02:50 uur 17-10-2023

Presidenten van Senegal en Mauritanië keuren het bod van Saoedi-Arabië goed om gastland te zijn voor de Expo 2030

RIYADH, Saoedi-Arabië–(BUSINESS WIRE)– In een show van verdiepende diplomatieke bindingen en gedeelde doelstellingen, hebben de leiders van Senegal en Mauritanië officieel hun steun betuigd aan de aanbiedingen van Saoedi-Arabië om gastland te zijn voor de Expo 2030 en de FIFA Wereldbeker van 2034.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20231016852543/nl/

Saudi Pavilion at Expo 2020 Dubai (Photo: AETOSWire)

Saudi Pavilion at Expo 2020 Dubai (Photo: AETOSWire)

Zijne Excellentie president Macky Sall van Senegal gaf Zijne Excellentie Ahmed Al Khateeb, Minister van Toerisme van Saoedi-Arabië en de speciale afgevaardigde van de bewaarder van de twee heilige moskeeën, King Salman bin Abdulaziz Al Saud, een warm welkom.

Tijdens hun besprekingen ging de aandacht uit naar het versterken van de wederzijdse bindingen en Senegals betrokkenheid bij de globale aspiraties van Saoedi-Arabië. Zijne Excellentie Ahmed Al Khateeb betuigde zijn dankbaarheid en benadrukte het belang van de goedkeuring, die verder symbolisch tot uiting kwam toen hij vereerd werd met de onderscheiding van de Senegalese Nationale Orde van de Leeuw.

Zijne Excellentie Mohamed Ould Ghazouani, president van de Islamitische Republiek Mauritanië, ontving op dezelfde manier Zijne Excellentie Ahmed Al Khateeb en zijn delegatie in het presidentiële paleis van Nouakchott.

De ontmoeting, die door hoogwaardigheidsbekleders van beide landen werd bijgewoond, benadrukte de goedkeuring van Mauritanië voor de initatieven van het Koninkrijk en een wederzijdse wens om hun onderlinge relaties te versterken.

Deze goedkeuringen getuigen van het groeiende internationale vertrouwen in de visie van Saoedi-Arabië en haar capaciteit om als gastland op te treden voor evenementen van mondiale omvang. Het Koninkrijk blijft zich inzetten om sterke relaties op te bouwen, om wederzijdse groei, begrip en gedeelde doelstellingen op internationaal vlak te bevorderen.

Over het Ministerie voor Toerisme (MT) van Saoedi-Arabië

Het MT werd in 2000 opgericht, bedoeld om groei op lange termijn tot stand te brengen in de toeristische sector van het Koninkrijk. De primaire ambitie is om de visie voor toerisme van het Koninkrijk te verwezenlijken door opportuniteiten en platformen te creëren die de toerisme-ervaring verrijken en de ontwikkeling van nationaal menselijk kapitaal promoten. Door nauw met regeringsentiteiten, belanghebbenden in de sector en zowel openbare als privésectoren samen te werken, beoogt het MT om duurzame groei in toerisme aan te sturen, mogelijk gemaakt dankzij vooruit denkende beleidslijnen, doelgerichte investeringen en intiatieven om talenten te ontwikkelen. De strategie van het MT is diep geworteld in de Arabische authenticiteit, aangestuurd door gegevens- en geïntegreerde leveringssystemen. Aan de grondslag ligt de missie van het MT om de deuren van Saoedi-Arabië voor de wereld te openen, om er een hub van te maken waar onvergetelijke verhalen over toerisme elke dag tot leven komen.

Bron: AETOSWire

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Azam Obeid

Media en communicatie

ObeidA@mt.gov.sa

Check out our twitter: @NewsNovumpr