16:08 uur 16-03-2018

Westinghouse voltooit eerste grote ontmantelingsproject bij commerciële kernreactor in Scandinavië

PITTSBURGH–(BUSINESS WIRE)– Westinghouse Electric Company heeft vandaag bekendgemaakt dat het bedrijf een groot ontmantelingsproject heeft voltooid bij de voormalige kernenergiecentrale Barsebäck in Skåne, Zweden.

Barsebäck Unit 2 werd in 2005 uit bedrijf genomen. De ontmantelingswerkzaamheden gingen van start in augustus 2016. Het werk van Westinghouse omvatte onder andere de segmentatie en verpakking onder water van de interne elementen van het reactorvat, alsmede het technische onderzoek vooraf en de fabricage en kwalificatie van het materieel.

“Het vervult Westinghouse met trots dit grote ontmantelingsproject op tijd en binnen het gestelde budget te voltooien,” aldus Yves Brachet, Senior Vice President bij Westinghouse voor Global Decommissioning, Decontamination, Remediation en Waste Management. “Onze internationale expertise op dit gebied zal onze klanten in Noord-Europa helpen diverse opties aan het einde van de levensduur van commerciële kernenergiecentrales op een veilige manier te beheren.”

De leiding van Barsebäck Kraft AB (BKAB) is evenzeer tevreden over deze succesvolle eerste stap in de eerste ontmanteling van een commerciële kernenergiecentrale in Zweden. “Het succes van dit project is te danken aan nauwe samenwerking en bewijst dat het Zweedse backendsysteem naar wens functioneert,” aldus Åsa Carlson, Managing Director van BKAB.

Westinghouse gaat nu van start met de ontmanteling van Barsebäck Unit 1 die naar verwachting in april 2019 zal zijn voltooid.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

 

Contacts

Westinghouse Electric Company
Sarah Cassella, +1 412-374-4744
Manager, External Communications
cassels@westinghouse.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr