09:33 uur 20-12-2017

DXC Foundation kondigt computercoderingsuitdaging voor jongeren in 2018 aan om digitale technologievaardigheden in studenten te inspireren

Kinderen van 10 t/m 14 jaar rond de wereld uitgenodigd om te strijden om grote prijzen in ‘DXC Codes’-wedstrijd die programmeringsinnovatie en -creativiteit onder de aandacht brengt

TYSONS, Va.–(BUSINESS WIRE)– Om de technologen van morgen te inspireren organiseert DXC Foundation een wereldwijde coderingscompetitie met de naam ‘DXC-codes.’ Hierbij worden kinderen van 10 tot 14 jaar uitgenodigd om computerprogrammacoderingsprojecten in te zenden voor een kans op het winnen van lokale prijzen en een wereldkampioenschap.

Door educatieve initiatieven voor wetenschap, technologie, bouwkunde en wiskunde (Science, Technology, Engineering & Mathematics – STEM) te ondersteunen, streeft DXC ernaar om in de hedendaagse jeugd een passie voor programmeren en informatica te stimuleren.

DXC Foundation is de filantropische tak van DXC Technology (NYSE: DXC), ‘s werelds toonaangevende onafhankelijke bedrijf voor end-to-end IT-dienstverlening. In 2017 lanceerde DXC Foundation DXC Codes, met meer dan 1.700 jongeren uit 14 landen die deelnamen aan het eerste jaar van de competitie.

“De wedstrijd is een leuke manier voor jongeren om de informatica te ontdekken,” aldus Dan Hushon, Senior Vice President en Chief Technology Officer van DXC Technology. “DXC Foundation heeft een platform gecreëerd om kinderen kennis te laten maken met STEM-technologie en -informatica en om leuke, waardevolle vaardigheden te leren. We hopen dat DXC Codes een passie voor programmeren zal inspireren die de kinderen nu en in hun volwassenheid ten goede zal komen.”

De tweede jaarlijkse competitie staat wereldwijd open voor kinderen van 10 t/m 14 jaar oud, en scholen en onafhankelijke jeugdgroepen worden aangemoedigd om deel te nemen. Registratie wordt geopend op 8 jan. 2018. De competitieregels en -rubrieken worden op 1 feb. 2018 bekendgemaakt.

Teams van drie hebben tot 27 april 2018 om een online project te ontwikkelen en in te zenden dat door een jury zal worden beoordeeld op creativiteit, originaliteit, technische waarde en nauwkeurigheid, evenals goede programmeermethoden. Er worden prijzen toegekend per categorie en leeftijdsgroep. Winnende teams kunnen ook doorgaan naar een wereldwijd kampioenschap.

Ga voor meer informatie naar www.dxc.technology/dxccodes.

DXC Foundation is een geregistreerde 501(c) liefdadigheidsinstelling in de Verenigde Staten die structuur geeft aan de filantropische activiteiten van DXC Technology en zorgt voor afstemming op de missie en waarden van het bedrijf. Geschenken van de stichting ondersteunen de vastgestelde aandachtsgebieden en worden goedgekeurd door de Raad van de Stichting van DXC.

Over DXC Technology

DXC Technology (NYSE: DXC) is ‘s werelds toonaangevende onafhankelijke bedrijf voor end-to-end IT-dienstverlening dat klanten helpt om de kracht van innovatie te benutten om te gedijen bij verandering. DXC Technology is ontstaan door de fusie van CSC en de Enterprise Services-activiteiten van Hewlett Packard Enterprise en bedient bijna 6.000 klanten uit de particuliere en publieke sector in 70 landen. De technologie-onafhankelijkheid, het wereldwijde talent en het uitgebreide partnernetwerk van de onderneming zorgen samen voor krachtige IT-diensten en -oplossingen van de volgende generatie. DXC Technology wordt wereldwijd erkend als een van de beste ‘corporate citizens.’ Ga voor meer informatie naar www.dxc.technology.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

DXC Technology
Richard Adamonis, +1-862-228-3481
Corporate Media Relations
radamonis@dxc.com
of
Donna Jenks, +1-630-306-9989
Corporate Media Relations
donna.jenks@dxc.com
of
Candace Labelle, +1-613-225-8426
DXC Foundation
clabelle@dxc.com
of
Jonathan Ford, +1-703-245-9700
Investor Relations
jonathan.ford@dxc.com

 

Check out our twitter: @NewsNovumpr