17:25 uur 12-12-2023

Release van “Tainan 400”-beeldenvideo, de aanzet van Taiwans culturele expeditie in de volgende eeuw.

TAINAN, Taiwan–(BUSINESS WIRE)– Vanaf 2024 vangt een reeks evenementen in Tainan City aan om de voorbije vier eewen geschiedenis van Tainan City te vieren. Het stadsbestuur van Tainan hield op 4 dec. een persconferentie, waarin de inaugurale presentatie van de beeldenvideo “Verleden, heden, verrassing” werd onthuld. Dit markeerde de officiële start van de viering “Tainan 400”, waar lokale en internationale reizigers worden verwelkomd om Tainan te verkennen en de toekomstgerichte innovaties van deze oude stad te ervaren.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20231212457952/nl/

Releasing "Tainan 400", a promotion video, Dec. 7, the Tainan City Government invites everyone to get acquainted with the seaside municipality that fuses new and old over four centuries and to experience its rich history while looking toward its future. (Photo: Business Wire)

Releasing “Tainan 400”, a promotion video, Dec. 7, the Tainan City Government invites everyone to get acquainted with the seaside municipality that fuses new and old over four centuries and to experience its rich history while looking toward its future. (Photo: Business Wire)

Directeur-generaal van de Tainan City Cultural Affairs Bureau Hsieh Shih-yuan merkte op dat de video begint met beelden van Qigu Salt Field, symbool voor de convergentie van diverse gemeenschappen aangetrokken door de expansieve zee. Net als de kristallisering van zout, speelt cultuur een bepalende rol in de vormgeving van Tainans vorderingen om een gewaardeerd cultureel centrum van Taiwan te worden. Het beeldmateriaal gidste de kijkers door de oude sites van Tainan, waaronder haar zoutvlaktes, stadspoorten, de Shuixian-tempel en eeuwenoude traditionele markten, waarin hedendaagse elementen zoals muziek, dans en modeshows naadloos integreren om de harmonieuze mengkroes te laten zien waar de rijke geschiedenis van deze stad met moderniteit versmelt. De verlichte poorten aan de zoutvlaktes en de stadspoorten benadrukken de niet-aflatende inspanningen van Tainan om deze unieke lokale cultuur te koesteren, terwijl een brug wordt geslagen tussen traditie en innovatie.

Burgemeester Huang Wei-che zei dat Taiwan tijdens het tijdperk van de grote ontdekkingen in 1624 een brandpunt werd en getuige was van de bouw van een Nederlandse burcht in het tegenwoordige Tainan City. Dit markeerde de aanvang van de “Tainan 400”-reeks feestelijkheden. Tijdens deze 400 jaar hebben diverse etnische groepen en culturen conflicten en versmelting meegemaakt. Hij voegde eraan toe dat, nu 2024 met rasse schreden dichterbij komt, “we terugblikken op de geschiedenis, en ons koloniale verleden willen gebruiken om de weg te effenen voor onze toekomstgerichte respons op de komende tijden en om de culturele grondslag voor de volgende eeuw tot stand te brengen.”

Tainan, gelegen in het zuiden van Taiwan op ongeveer 90 minuten van Taipei met de hogesnelheidstrein, is een van de oudste steden van de eilandstaat en werd lange tijd als de culturele hoofdstad van het land beschouwd. Het is ook beroemd om zijn culinaire aanbod en een rijke geschiedenis op gebied van cultuur en religieuze activiteiten.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Stadsbestuur Tainan

Tseng Tzu Jung

E-mail:tzujung7471@gmail.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr