22:59 uur 24-04-2024

AMGTA publiceert onderzoek naar duurzaamheid van grondstoffen voor poeder- en draadadditieven

Uit onderzoek blijkt dat helium vanuit energieperspectief de meest duurzame methode voor gasverneveling is voor de productie van metaalpoeder en dat het specifieke energieverbruik in belangrijke mate afhangt van de procesparameters en de legeringschemie. Mechanische poederproductie zoals kogelmalen, indien geschikt voor additieve productie, vereist aanzienlijk minder energie dan verneveling.

HOLLYWOOD, Fla.–(BUSINESS WIRE)– De Additive Manufacturer Green Trade Association (‘AMGTA’), een wereldwijde belangenorganisatie die zich richt op het bevorderen van duurzame industriepraktijken voor additieve productie (‘AM’), heeft vandaag de voorlopige resultaten bekendgemaakt van een onderzoeksproject met de titel ‘Specific Energy of Metal AM Feedstock: A Comparison.’ De studie, in opdracht van de AMGTA en uitgevoerd door Syntec Associates, een onderzoeksadviesbureau, in samenwerking met Divergent Technologies, een complete modulaire digitale fabriek voor complexe structuren, evalueerde drie belangrijke benaderingen voor de verwerking van AM-metaalgrondstoffen – gasverneveling, mechanisch frezen (met name kogelmalen) en draadtrekken – om de specifieke energiebehoeften voor de productie van grondstoffen te bepalen.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20240416290294/nl/

Photo courtesy of Carpenter Additive

Photo courtesy of Carpenter Additive

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Sherri Monroe

smonroe@amgta.org
954.308.0888

Check out our twitter: @NewsNovumpr