16:55 uur 07-06-2023

Merz Therapeutics’ XEOMIN® (incobotulinumtoxineA) krijgt nieuwe therapeutische indicatie voor het Verenigd Koninkrijk

FRANKFURT, Duitsland–(BUSINESS WIRE)– Merz Therapeutics, een onderdeel van de Merz Group en toonaangevend op het gebied van neurotoxinen, heeft goedkeuring ontvangen van de Medicines and Healthcare products Regulatory Agency (MHRA) in het Verenigd Koninkrijk (VK) voor het gebruik van XEOMIN® voor de behandeling van focale spasticiteit van de onderste ledematen met invloed op het enkelgewricht. De goedkeuring, die eerder ook gold voor spasticiteit van de bovenste ledematen, is nu uitgebreid, waardoor Merz Therapeutics holistische ondersteuning kan bieden aan mensen in het Verenigd Koninkrijk met spasticiteit die een uitgebreide behandeling nodig hebben.

“De uitbreiding van het label in het VK is een belangrijke stap voor Merz Therapeutics en de patiënten die we helpen. Nu het Verenigd Koninkrijk de tweede markt na Japan is die goedkeuring verleent voor de behandeling van spasticiteit van de onderste ledematen, waarbij het enkelgewricht wordt aangetast, wordt het Verenigd Koninkrijk het Europese pioniersland op dit gebied. Deze goedkeuring ondersteunt ons sterke streven naar betere resultaten voor meer patiënten”, zegt Stefan König, CEO Merz Therapeutics.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Merz Therapeutics GmbH

Agnes Tesch

Wereldwijde communicatie

+49 69 1503 2129

agnes.tesch@merz.de

Check out our twitter: @NewsNovumpr