19:32 uur 31-03-2022

Secretaris-generaal van de VN vertelt WGS2022: We moeten elkaar steunen en helpen

Overheden dringen aan op effectiever reageren op armoede en klimaatverandering

DUBAI, Verenigde Arabische Emiraten–(BUSINESS WIRE)– De secretaris-generaal van de Verenigde Naties, António Guterres, riep de wereld op om elkaar te steunen en te helpen, in een hartstochtelijke oproep aan de afgevaardigden op de World Government Summit (WGS2022) in Dubai.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20220331005450/nl/

WHO Director General Tedros Ghebreyesus warned of an unequal pandemic recovery unless governments to work together, at the World Government Summit in Dubai (Photo: AETOSWire)

WHO Director General Tedros Ghebreyesus warned of an unequal pandemic recovery unless governments to work together, at the World Government Summit in Dubai (Photo: AETOSWire)

Hij richtte zich tot afgevaardigden via een videolink en zei: “Nu is het belangrijker dan ooit voor overheden om elkaar te ontmoeten en te bespreken hoe we reageren op de uitdagingen waarmee we tegenwoordig worden geconfronteerd, van conflicten tot armoede en klimaatverandering.”

Guterres voegde eraan toe dat zowel mensen op individueel niveau als kwetsbare ecosystemen worden getroffen door de gevolgen van klimaatverandering.

De noodzaak voor overheden om actie te ondernemen om klimaatverandering, geopolitieke conflicten en gezondheidscrises aan te pakken, domineerde de discussies tijdens de tweede dag van de top.

De directeur-generaal van de Wereldgezondheidsorganisatie (World Health Organization, WHO) dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus benadrukte de dringende noodzaak om te zorgen voor meer gelijkwaardige toegang tot COVID-19-vaccins wereldwijd, en voegde eraan toe: “Uitbreiding van de distributie van vaccins heeft een hoge prioriteit voor de WHO, en er is een dringende behoefte om de lokale productie van vaccins verhogen.”

Ondertussen zei de premier van Koeweit, Zijne Hoogheid Sheikh Sabah Al-Khaled Al-Hamad Al-Sabah, dat toekomstige overheden zullen worden getransformeerd en gedreven door de impact van technologie en digitale transformatie.

Zijne Hoogheid zei: “Door slimmer gebruik van technologie en digitale oplossingen mogelijk te maken, zijn we in staat om veel huidige uitdagingen aan te pakken.”

Op een optimistische noot beschreven leiders van drie Afrikaanse landen de toekomst van Afrika als ‘rooskleurig’ te midden van grote kansen voor internationale investeerders.

Zijne Excellentie Philip Mpango, vice-president van Tanzania, Rt. Hon. Robinah Nabbanja, premier van Oeganda, en Zijne Excellentie Mohamed Béavogui, premier van Guinee, spraken over de veerkracht van het Afrikaanse continent om ondanks een reeks tegenslagen toch te groeien.

*Bron: AETOSWire

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

APCO Worldwide
Raneen Nasrallah

rnasrallah@apcoworldwide.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr