23:03 uur 09-07-2024

I-care Group verwerft predictieve onderhoudsassets en licenties van Sensirion Connected Solutions om haar strategische positie in Duitsland en de overzeese gebieden te versterken

MONS, België–(BUSINESS WIRE)– I-care Group, wereldleider op gebied van de gezondheid van machines, heeft een akkoord met Sensirion Connected Solutions GmbH aangekondigd om assets en licenties van haar predictieve onderhoudsproductenlijn te verwerven. Dit akkoord versterkt de aanwezigheid van I-care in Duitsland en haar positie als wereldleider op gebied van industrieel predictief onderhoud. Tegelijk biedt deze overeenkomst aan voormalige klanten van Sensirion Connected Solutions de mogelijkheid om hun strategie voor predictief onderhoud verder te volgen.

Sensirion Connected Solutions, een vooraanstaande leverancier van sensor-as-a-service oplossingen, ontwikkelde een end-to-end oplossing voor predictief onderhoud en bracht die onder haar AiSight-merk op de markt. Eerder dit jaar liet het bedrijf echter weten dat het haar conditiebewakingsactiviteiten niet langer zou verderzetten omdat het bedrijf zich volledig wil concentreren op de bewaking van methaanemissie als een op gegevens gebaseerde serviceactiviteit.

Sensirion nam deze beslissing omdat de structuur van de markt van predictief onderhoud strategisch niet samengaat met het doel dat Sensirion zich stelt om de toonaangevende leverancier te worden in haar respectievelijke domein via innovaties.

Na een analyse van de markt, koos Sensirion Connected Solutions voor I-care voor de verkoop van de AiSight-assets en stemde in met een licentieverleningsakkoord voor haar technologie. Voor Sensirion was I-care een veilige keuze om haar voormalige klanten continuïteit te bieden op hun pad naar predictief onderhoud.

Fabrice Brion, oprichter en CEO van I-care, is het volledig eens met Sensirions beoordeling van de markt van predictief onderhoud: “20 of 10 jaar geleden was het nog mogelijk om een bedrijf voor predictief onderhoud van 0 op te starten. Vandaag vereisen de structuur en de omvang van de markt specifieke spelers. Dit is de reden waarom de consolidatie van de markt eraan komt.”

“We zijn opgetogen dat we met I-care een kans hebben gevonden waarmee onze bestaande klanten hun strategieën voor predictief onderhoud kunnen verderzetten. Dit akkoord verzekert naadloze onderhoudsprogramma’s voor onze klanten, terwijl we onze aandacht richten op onze kernstrategie in de markt voor bewaking van emissies”, zegt Felix Hoehne, algemeen directeur van Sensirion Connected Solutions.

I-care, dat al 4 kantoren in Duitsland heeft, versterkt haar aanwezigheid in dit land en kan er haar klantenbestand uitbreiden: voormalige klanten van AiSight zijn actief in Industriële segmenten die volledig complementair zijn met de segmenten waar I-care aanwezig is.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Sarah Heuninck – sh@gosselindewalque.com – +32 491 15 05 09

Check out our twitter: @NewsNovumpr