09:30 uur 10-07-2024

Tentoonstelling over het stroomgebied van de rivier Tainan vindt plaats in het Tainan Art Museum van juli t/m oktober

TAINAN, Taiwan–(BUSINESS WIRE)– De tentoonstelling ‘We Are Born by the River: Collaborative Notes of Millennium River Basin Culture’ is georganiseerd door het Bureau voor Culturele Zaken van de overheid van de stad Tainan en vindt plaats van 9 juli t/m 13 oktober in het Tainan Art Museum Building 2. Deze tentoonstelling, met 50 groepen kunstenaars uit binnen- en buitenland, in samenwerking met lokale burgers, docenten en studenten, culturele werkers en non-profitorganisaties, presenteert de 400 jaar durende hydrologische geschiedenis van de stad Tainan door middel van foto’s, animaties en kunstwerken gemaakt met natuurlijke materialen en AR-technologie. Het nodigt het publiek uit om na te denken over de kwesties met betrekking tot biodiversiteit en menselijke activiteiten.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20240710746846/nl/

The curatorial team transformed rivers into images of gods with clear physical appearances, telling stories about how they have interacted with human beings and animals over the past millennium. (From left to right: Bazhang River God, Jishui River God, Jiangjun River God, Zengwen River God, Yanshui River God, and Erren River God) (Photo: Business Wire)

The curatorial team transformed rivers into images of gods with clear physical appearances, telling stories about how they have interacted with human beings and animals over the past millennium. (From left to right: Bazhang River God, Jishui River God, Jiangjun River God, Zengwen River God, Yanshui River God, and Erren River God) (Photo: Business Wire)

Directeur-generaal Hsieh Shih-yuan van het Bureau voor Culturele Zaken van de overheid van de stad Tainan merkte op dat Tainan, de oude hoofdstad van Taiwan, aan zee ligt en veel rivieren en beken heeft, zowel op als onder het oppervlak. Hij voegde toe dat de stad ook het startpunt is van de Chianan Irrigation Waterway, de grootste waterdistributiefaciliteit van Azië in het begin van de 20e eeuw. De complexe interactie tussen water en mens in dit gebied heeft het leven van mensen en hun unieke cultuur gevormd. Deze tentoonstelling zal de rijke watergeschiedenis en verstedelijking van Tainan laten zien, waardoor bezoekers kunnen ontdekken hoe de mensheid kan reageren op toekomstige uitdagingen, met name op het gebied van urgente kwesties zoals klimaatverandering en duurzame ontwikkeling.

Projectdirecteur en hoofdconservator Gong Jow-Jiun verklaarde dat deze tentoonstelling, naast het verkennen van artistieke werken en projecten die ‘We Are Born By The River’ belichten, meer dan de helft van zijn energie zal besteden aan gezamenlijke verkenningen, co-schrijven en in kaart brengen, co-creatie van dialogen en het vormen van een internationaal netwerk van symbiose tussen burgers van alle niveaus, basisscholen en middelbare scholen, hogescholen, NPO’s en internationale experts en kunstenaars (uit Nederland, Maleisië, Japan en Indonesië). Het doel is om de moderne stedelijke waterlichaamervaringen van Tainan 400 te traceren tot het millennia-lange multiculturele naast elkaar bestaan van diverse soorten. Door duizenden habitatverhalen en levenservaringen die uit de rivier komen, richt het zich op de wereldwijde extreme klimaatscenario’s en de overlevingssituaties van het Antropoceen, waardoor een culturele en kunsttentoonstelling ontstaat met een actiegericht initiatief en duurzame kenmerken.

We Are Born by the River: Collaborative Notes of Millennium River Basin Culture

Datum: 9 juli – 13 oktober 2024

Locatie: eerste verdieping, Tainan Art Museum Building 2

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Overheid van de stad Tainan

Ma Chen-Han

hiuwanyei@gmail.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr