de evoluerende digitale governance-eisen in de EU.”

O2 Telefónica is een van de toonaangevende geïntegreerde telecomaanbieders in Duitsland, met een klantenbestand van ruim 44 miljoen mobiele en 2,3 miljoen breedbandabonnementen. Sinds 2020 werkt O2 Telefónica samen met AWS om de voortgang van zijn netwerk te versnellen, de automatisering te versterken en innovatie in een versneld tempo te stimuleren. Als onderdeel van zijn digitale transformatieproces heeft de telecomaanbieder de meeste van zijn IT-applicaties naar AWS gemigreerd. “De nieuwe AWS European Sovereign Cloud kan een game-changer zijn voor sterk gereguleerde bedrijfssegmenten in de Europese Unie,” verklaarde Mallik Rao, Chief Technology and Information Officer bij O2 Telefónica in Duitsland. “Als toonaangevende telecomaanbieder in Duitsland richt onze digitale transformatie zich op innovatie, schaalbaarheid, wendbaarheid en veerkracht om onze klanten de beste services en kwaliteit te bieden. Dit wordt nu gecombineerd met de hoogste niveaus van gegevensbescherming en naleving van regelgeving die AWS levert, en met een bijzondere focus op digitale soevereiniteitseisen. Ik ben ervan overtuigd dat dit nieuwe infrastructuuraanbod het potentieel heeft om de cloudacceptatie van Europese bedrijven te stimuleren en de digitale transformatie van gereguleerde industrieën in de hele EU te versnellen.”

Heidelberger Druckmaschinen AG is een toonaangevende fabrikant van industriële offsetdrukmachines. Het Duitse precisiemachinebouwbedrijf biedt ook een breed scala aan oplossingen voor de printmedia-industrie en een ecosysteem van digitale oplossingen gebouwd op AWS. “We verwelkomen AWS European Sovereign Cloud als een nieuw aanbod binnen AWS om tegemoet te komen aan de meest complexe behoeften op het gebied van gegevensresidentie en operationele vereisten in heel Europa,” aldus Bernhard Wagensommer, Vice President van Prinect, Heidelberger Druckmaschinen AG.

Raisin, opgericht in 2012, is een snelgroeiend financieel technologiebedrijf dat samenwerkt met meer dan 400 banken uit meer dan 30 landen en partners via zijn platform met spaarders verbindt. Raisin werkt samen met AWS aan bedrijfskritische workloads, waaronder de bedrijfsapplicaties van het bedrijf, web-/klantgerichte applicaties, noodherstel en nog veel meer. “AWS European Sovereign Cloud zal nieuwe benchmarks voor de sector instellen en ervoor zorgen dat financiële instellingen nog meer opties hebben binnen AWS om te voldoen aan de groeiende eisen op het gebied van digitale soevereiniteit met betrekking tot gegevensresidentie en operationele autonomie in de EU,” stelde Gerhard Koestler, Chief Information Officer bij Raisin.

Met ruim 600.000 klanten en een beheerd vermogen van ruim 15 miljard euro is Scalable Capital een van de toonaangevende digitale vermogensbeheerders in Europa. Met Scalable Broker kunnen klanten zelf handelen in aandelen, ETF’s, fondsen, obligaties en derivaten vanaf 1 euro. De fintech voert het grootste deel van haar workload uit op AWS. “Met een scherpe focus op gegevensbescherming, beveiliging en naleving van de regelgeving onderstreept de AWS European Sovereign Cloud de inzet van AWS om de hoogste normen van digitale soevereiniteit voor financiële dienstverleners te bevorderen,” aldus Andreas Schranzhofer, Chief Technology Officer bij Scalable Capital. “Dit extra robuuste kader stelt bedrijven als het onze in staat om te gedijen in een veilige omgeving, waar gegevens worden beschermd en naleving van de hoogste normen haalbaarder is dan ooit.”

De Volksbank is de organisatie achter SNS, ASN Bank, RegioBank en BLG Wonen en de drijvende kracht op de achtergrond die bankproducten, -processen en -systemen ontwikkelt op basis van menselijke behoeften. Als bank met ruim 3 miljoen klanten wil de Volksbank zich onderscheiden door een maatschappelijke impact te hebben op levens in heel Nederland. “Bij de Volksbank geloven wij in investeren in een beter Nederland. Om dit effectief te kunnen doen, hebben we toegang nodig tot de nieuwste technologieën, zodat we voortdurend kunnen innoveren en de dienstverlening aan onze klanten kunnen verbeteren,” sprak Sebastiaan Kalshoven, Director IT/CTO van de Volksbank. “Daarom zijn we verheugd over de aankondiging van de AWS European Sovereign Cloud, waarmee Europese klanten eenvoudig kunnen aantonen dat ze voldoen aan de veranderende regelgeving, terwijl ze tegelijkertijd kunnen blijven profiteren van de schaal, beveiliging en het volledige pakket AWS-services.”

Telia Company is een Scandinavische en Baltische leider op het gebied van telecommunicatie en een Scandinavisch mediahuis dat consumenten, bedrijven en klanten uit de publieke sector voorziet van essentiële digitale infrastructuur en diensten, ICT-services en entertainment. Telia gebruikt AWS DeepRacer als onderdeel van zijn programma om 2.000 medewerkers op te leiden in kunstmatige intelligentie en machine learning met AWS. “Telia Company verwelkomt de ontwikkeling van de AWS European Sovereign Cloud als aanvulling op het vertrouwde cloudaanbod van Telia,” zei Rainer Deutschmann, Group Chief Operating Officer bij Telia Company. “Deze stap onderstreept de inzet van AWS om cloudtechnologie voor bedrijven en organisaties in heel Europa te democratiseren. Telia is verheugd over de toewijding van AWS om sterk gereguleerde bedrijfssegmenten een grotere flexibiliteit en keuze te bieden in een omgeving van veranderende eisen op het gebied van digitale soevereiniteit.”

Accenture, een AWS Premier Tier Services Partner, is een toonaangevend wereldwijd bedrijf in professionele dienstverlening met middelen gericht op het versnellen van de end-to-end acceptaie van AWS en het maximaliseren van bedrijfsbrede transformatie – veilig, snel en op schaal. Accenture’s wereldwijde AWS-team van meer dan 20.000 gecertificeerde professionals heeft meer dan 24.000 AWS-certificeringen en meer dan 30 AWS-competenties. “Volgens recent onderzoek van Accenture ziet 50% van de CXO’s digitale soevereiniteit als topprioriteit bij het selecteren van cloudleveranciers. De aankondiging van vandaag kan helpen de economische groei en innovatie in Europa te versnellen en biedt bedrijven in sterk gereguleerde sectoren de data- en operationele onafhankelijkheid die ze nodig hebben om hun meest gevoelige workloads naar de cloud te verplaatsen,” aldus Valerio Romano, cloud first lead EMEA bij Accenture. “Voortbouwend op ons partnerschap met AWS op het gebied van digitale soevereiniteit zal Accenture samenwerken met onze klanten in de gereguleerde sector en de publieke sector om hen te helpen toegang te krijgen tot de kostenefficiëntie, veiligheid en veerkracht van de cloud.”

AlmavivA is een AWS Premier Tier Services Partner en biedt bewezen ervaring, unieke vaardigheden, voortdurend onderzoek en diepgaande kennis van een reeks publieke en private marktsectoren, waardoor het de toonaangevende Italiaanse groep is op het gebied van informatie- en communicatietechnologie. “AlmavivA is de grootste Italiaanse informatie- en communicatiegroep met kantoren en klanten over de hele wereld. Als Premier Tier Services Partner van AWS verwelkomen we de aankondiging van de AWS European Sovereign Cloud, een aanvulling op het bestaande aanbod van AWS die Europese bedrijven en overheden meer keuze en flexibiliteit biedt in hun workloads. Deze stap bevestigt opnieuw de toewijding van AWS om nieuwe kansen te creëren voor bedrijven in de EU en sluit aan bij AlmavivA’s visie om Italiaanse en Europese organisaties te ondersteunen bij het benutten van de enorme voordelen van digitale transformatie.”

“De digitalisering van de publieke sector is een van de grootste uitdagingen voor Europese overheden, en samen met AWS heeft Deloitte al in tal van landen met succes digitaliseringsprojecten in de publieke sector geïmplementeerd,” verklaarde Patrick Callewaert, partner en hoofd EMEA AWS Alliance, Deloitte Noord- en Zuid-Europa. “Deloitte kan onze klanten in Europa nu extra mogelijkheden bieden via de nieuwe AWS European Sovereign Cloud om hun digitale transformatie voor de publieke sector en gereguleerde industrieën te versnellen. Als Premier Tier Services Partner van AWS juicht Deloitte deze stap hartelijk toe, omdat het het cloudtraject van onze klanten in heel Europa zal ondersteunen.”

Eviden, een bedrijf van Atos, is een AWS Premier Tier Services Partner in datagestuurde, betrouwbare en duurzame digitale transformatie. “Eviden verwelkomt de lancering van de AWS European Sovereign Cloud. Dit zal gereguleerde industrieën en de publieke sector helpen om te voldoen aan de vereisten van hun gevoelige workloads met een goed uitgeruste AWS-cloud die volledig in Europa wordt geëxploiteerd,” gaf Yannick Tricaud, hoofd Zuid-Europa, Midden-Oosten en Afrika bij Eviden, Atos Group, te kennen. “Als AWS Premier Tier Services Partner en leider in cyberbeveiligingsdiensten in Europa heeft Eviden een uitgebreide staat van dienst in het helpen van AWS-klanten bij het formaliseren en beperken van hun soevereiniteitsrisico’s. Met de AWS European Sovereign Cloud kan Eviden een breder scala aan soevereiniteitsbehoeften van klanten aanpakken.”

De Materna Group is een internationale IT-dienstverlener uit Duitsland die AWS succesvol inzet om digitale transformatieoplossingen te implementeren. Materna is een AWS Advanced Tier Services Partner met een focus op AWS-competenties voor IoT, mobiele apparaten, migratie, DevOps en big data, en biedt flexibele applicatieontwikkeling op deze gebieden. “AWS European Sovereign Cloud is een belangrijk, aanvullend aanbod van AWS dat sterk gereguleerde industrieën, organisaties in de publieke sector en overheidsinstanties in Duitsland meer opties biedt om de strengste wettelijke vereisten voor gegevensbescherming in de cloud te kunnen doorvoeren,” aldus Martin Wibbe, CEO bij Materna. “Als AWS Advanced Tier Services Partner, AWS Solution Provider en AWS Public Sector Partner adviseren en ondersteunen we kritische infrastructuren bij de succesvolle implementatie daarvan. Het nieuwe aanbod van AWS is een belangrijke impuls voor innovatie en digitalisering in Duitsland.”

msg group is een Duits IT- en consultancybedrijf. Als AWS Advanced Tier Services Partner adviseert msg klanten bij het ontwerpen, plannen, ontwikkelen, migreren en beheren van workloads en applicaties op AWS. “Als een van de grootste Duitse IT-bedrijven en een strategische Advanced Tier Services Partner van AWS, is msg enthousiast over de aankondiging van de AWS European Sovereign Cloud,” stelde Dr. Jürgen Zehetmaier, CEO van msg. “Omdat we zowel SaaS-leverancier als adviseur zijn voor klanten met specifieke eisen op het gebied van gegevensbescherming, kunnen we met de oprichting van een onafhankelijke Europese cloud onze klanten gemakkelijker helpen bij het aantonen dat ze voldoen aan de veranderende regelgeving. Dit opwindende nieuws sluit aan bij onze cloudstrategie en we zien deze ontwikkeling als een kans om onze samenwerking met AWS te versterken en de evolutie van de cloud in Duitsland te versnellen.”

Inzet voor duurzaamheid

Amazon streeft ernaar een duurzamer bedrijf te worden en in 2040, 10 jaar eerder dan de Overeenkomst van Parijs, koolstofneutraal te zijn voor al zijn activiteiten, als onderdeel van The Climate Pledge. Amazon is medeoprichter van The Climate Pledge en was de eerste die deze ondertekende in 2019. Als onderdeel van zijn Climate Pledge-verbintenis is Amazon op weg om zijn activiteiten tot 2025 van 100% hernieuwbare energie te voorzien, vijf jaar vroeger dan het oorspronkelijke doel voor 2030. Bekijk de openbare methodologie van Amazon voor meer informatie over het beleid van het bedrijf. In 2022 vestigde Amazon een nieuw bedrijfsrecord voor de meeste hernieuwbare energie die een bedrijf in één jaar heeft aangekondigd en blijft het de grootste zakelijke koper van hernieuwbare energie – een positie die het al sinds 2020 bekleedt, volgens Bloomberg New Energy Finance. Amazon heeft nu 401 projecten voor hernieuwbare energie in 22 landen. Daarnaast zal AWS in 2030 waterpositief zijn en meer water teruggeven aan gemeenschappen dan dat het bij zijn directe activiteiten gebruikt.

Over Amazon Web Services

Sinds 2006 is Amazon Web Services ‘s werelds meest uitgebreide en breed toegepaste cloud. AWS heeft zijn services voortdurend uitgebreid om vrijwel elke workload te ondersteunen, en heeft nu meer dan 240 volledig uitgeruste services voor computing, opslag, databases, netwerken, analyses, machine learning and artificial intelligence (AI), Internet of Things (IoT), mobiel, beveiliging, hybride, virtual en augmented reality (VR en AR), media en ontwikkeling, implementatie en beheer van applicaties vanuit 102 beschikbaarheidszones binnen 32 geografische regio’s, met aangekondigde plannen voor nog eens 15 beschikbaarheidszones en vijf extra AWS-regio’s in Canada, Duitsland, Maleisië, Nieuw-Zeeland en Thailand. Miljoenen klanten, onder meer de snelst groeiende startups, grootste ondernemingen en toonaangevende overheidsinstellingen, vertrouwen op AWS om hun infrastructuur van energie te voorzien, flexibeler te worden en kosten te verlagen. Ga voor meer informatie over AWS naar aws.amazon.com.

Over Amazon

Amazon laat zich leiden door vier principes: obsessie voor de klant in plaats van focus op concurrenten, passie voor uitvindingen, toewijding aan operationele uitmuntendheid en langetermijndenken. Amazon streeft ernaar het meest klantgerichte bedrijf van de aarde, de beste werkgever van de aarde en de veiligste werkplek op aarde te zijn. Klantbeoordelingen, 1-Click-shopping, gepersonaliseerde aanbevelingen, Prime, Fulfillment by Amazon, AWS, Kindle Direct Publishing, Kindle, Career Choice, Fire-tablets, Fire TV, Amazon Echo, Alexa, Just Walk Out-technologie, Amazon Studios en The Climate Belofte zijn enkele van de baanbrekende dingen die door Amazon gepionieerd zijn. Ga voor meer informatie naar amazon.com/about en volg @AmazonNews.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Amazon.com, Inc.
Media Hotline
Amazon-pr@amazon.com
www.amazon.com/pr

Check out our twitter: @NewsNovumpr