09:34 uur 05-01-2018

Brookfield gaat Westinghouse Electric Company overnemen

Aankoopprijs van $ 4,6 miljardBevestiging van de positie van Westinghouse als de leider van de wereldwijde nucleaire industrie

CRANBERRY TOWNSHIP, Pa.–(BUSINESS WIRE)– Westinghouse Electric Company, de wereldleider op het gebied van nucleaire technologie, brandstof en diensten, heeft ermee ingestemd om te worden overgenomen door Brookfield Business Partners L.P. (NYSE: BBU) (TSX: BBU.UN) samen met institutionele partners (gezamenlijk ‘Brookfield’) voor ongeveer $ 4,6 miljard.

De aankoopprijs voor vrijwel alle wereldwijde activiteiten van Westinghouse Electric Company LLC en de bijbehorende gelieerde debiteuren en debiteuren die niet uit het beheer van hun goederen zijn ontzet (gezamenlijk ‘Westinghouse’) is exclusief contant geld, maar omvat de aanvaarding van bepaalde pensioen-, milieu- en andere operationele verplichtingen.

“De overname van Westinghouse door Brookfield bevestigt opnieuw onze positie als leider van de wereldwijde nucleaire industrie,” aldus de President en CEO van Westinghouse, José Emeterio Gutiérrez. “Ons transformatie- en strategisch herstructureringsproces zorgt voor een sterkere, stabiele en meer gestroomlijnde wereldwijde Westinghouse-onderneming, wat onze klanten en medewerkers ten goede zal komen.”

De overname van Westinghouse door Brookfield zal naar verwachting in het derde kwartaal van 2018 worden afgerond, onder voorbehoud van de goedkeuring door de faillissementsrechtbank en de gebruikelijke sluitingsvoorwaarden, waaronder onder meer de goedkeuringen van toezichthouders. Tijdens het hele proces zal Westinghouse actief blijven werken in het kader van de normale gang van zaken onder het bestaande senior management.

PJT Partners is de financieel adviseur van Westinghouse; Weil, Gotshal & Manges LLP is de juridisch adviseur van Westinghouse; en AlixPartners LLP is de ‘turnaround’ consultant van Westinghouse.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

 

Contacts

Westinghouse Electric Company
Sarah Cassella
External Communications Manager
Kantoor: +1 412-374-4744
Mobiel: +1 724-272-2997
E-mail: cassels@westinghouse.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr