11:34 uur 23-10-2017

Westinghouse ontvangt wettelijke goedkeuring voor analysemethoden

PITTSBURGH–(BUSINESS WIRE)– Westinghouse Electric Company heeft vandaag aangekondigd dat het de goedkeuring heeft gekregen van de Amerikaanse Nuclear Regulatory Commission (NRC) voor twee nieuwe belangrijke analysemethoden die zullen worden gebruikt voor de upgrade van de veiligheidsanalyses van het door Westinghouse en Combustion Engineering gebouwd nucleair stoomgeneratorsysteem (Nuclear Steam Supply System, NSSS).

De toegekende goedkeuringen zijn voor de nieuwe FULL SPECTRUMTM Loss of Coolant Accident (FSLOCATM)-methode en de update van de softwarecode voor het Performance Analysis and Design Model, PAD5. FSLOCA is in staat om de overgangsreactie in een drukwaterreactor beter te modelleren overeenkomstig het volledige spectrum van LOCA-breukgroottes die kunnen optreden, en PAD5 is de volgende generatie van de prestatiecode voor het ontwerp van splijtstofstaven van Westinghouse.

“Deze codes zijn ontwikkeld om samen met elkaar te werken om de analytische marge voor kerncentrales te maximaliseren,” aldus Michele DeWitt, Senior Vice President, Nuclear Fuel. “FSLOCA en PAD5 bieden het allernieuwste op het gebied van analysegegevens en statistische methodes, terwijl ze ook voldoen aan de huidige wettelijke verwachtingen.”

PAD5 stelt kerncentrales in staat om de afbraak van de thermische geleidbaarheid volledig aan te pakken met nieuwe modellen en andere updates. Het is een belangrijke stap voorwaarts bij het nauwkeurig modelleren van de bijzonderheden van de prestaties van nucleaire brandstof.

De FSLOCA-methodologie is een innovatief product dat al meer dan 10 jaar in ontwikkeling is. Het is de eerste door de NRC goedgekeurde methode in de industrie voor de beste schattingsanalyse van LOCA’s met kleine breuken. Toepassing van de FSLOCA-methodologie zorgt voor betere operationele flexibiliteit van de installatie en voldoet aan alle toepasselijke criteria voor acceptatie van LOCA-analyses.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

 

Contacts

Westinghouse Electric Company
Sarah Cassella, +1-412-374-4744
Manager, External Communications
cassels@westinghouse.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr