07:04 uur 27-03-2018

Mistui Chemicals start productie MILASTOMER™ in Noord-Amerika

TOKIO–(BUSINESS WIRE)– Mitsui Chemicals, Inc. (TOKYO:4183) gaat een nieuwe productiefaciliteit openen waar MILASTOMER™ thermoplast-alkeen-elastomeer geproduceerd kan worden. De faciliteit komt op het terrein van de de Mistui Chemicals-dochter Advanced Composites, Inc. (President: Keiji Shite) in de Amerikaanse staat Ohio.

De hoofdbestanddelen van MILASTOMER™ thermoplast-alkeen-elastomeer zijn alkeenrubber en alkeenhars. Het product blinkt uit in een lage dichtheid, een laag gewicht en uitstekende kneedbaarheid. Mitsui Chemicals vermarkt de zachte hars wereldwijd als vervanger voor vinylchloride en gevulkaniseerd rubber.  Er zijn tal van MILASTOMER™-toepassingen te bedenken. Denk aan autoonderdelen, woningisolatie, tandenborstels, handgrepen van golfclubs en ga zo maar door.

Mitsui Chemicals to Launch MILASTOMER™ Production in North America

TOKYO–(BUSINESS WIRE)– Mitsui Chemicals, Inc. (TOKYO:4183)(President & CEO: Tsutomu Tannowa) has decided to set up a new production facility for MILASTOMER™ thermoplastic olefin elastomer at the Ohio-plant of its U.S. subsidiary Advanced Composites, Inc. (President: Keiji Shite).

This press release features multimedia. View the full release here: https://www.businesswire.com/news/home/20180326006195/en/

New facility site at Advanced Composites, Inc. (Photo: Business Wire)

New facility site at Advanced Composites, Inc. (Photo: Business Wire)

Overview of New Production Facility

1. Product MILASTOMER™
2. Location Advanced Composites, Inc., Ohio plant
3. Capacity 1 production line; 6,000 tons/year
4. Schedule (tentative) Construction begins January 2019. Completion in June. Operations commence in October.

The primary ingredients of MILASTOMER™ thermoplastic olefin elastomer are olefin rubber and olefin resin. With its low density, light weight and excellent moldability, Mitsui Chemicals markets the soft resin worldwide as a substitute for vinyl chloride and vulcanized rubber. The many uses for MILASTOMER™ include auto parts, building gaskets, toothbrushes, golf club grips and more. Global demand is projected to rise, primarily for applications such as automotive interior covers, weather strips, air bag covers and steering bellows. Demand for use in automotive interior covers is expected to expand especially in North America.

Mitsui Chemicals currently owns production centers in Japan, Europe and China. The new facility in the U.S. will address growing demand in North America and serve as the company’s fourth production base worldwide. Mitsui Chemicals America, Inc. will sell MILASTOMER™ in North America, while Advanced Composites, Inc. will handle production.

As Mitsui Chemicals is working to further strengthen its MILASTOMER™ business, the company will provide a safe and steady supply by correctly gauging global growth in demand so as to continue expanding business.

Overview of Advanced Composites, Inc.

1. Established June 1986
2. Capital and Stakes

US$14,100,000
Mitsui Chemicals America, Inc. (wholly owned by Mitsui Chemicals): 59.8%
Prime Polymer Co. Ltd.: 3.0%
Mitsui & Co. Ltd. (incl. Mitsui Plastics, Inc.): 27.0%
Marubeni America Corporation: 10.2%

3. President Keiji Shite

4. Head Office and Plants

Head Office: Ohio
Plants: Ohio, Tennessee

5. Business

Production, sale and research of polypropylene compounds
Contracted production of MILASTOMER™ (to be added October 2019)

 

Contacts

Mitsui Chemicals, Inc.
Takashi Kawamoto, +81-3-6253-2100
Corporate Communications Division
takashi.kawamoto@mitsuichemicals.com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is. Check out our twitter: @NewsNovumpr