12:55 uur 29-09-2023

I-care Group neemt Cepya Electronics over en versterkt haar positie als wereldleider in Industry 4.0

BERGEN, België–(BUSINESS WIRE)– I-care Group, wereldleider op gebied van preventief en predictief onderhoud van machines, kondigt de overname aan van Cepya Electronics, die gespecialiseerd is in de ontwikkeling en productie van elektronische kaarten. I-care beoogt om de productiecapaciteit van Cepya Electronics te verdubbelen en aldus de toonaangevende fabrikant van industrieel verbonden objecten in België te worden. Met deze zesde overname in zes jaar tijd, bevestigt I-care haar verticale integratiestrategie en versterkt het haar positie als wereldleider in industriële digitale transformatie.

Cepya Electronics werd in 2014 opgericht in Assesse, in Namen. Dankzij een hoog expertiseniveau, heeft het bedrijf zich bijna 10 jaar lang gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van elektronische kaarten, een essentieel component in de digitale transformatie van industrieën.

Via de overname van één van haar belangrijkste leveranciers, bevestigt I-care Group haar verticale integratiestrategie. Deze investering geeft het bedrijf meer controle over de productieketen. De overname van Cepya Electronics is de zesde overname van de groep in zes jaar tijd en consolideert ook haar positie als wereldleider in Industry 4.0, meer specifiek in industriële digitale transformatie.

I-care Group is van plan om nog eens €2 miljoen in Cepya Electronics te investeren. Het is de bedoeling om de productiecapaciteit te verdubbelen en de toonaangevende fabrikant van industrieel verbonden objecten (IIOT’s) in België te worden.

“Cepya Electronics is voor ons meer dan enkel een strategische partner. Het beschikt over uitgebreide expertise in de productie van een van de belangrijkste componenten van digitale transformatie,” zegt Fabrice Brion, CEO van I-care Group. “Haar ontwikkeling binnen onze Groep versterken is een fundamentele stap om de herindustrialisering van Europa te ondersteunen en te werken aan de doelstelling van de Chips Act om tegen 2030 een marktaandeel van 20% in de sector van elektronische chips te verwezenlijken.”

Over I-care Group

I-care Group is een wereldleider op gebied van preventief en predictief onderhoud van machines. Hun oplossingen gebaseerd op AI en aangestuurd door gegevens, voorspellen industriële defecten maanden of zelfs jaren voordat zij zich voordoen. Dankzij I-care zijn machines over de hele wereld veiliger, productiever en gaan ze langer mee. Het bedrijf werd in 2004 in Bergen opgericht en stelt meer dan 700 mensen te werk, met dochterondernemingen in 12 landen (Europa, de Verenigde Staten en Azië) en klanten in meer dan 55 landen. In 2020 won I-care de EY Company of the Year-award.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Pers
– I-care Group: Sarah Heuninck, +32 491 15 05 09, sh@gosselindewalque.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr