09:51 uur 22-12-2017

Westinghouse juicht besluit om Vogtle-bouw voort te zetten toe

PITTSBURGH–(BUSINESS WIRE)– Westinghouse Electric Company is verheugd kennis te nemen van het besluit van vandaag van de Georgia Public Service Commission om door te gaan met de bouw van de twee AP1000® kerncentrales die momenteel worden gebouwd in de Vogtle Electric Generating Plant nabij Waynesboro, Georgia.

“Het besluit om door te gaan met de bouw signaleert het belang van het binnenlandse nucleaire energieprogramma van de Verenigde Staten en zal de duizenden hoogbetaalde langetermijnbanen stabiliseren die nodig zijn om het project met succes af te ronden,” aldus President en Chief Executive Officer van Westinghouse, José Emeterio Gutiérrez. “Dit is een bijzonder belangrijke beslissing voor de Amerikaanse energiesector en de wereldwijde nucleaire energiesector. De economie van Georgië zal de vruchten blijven plukken van de betrouwbare, veilige en schone energie die de reactoren zullen leveren wanneer ze voltooid zijn.”

Vogtle Electric Generating Plant is eigendom van Georgia Power en de partners Oglethorpe Power, MEAG Power en Dalton Utilities. Bechtel voltooit de bouw van het project onder het management van Southern Nuclear, de dochteronderneming van Southern Company die de bestaande twee reactoren in Plant Vogtle exploiteert.

Westinghouse juicht het standvastige werk toe dat tot nu toe door het projectteam is voltooid, inclusief de plaatsing van de Unit 4 CA02-module in november 2017, een cruciaal onderdeel van de In-Containment Refueling Water Storage Tank (IRWST). De vele voordelen van het AP1000-fabrieksontwerp, inclusief de passieve veiligheidsvoorzieningen en de sterke licentiegeschiedenis, worden nog steeds wereldwijd erkend. In de tussentijd wordt het laatste werk voltooid aan ‘s werelds eerste vier AP1000-reactoren op de locaties Sanmen en Haiyang in China.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

 

Contacts

Westinghouse Electric Company
Sarah Cassella, +1 412-374-4744
Manager, External Communications
Email: cassels@westinghouse.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr