03:49 uur 18-04-2024

Saoedi-Arabië belicht investeringsinitiatieven in toerisme op International Hospitality Investment Forum ​

RIYADH, Saoedi-Arabië–(BUSINESS WIRE)– Het Saoedische ministerie van Toerisme neemt momenteel een prominent podium in op het International Hospitality Investment Forum (IHIF), wat een unieke kans biedt voor internationale investeerders om zich te verdiepen in het bloeiende toeristische landschap van het Koninkrijk. Met de schijnwerpers op het Tourism Investment Enablers Program (TIEP), dat onlangs werd aangekondigd, streeft Saoedi-Arabië agressief naar zijn Vision 2030-doel om een topbestemming voor mondiaal toerisme te zijn voor zowel investeerders als toeristen.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20240417539732/nl/

Mr. Mahmoud Abdullhadi, Deputy Minister of Destinations Enablement. (Photo: AETOSWire)

Mr. Mahmoud Abdullhadi, Deputy Minister of Destinations Enablement. (Photo: AETOSWire)

Deze strategische presentatie komt op een moment dat de toeristische sector van Saoedi-Arabië een ongelooflijke mijlpaal van 100 miljoen bezoekers in 2023 viert, zeven jaar eerder dan gepland. Dit markeert een aanzienlijke stap in de richting van economische diversificatie en benadrukt de groeiende bijdrage van de sector aan het nationale bbp. Het vlaggenschip Hospitality Investment Enablers (HIE), een van de initiatieven van TIEP, heeft tot doel dit momentum te benutten door een investeringsinjectie in de gastvrijheidssector te plannen van maximaal SAR 42 miljard op belangrijke bestemmingen, wat alleen al tot 2030 naar verwachting voor 120.000 nieuwe banen zal zorgen.

Het IHIF-publiek neemt de plannen van Saoedi-Arabië om zijn accommodatiecapaciteit dramatisch uit te breiden onder de loep. Het Koninkrijk mikt op een uitbreiding van het aantal hotelkamers tot ruim 500.000 en streeft ernaar om tot 2030 jaarlijks 150 miljoen bezoekers te verwelkomen. De HIE vormt de kern van deze ambities, ontworpen om de gastvrijheidssector te stimuleren door een nieuwe golf van aanbod te introduceren in gerichte toeristische hotspots, waardoor het gevarieerde toeristische aanbod van het Koninkrijk aanzienlijk wordt verrijkt.

Het initiatief wordt ondersteund door een reeks strategische factoren, waaronder toegang tot grond onder gunstige voorwaarden dat in handen is van de overheid, gestroomlijnde projectontwikkelingsprocessen en aanpassingen van de regelgeving gericht op het verminderen van belemmeringen voor markttoegang en operationele kosten. Deze alomvattende aanpak zal naar verwachting een aanzienlijke sociaal-economische transformatie binnen het Koninkrijk katalyseren, waarbij investeringen uit de particuliere sector naar verwachting SAR 42,3 miljard zullen bereiken en tot 2030 een verwachte jaarlijkse bbp-stijging van SAR 16,4 miljard wordt voorspeld.

De actieve deelname van Saoedi-Arabië aan IHIF heeft tot doel het Koninkrijk onder de aandacht te brengen als een aantrekkelijk investeringsgebied voor internationale investeerders, waarbij de lucratieve kansen binnen de toerisme- en gastvrijheidssector worden benadrukt. Dit internationale podium biedt het ministerie van Toerisme het perfecte platform om duurzame partnerschappen te smeden en de inzet van het Koninkrijk te benadrukken om de normen van de toeristische sector te verhogen, duurzame groei te bevorderen en robuuste steun aan investeerders te bieden.

Door deze betrokkenheid worden door het Saoedische ministerie van Toerisme niet alleen de investeringsmogelijkheden getoond; het nodigt de wereld uit om deel uit te maken van het ambitieuze traject van Saoedi-Arabië naar het herdefiniëren van de internationale standaarden op het gebied van toerisme. Investeerders worden aangemoedigd om deze ongeëvenaarde kans voor samenwerking met het Koninkrijk te grijpen, omdat het de weg vrijmaakt voor een nieuw tijdperk van uitmuntend toerisme, in lijn met de transformatieve doelstellingen van Vision 2030.

Bron: AETOSWire

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Najla Alkhalifa

Media & Communications

Najla@mt.gov.sa

Check out our twitter: @NewsNovumpr