00:42 uur 02-04-2024

Binarly brengt gratis detectietool uit voor XZ Backdoor

LOS ANGELES–(BUSINESS WIRE)– Binarly, leverancier van een toonaangevend AI-aangedreven beveiligingsplatform voor firmware en software voor de toeleveringsketen, heeft een gratis scantool gemaakt en uitgebracht om verdedigers te helpen tekenen van de gevaarlijke XZ Backdoor te herkennen (CVE-2024-3094).

De XZ.fail-detectietool werd minder dan 24 uur na de ontdekking van een backdoor in het open-source XZ Utils uitgebracht, dat verliesvrije datacompressie biedt op vrijwel alle Unix-achtige besturingssystemen, inclusief Linux. (Zie CISA-advies).

Volgens Alex Matrosov, CEO van Binarly, omvat de tool generieke IFUNC-implantatiedetectie met bijna nul valse positieven, waarmee de binaire code-intelligentie-engine van het bedrijf in actie wordt getoond.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

media@binarly.io
818.351.9637

Check out our twitter: @NewsNovumpr