10:32 uur 02-04-2024

Merz sluit een overeenkomst voor de verwerving van activa met een in de VS gevestigd biotech-bedrijf

Tweede investering in een NASDAQ-bedrijf in net iets meer dan tien jaar tijd.

FRANKFURT AM MAIN, Duitsland–(BUSINESS WIRE)– Merz Therapeutics, een bedrijf van de in Frankfurt gevestigde Merz Group, sloot een APA (Asset Purchase Agreement = overeenkomst voor de verwerving van activa) om twee commerciële geneesmiddelen over te nemen van Acorda Therapeutics, een op de NASDAQ beursgenoteerd bedrijf. Het afronden van deze transactie zal op aanzienlijke wijze bijdragen om de groeistrategie van Merz Therapeutics te versnellen.

“De voorbije jaren kende ons bedrijf Merz Therapeutics, dat zich toespitst op gespecialiseerde neurologie, een goede ontwikkeling. Deze investering kan op aanzienlijke wijze bijdragen tot de groeistrategie van Merz Therapeutics en onze portfolio op gebied van bewegingsstoornissen en neurodegeneratie uitbreiden. Verder zal het de marktpositie in Noord-Amerika versterken,” zegt Jörg Bergler, COO van de Merz Group.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Mediacontact
Merz Asset Management Holding GmbH & Co. KG
Communicatie

Karolina Dzeko-Balke

Tel.: +49 (0) 69 1503 2749

E-mail: karolina.dzeko-balke@merz.de

Check out our twitter: @NewsNovumpr