13:09 uur 30-03-2022

Belofte van nieuwe mogelijkheden brengt World Government Summit 2022 in beweging

DUBAI, Verenigde Arabische Emiraten–(BUSINESS WIRE)– Een nieuw begin voor vrede in het Midden Oosten domineerde de besprekingen bij de World Government Summit 2022 (WGS2022) vandaag, toen de diplomatiek adviseur van de president van de VAE de noodzaak benadrukte om met alle landen in de regio samen te werken.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20220329005970/nl/

H.E. Dr. Anwar Gargash said the UAE was promoting regional prosperity and stability at WGS 2022 (Photo: AETOSWire)

H.E. Dr. Anwar Gargash said the UAE was promoting regional prosperity and stability at WGS 2022 (Photo: AETOSWire)

De VAE zal samenwerken met alle landen die voorspoed en stabiliteit in het Midden-Oosten bevorderen, aldus zijne excellentie dr. Anwar bin Mohammed Gargash, diplomatiek adviseur van de president van de VAE, zijne hoogheid Sheikh Khalifa bin Zayed Al Nahyan.

“We stellen ons open op naar vrienden en ook naar tegenstanders en voor het herbouwen van bruggen. We zullen niet instemmen met alles wat zij willen doen”, zei hij op de eerste dag van WGS2022.

Kristalina Georgieva, Managing Director van het internationaal monetair fonds (IMF), zei dat Rusland niet is geschorst van het IMF.

Sprekend bij een plenaire sessie op WGS 2022, zei zij: “Het Bestuur kan hen alleen het lidmaatschap van het Fonds opzeggen als we deze specifieke regering niet meer erkennen. Er moet dialoog zijn.”

Umm Al Quwain lanceerde de Sustainable Blue Economy Strategy, die zich erop richt om in 2031 40% aan het BNP van het emiraat bij te dragen. Dit houdt in voldoen aan het doel van netto-nul emissies in 2031 en het bestemmen van een vijfde van Umm Al Quwain’s landgebied voor natuurreservaten.

Zijne hoogheid Sheikh Majid bin Saud bin Rashid Al Mualla, Chairman van het Umm Al Quwain Department of Tourism and Archaeology, kondigde de intentie aan om het Umm Al Quwain Centre for Entrepreneurship and the Blue Economy op te richten, dat acht transformatieprojecten zal bieden.

Umm Al Quiwain heeft in het afgelopen decennium een stijging van het BNP van 34% meegemaakt, de directe buitenlandse investeringen verdubbelden in acht jaar bijna en de export verdriedubbelde sinds 2017.

Met een “astronomische” vraag naar vluchten beloofde Sir Tim Clark, president van Emirates, renovatie van de iconische vloot A380’s, die 80% van de winst van de luchtvaartmaatschappij in Dubai heeft gegenereerd. “We gaan ze renoveren en opfrissen, er meer innovatie in stoppen en zij zullen echt iets bijzonders zijn”, vertelde hij.

*Bron: AETOSWire

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Raneen Nasrallah

rnasrallah@apcoworldwide.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr